Polarbrød

Jeg testet ut en ny oppskrift i dag. jammen meg ble det ikke superdeilige Polarbrød ut av det haha.

Sånn går det når man leker seg på kjøkkenet med nesten 39 i feber 😛

De siste 3 dagene har jeg brukt mer tid i sengen enn jeg har gjort ute av den.

Feberen ser ikke ut til å ville bort så jeg holder meg inne.

Jeg lagde dobbel deig av denne oppskriften fordi jeg vet hvor deilig mine barn synes det er med fersk bakst 😛

Hele denne uken baker jeg og gjærbakst. Vi er nå i uke 2 og har kommet skikkelig i gang. Neste uke Står desserter og småkaker på planen og det gleder jeg meg virkelig til 🙂

Polarbrød

  • 500 g mel
  • 150 g havremel
  • 150 g havregryn ( lettkokte)
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 ss sukker
  • 2,5 dl vann
  • 2,5 dl melk
  • 25 g fersk gjær
  • 30 g smør

Ha alt det tørre i en bolle.

Varm opp melk og vann til 37 g og ha gjær i 🙂

Hell dette over i bollen og elt dette i kjøkkenmaskin i minst 10 minutter. Ha så i smøret ( terninger) og elt videre i 3-5 minutter.

Forhev deigen i 30 minutter.

Del opp deigen i stykker a 80-90 g. Du veier opp emner som er like store.

Rull dem ut til boller og kjevle dem flate. Stikk hull med gaffel eller annen pinne.

Etterhev brødene i 30 minutter.

Stek brødene på 220 grader i 7-10 minutter. De skal være gylne i fargen.

Barna elsker dem!

Vi spiste disse til en tomatsuppe og resten blir til bmatpakker i morgen 🙂

Jeg fikk ca 40 stykker av å doble deigen. Det er 4 pakker polarbrød. Når jeg regnet ut kostnaden jeg fikk på disse mot kostnaden på en pakke polarbrød på butikken fant jeg ut at jeg sparte under halvparten 😛

Fra 28. september starter jeg med en bakegruppe for viderekommende. Kan du allerede bake og har lyst til å lære deg å lage franske makroner, kunsten å pynte cookies, lage terte, paier og flotte kaker? Da må du følge med på bloggen eller sette deg opp på venteliste ved å sende mail til post@annebrith.no

Ha en herlig kveld <3

Ps. Følg meg på snap da: annebrith.no

LIK og DEL gjerne 🙂

15 kommentarer

  1. prøver ut denne idag spennende 🙂

  2. Lykke til. Stikk innom og si hvordan det gikk da 😛

  3. Åh jeg får ikke dette disse.. har prøver 2 ganger og første gang gikk tålelig greit men andre gangen ble ikke noe bra. De ble harde og tørre. Følger oppskriften din så jeg skjønner det ikke. Noen tips du Gjør som jeg kanskje ikke vet om. Har forlenget hevetiden noe å.

  4. Har du brukt fersk gjær?

    Umulig å vite for meg hva du har gjort galt. Hard og tørr viser til for mye mel eller for lite væske og dårlig heving.

  5. Nei brukte tør gjær.. stor forskjell??

  6. Ja veldig!

  7. Da har jeg kjøpt inn fersk gjær og da får jeg prøve igjen

  8. Lykke til 🙂

  9. Tusen takk for fin oppskrift. Jeg lagde de glutenfri til barna mine. Kjempegode ble de😊 var usikker på hvordan det kom til å bli med glutenfritt mel og det ble topp. Ble ikke like fine som dine. Men glutenfri gjærbakst blir jo gjerne ikke like pen i utseende😊

  10. Hei polarbrødoppskrifta er bare super og alles favoritt her i huset og baker dobbel posjon tre dager i uken,har brukt denne nå i et par månder siden søkt opp på nettet.Ha en fin dag

    1. Gro johansen: Så herlig at du liker den. Det er så topp å vite at mange bruker oppskriftene 🙂 Jeg blir skikkelig motivert til å bake når jeg får slike tilbakemeldinger. Så tusen takk <3

  11. Da har jeg laget dem, men jeg syns de ble litt tørre, det vær dumt. Brukte fersk gjør og helmelk

    1. Randi: Mulig du stekte dem litt for lenge? Da blir dem ofte tørre… neste gang kan du prøve å holde unna litt mel…

  12. OMG Anne-Brith de så jo supergode ut! De må jeg bare prøve å lage! Tusen takk for oppskrift!

    1. Elisabeth H: haha de er herlige 🙂

Skriv en kommentar