Slik lager du Verdens Beste

Dette er kaken over alle kaker! Hjemme hos oss kaller vi denne kaken: Drømmen 

Alle elsker denne kaken!

Det er jo egentlig marengs, kakebunn og «kremfyll» så det er jo ikke så rart at alle elsker den. Favorittkaken til de aller fleste er jo Pavlova så at denne er så populær er nokså normalt.

Den har jo blitt kåret til Norges Nasjonalkake og det er ikke mange fester den ikke er med på for å si det slik. I alle fall i vår familie.

Her er mine beste 10 tips til en vellykket Verdens Beste:

  1. Bruk store egg. De må være over 60 gram. er de mindre er erfaringen at bunnen blir tørr.
  2. Ikke pisk sukker og smør for lenge for da blir bunnen for «boblete»
  3. Bruk engelsk sukker. Du vil faktisk få en bunn som er mer «finkornet» ( med vanli gsukker blir den litt «grov»
  4. Har du en klype salt i eggehvitene vil du få en mer stabil marengs 😛
  5. Bruk ekte vaniljesukker. Altså med Burbonvanilje.
  6. Lag marengsen ved å varme opp sukkeret i ovnen. Du vil kjenne forskjellen!
  7. Rist mandlene først. Nam nam smaken kommer sykt godt frem.
  8. Stek den på varmluft!
  9. Lag vaniljekrem selv. I denne oppskriften har vi «jukset» litt ved å bruke ferdigpakke 😛
  10. Pisk kremen litt mindre enn du bruker å gjøre. Det er så synd å se kaker som dette med kornete og overpisket krem.

Slik lager du Verdens Beste:

Finn frem en langpanne og bruk denne. Sett ovnen på 180 grader varmluft 🙂

Kakebunn

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 eggeplommer
  • 100 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 3 ss melk
  • 1 ts vaniljesukker

Marengs

  • 4 eggehviter
  • 200 g sukker
  • 150 g hakkede mandler oppå

Fyll

  • 1 porsjon rom kakefyll
  • 3 dl kremfløte

Pisk smør og sukker hvitt.

Rør inn eggeplommene og melk.

Sikt inn hvetemel, bakepulver og vanlijesukker.

Fordel røren i en langpanne med bakepapir.

Marengs

Ha sukkeret i ovnen på 200 grader på et bakepapir. La dette varmes opp i 4-5 minutter. Mens du gjør dette begynner du å piske eggehvitene på lav til medium hastighet. Ha etter 4-5 minutter det varme sukkeret i eggehviten og pisk videre 7-8 minutter.

Bre marengsen over kakerøren. Dryss mandler over og stek kaken på 180 grader i 15-20 minutter.

Marengsen skal være gyllen i fargen.

Fyll

Pisk krem og blan i fyllet du ønsker. Noen bruker romfyll mens andre bruker vaniljefyll.

Ser den ikke bare helt smashing ut?

Nam nam!

Håper dere får en herlig lørdag!

Mine absolutt faoritt kakeoppskrifter er:

  1. Brownies med sorbet
  2. Sjokoladepavlova
  3. Smashkake

Ta en titt på dem. De er deilige!

Følg meg på snap for å være med på moroa: annebrith.no

Vi nærmer oss snart 5000 tallet der inne 😛

Om du har lyst til å følge meg på andre plattformer så er linken her: Instagram, Pinterest , Facebook

17 kommentarer

  1. Hei. Hva om man ikke har varmluft på ovnen hvor mye skal ovnen stå på da?:)
    Å når kaken er ferdig deler du den i to å legg på fyll å legg andre delen oppå der igjen? Eller hvordan gjør du det?:)

  2. Ja jeg deler den i to. Et lag under og et over. Og har du ikke varmluft så bruker du over og undervarme og skrur opp 10 grader 🙂

  3. Kan jeg spøre om en ting til?
    Hvordan du lager rosa smør krem?:)
    Smelter den fort?
    Tenkte å lage sjokoladekake med rosa smørkrem til bursdagen til min datter neste helg:)
    Så om smørkremen smelter hvis den står frem eller holder den seg?:)

  4. Smørkrem skal ikke smalte når den står ute. Sjekk min oppskrift på vanilla icing her på bloggen 🙂

    Du farger den med rosa pastafarge 🙂

  5. Jeg har prøvd meg på denne kaka før og ikke lykkes, men nå må jeg prøve på nytt😊 for dette var detaljert og fint😊

    1. Margrethe: Masse lykke til:)

  6. Et tips til Verdens beste er det å snu den nederste kakedelen når du legger det opp 😊 legg kakebunnen slik at du får marengsen på hver side av kaka 😊 har man fyllet rett på marengsen så blir den bløt 😊 I sommer brukte vi opphakkede jordbær inni kaka, den tok kaka enda et nivå opp! 😍

    1. Merete: Godt tips 🙂 TAkk 🙂

  7. Har laget verdens beste før- men da jeg blanderkrem og vanilje krem blir det bare helt flytende og renner utover hele.. hvordan får jeg kremen mer «fast» og pen i kaka?

    1. Mocano: Du har for mye vaniljekrem i. Klassisk feil

  8. Dette er en favoritt her i heimen og jeg har bakt den til alle brylluper vi har vært i. Skal teste dine tips neste gang jeg baker den ❤️

    1. Hege Thommesen: Herlig! Ha en nydelig dag…

  9. Ettips.Vis man ikke lager kremen fra botn av.Bruk 2 poser med vaniljekrem ,Halver melken ,3 dp sukker 2 TS vanilje sukker. Kok opp og avkjøl.3 dl fløte iskes I kremen og ha på kaka.da blir den ikke rennende og er nydelig.Her I Kvæfjord bruke vi ikke rom krem.😊

  10. Hva har jeg gjort galt når marengsen ramler helt sammen når jeg tar den ut av ovnen? Trodde jeg hadde fulgt alle punktene dine…

    1. Wannabebakeblogger: Da har den vært ustabil. Altså ikke pisket lenge nok eller kraftig nok på slutten.

  11. Takk! Mistenker at det kan være fordi jeg lagde marengsen før kakerøren – og den ble stående 20 minutter eller noe sånt. Får prøve igjen…

    1. Wannabebakeblogger: Ja det er nok derfor…

Skriv en kommentar