Kakefest – Tone Oraini

I boken Kakefest – Cupcakes & Cakepops til dine og mine venner har Tone Oraini fra bloggen Chopcakes tatt for seg å fortelle om lekre godbiter til hverdag og fest.

Hun har brukt sine venner i boken og gitt alle sine venner stykk for stykk en egen oppskrift og forteller i boken hvorfor. Feks er Tone Damli Aaberge en treningsfanatiker og er lidenskapelig opptatt av mat og trening. Tone får derfor en lavkarbo blåbærcupcake dedikert til seg.

Slik går Oraini gjennom mange av årets og livets begivenheter og viser både cupcakes og cakepops som passer til hvert enkelt tema. Jeg som er nokså opptatt av hvordan ting ser ut er litt skuffet over nivået av pyntingen på enkelte prosjekter men jeg tror husmødre anno 2012 vil like det og ikke minst tror jeg mange vil klare å oppnå enda bedre resultater enn forfatteren.

Ved siden av det så synes jeg det er synd at hun har brukt halve boken på å lage cupcakes da jeg mener dette faktisk er litt «forbi» og at om hun bare hadde laget cakepops ville boken fremstått mye mer trendsettende enn den blir med cupcakes inni. Det er faktisk oppskriftene på cakepops som drar boka opp.

Mine favoritter fra boka er: paipops, snømannpops og donutpops. Men nyttårspops og hele valentinetemaet er ting jeg har lyst til å prøve meg på.

Dette er faktisk et av de få prosjektene Oraini har vært både perfeksjonist og kreativ på. Ved å si dette utelater jeg ikke at forfatteren er kreativ men jeg tror om hun hadde brukt lengre tid på å skrive boken sin og vist alle prosjekter med et nivå som dette ville hun vist at hun faktisk KAN det hun skriver om.

Her er snømennene som også er avbildet på forsiden av boken. Nydelige!

Når det kommer til oppskriftene så er de helt greie. De som frister meg mest er: Nøttige cakepops med nugatti, oreocakepops og bringebær paipops.

Denne varianten er også fin: Spinat og fetaost paipops.

Alt i alt er dette en fin bok for de som vil lære å lage cakepops og den er stappfull av gode ideer dog skulle jeg sett at når Tone pynter sine cakepops med melisglasur, så skulle det vært en skikkelig royal icing som er hvit og ikke grå som hurtigvarianten ( melis og vann). Det vises på bildene!

Oppsummert er dette bra i boken:

  • Inspirerende ideer
  • Forfatteren gir et innblikk av sitt eget kjendisliv og sine venner
  • Gode ideer om å forme cakepops helt runde.
  • Gode forklaringer

Dette er det som burde vært gjort bedre:

  • Dropp å skrive om cupcakes det er litt «passè»
  • Bruke smørekrem som ikke har skilt seg. Noen av bildene som vises ser man godt at kremen er på vei til å skille seg. Dette kan være pga  temperaturen i fotostudio.
  • Tatt seg bedre tid. Noen prosjekter utstråler litt «hastverk»
  • Laget et innlegg på egen blogg om boka med bilde av boka og ikke brukt et kopiert bilde fra nett uten å linke til opphavet!

Av ca 40 oppskrifter og prosjekter er det 12 som er så gode at jeg vurderer å lage dem og det er grunn nok til å kjøpe boken. Boken får av meg terningkast 4. Kakefest – Cupcakes & Cakepops til mine og dine venner kan kjøpes her. Har dere spørsmål om boken så still gjerne dem i kommentarfeltet. Jeg skal prøve å svare så godt som mulig.

Skriv en kommentar