Friske franske makroner

Dette er min favoritt! Ingenting kan måle seg med en søt makron fylt med sitronkrem og toppet med friske bringebær 🙂 OPPSKRIFT PÃ… MAKRONER

  • 300 g eggehvite
  • 180 g sukker
  • 390 g mandelmel
  • 500 g melis
  • rosa pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen. Dette kalles på fagspråket: tant puor tant og er et eksklusivt «mel» Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt og deilig ( Uttrykk fra Magnus @matprat) Nå har du altså i pastafarge. Ha «tant pour tant» i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens. Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 30 minutter. Stekes på 140 grader varmluft i 12-13 minutter MED plate under. Sitronkrem 

  • 4 egg
  • skall fra 2 sitroner
  • 160 g sitronsaft
  • 200 g sukker
  • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele. Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader. Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader. Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok. La det småkoke i 1 minutt. Bruk en stavmikser for å få kremen glatt. Avkjøl. MAKRONFYLL

  • 300 g smør
  • 300 g sitronkrem

Pisk opp smør til det er hvitt og ha kald sitronkrem i dette. Rør dette sammen godt og sprøyt det i sirkler ut på hver makron. Legg en halv bringebær i hver og legg et makronskall oppå.

Ønsker dere alle en herlig dag <3 Server 🙂

4 kommentarer

  1. Hei! Hvor lenge er makronfyllet holdbart i kjølekskap før det må på makronene? Kan jeg lage fyllet onsdag og fylle makronene lørdag og servere søndag? 🙂

    1. Det går helt fint 🙂

  2. Hei! Nå maser jeg litt igjen, men syns sitronkremen min ble så tynn? Minner litt om en tykk saus? Kan den reddes?

    1. Vet ikke om det var du som sendte snap men den er litt tynn så fort den koker opp. Den skal være som en hvitsaus. Og så setter den seg når den blir kald. 🙂

Skriv en kommentar