Chocolate Chip Cookies

Nå har jeg akkurat spist 4 slike cookies 😛

De er altså å anbefale haha.

Jeg skal fortelle dere litt om sukker i dag. Jeg bruker når jeg baker: brunt sukker, rørsukker, vanlig sukker, glukose og melis. I disse cookiesene er det en kombinasjon av rørsukker og vanlig sukker. Rørsukker gjør at det blir en rundere smak men også at det blir en mer glansfull overflate.

Den mest perfekte Chocolate chip cookiesen har tror jeg også litt glukose i seg for ekstra seighet. Prøv det gjerne dere. Så lenge du holder antall gram sukker på det samme nivået i denne oppskriften altså samlet 300 g så er det ikke så viktig hvilket det er.

Vil du ha en enda mørkere smak så bytter du ut noe av rørsukkeret med brunt sukker. Men de blir mindre faste da. Ikke så fyldige.

Vil du ha dem barnevennlig så har du en lysere sjokolade i. Sjokoladeknapper finner du i de fleste butikker og både Odense og Freia har disse. Men jeg fant bare Freia sine denne gang.

Om du ikke trykker ned deigen før du steker dem blir de litt høyere. Det er ogås litt smak og behag.

Jeg har stekt dem på 180 grader i 10 minutter men dette avhenger jo selvsagt av størrelsen.

Jeg lagde 36 stk av denne deigen.

Ingredienser:

  • 250 g smør
  • 150 g sukker
  • 150 g rørsukker
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 350 g hvetemel
  • 2 pk Freia smelt sjokolade ( knapper. Hver pakke veier 200 g )

Ha smør, sukker og rørsukker i en bolle og rør dette sammen.

Ha i ett og ett egg.

Sikt i bakepulver og hvete mel og la det hele blandes lett.

Til slutt har du i sjokoladeknappene.

Legg deigen med isskje på en bakeplate.

Følg med ovnen etter 10 minutter. Mulig om du har laget større at du må ha dem noen minutter ekstra i ovnen 🙂

Nå har familien her spist over halvparten haha…farlig gode altså.

Jeg håper dere har det fint. Sees i morgen. 

Fat, servietter og glass er fra Riviera Maison.

Klemmer!

7 kommentarer

  1. Hvor har du fått tak i Odense sjokoladeknapper? Jeg fant de for litt over et år siden i en Spar-butikk utpå landet. Har ikke sett de noe annet sted. Skulle gjerne hatt den type sjokolade!

  2. Anne Brith

    Tror Freia har dem nå men har ikke sett dem på lenge selv…sukk. Bestille på nett?

  3. Får se om jeg finner de på nett. Kan jo hende de er ute av produksjon…

  4. Anne Brith

    Ja vet du jeg har ikke sett disse på lang tid nå… rart for de er jo så gode 🙂

  5. Så nå er dere plutselig sammen igjen??

    1. Anne Brith

      Anne: Uff beklager, gammelt innlegg. Beklager det gjorde like vondt for meg å lese det som sto der… har tatt det bort. Jeg skal tenke på dette fremover. Beklager igjen.

  6. Trine Asora

    Rørsukker hva er det? Jeg prøvde dette med det rørsukkeret jeg fant og syntes de er fulle av smør og smaker egentlig ingenting? Og når skal vaniljesukkeret i? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *