Franske makroner med eplesmak

Hei og god søndag alle sammen. Denne dagen har vært utrolig hektisk…. Startet tidlig med at minsten våknet 6…da hadde jeg sovet 5 timer…Har ikk efornuft til å komme meg i seng på lørdager hehe… Rett på håndballkamå med datteren og dømte en kamp der. Så etter det til konditoriet hvor vi hadde mange brudepar som tok turen innom oss for prøvesmaking. Veldig gøy! Bilder kommer! I går testet vi ut en ny oppskrift i konditoriet…. Eplemakroner….nam nam. De var litt for lite syrlige så jeg har tilpasset oppskriften slik at dere får den perfekte smaken. ENJOY! Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med syrlig krem.

OPPSKRIFT PÃ… MAKRONER

 • 300 g eggehvite
 • 180 g sukker
 • 390 g mandelmel
 • 500 g melis
 • rosa og grønn pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel» Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Del røren i to og farg den ene delen rosa og den andre grønn. Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter. Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under.

Eplekrem

 • 9 eggeplommer
 • 1,5 dl eplejuice
 • 0,75 dl sitronsaft
 • 200 g sukker
 • 140 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele. Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader. Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader. Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok. La det småkoke i 1 minutt. Bruk en stavmikser for å få kremen glatt. Avkjøl.

MAKRONFYLL

 • 300 g smør
 • 300 g sitronkrem

Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald eplekrem i. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron. Har du hatt en herlig søndag? Er det noen oppskrifter du ønsker at jeg skal legge ut? Kommenter gjerne i feltet under om det er noe du ønsker å vite 🙂 God klem!

Skriv en kommentar