Pepperkaker og glasur

Nå er det tid for å pynte pepperkaker dere og i dag skal dere få noen tips fra meg om hvordan dere skal få dette til på best mulig måte.

Som dere alle vet så elsker jeg cookies! De små søte kjeksene som man kan gjøre så personlig som man overhode vil selv. Slik er det også med pepperkakene. Du kan stikke ut former, skjære ut egne former og bruke forskjellige ting du har i kjøkkenskapet ditt. Her er det bare fantasien som setter grensen. For å pynte papperkaker trenger du:

 • Pepperkaker
 • Glasur
 • Fylleflasker

PEPPERKAKER Du kan selvsagt lage deigen selv og jeg har en herlig oppskrift på det her. For mange av oss som sliter med tidsklemma kan en ferdigkjøpt pepperkakedeig være tingen. Jeg har testet ut mange av årets papperkakedeiger ( meny, Kiwi, Rema, Coop, Ica, Rimi, Ultra og Bunnpris) Min desiderte favoritt er Rema 1000 sin! GLASUR Jeg bruker alltid royal icing på mine pepperkaker. Det blir stivt og pent. Jeg farger den i ønsket farge og pynter. Mange spør om pepperkakene ikke blir søte med glasur? Jo de KAN bli det men det er derfor vi tilsetter sitronsyre i glasuren for å balansere smaken slik at det ikke blir for søtt. Det er på samme måte man burde lage melisglasur som går på skoleboller 🙂 Alltid litt sitronsaft/syre i glasuren for stabilitet og god smak!

GLASUR/ ROYAL ICING

 • 500 g melis
 • 2 eggehviter
 • 1 ss sitronsaft
 • farge

Sikt melis 2 ganger! Ha dette i en kjøkkenmaskin og bruk en grind/Kelement. Ha i eggehviten og pisk på høy hastighet. Når alt menger seg sjekker du konsistensen. Den skal være som en tykk sjokoladekrem som man smører på en kake. Spe ut med litt sitronvann ( vann og sitron) om den er for tykk. Miks til du hører glasuren «poffer»Â  da er den ferdig. Dette tar mellom 7-10 minutter. IKKE PISK GLASUREN MED VISP/PISKERIS DA PISKER DU LUFT INN I DEN! Nå er glasuren ferdig og klar til å sprøytes på. Hvis du skal fylle pepperkaker må du menge glasuren med litt vann for å få den flytende. Ha glasuren i en sprøyteflaske/pose. SPRØYTEFLASKER

Disse flotte geniale flaskene kan du kjøpe på Traktøren. Traktøren finner du også på Storo Storsenter og de koster kr. 79.- for 2. De er helt geniale og du kan skifte tipp med dem og barna kan på en enkel måte pynte pepperkakene veldig enkelt 🙂 Kos dere i førjulstiden med pepperkaker og glasur i flasker som ikke griser alt til! Enjoy!

6 kommentarer

 1. Fin blogg! Og gøy og pynte pepperkaker. Vet du hvordan holdbarheten er på pepperkaker når det er Royal icing på? Betyr det noe? Var redd de ble myke.. Håper de holder fra nå til jul. Hvis de ikke blir spist opp før det da 🙂

 2. Glasur gjør ikke noe med holdbarheten. Den kan være opp til 6 uker på pepperkaker 🙂

 3. Fantastisk flott pyntet! Jeg pynter mine og med slik iceing. Men jeg bruker bare hvit glasur i sprøytepose. Pynter til gjengjeld 10-12 brett 🙂 Syns det er vanskelig å få fin konsistens, må ofte lage ny, for oppdager ikke før den er i posen at den er litt for stiv..

 4. Et triks er å ha litt vann i den til den blir skinnende. Skinnende glasur er ofte riktig konsistens. Matt glasur er ofte for tykk <3

 5. Hei Anne Brith. Utrolig fine pepperkaker. Men hvordan smerte du på glasuren så fint? Jeg tenker å bake pepperkaker snart, og lurer på om jeg skal ta med meg noen av dine smarte triks 🙂

 6. Du må blande glasuren ut med vann så blir den jevn 😛

Skriv en kommentar