After Eight brownies

Er du glad i After Eight så vil du elske denne kaken!

Denne oppskriften kommer opprinnelig med en bombe av grønne e-stoffer men etter å ha blitt inspirert av matbloggerne sist helg så fant jeg en alternativ løsning. Det er jeg kjempestolt av! BROWNIES

 • 100 g smør
 • 2 dl sukker
 • 1,5 dl hvetemel
 • 2 egg
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 ss kakao
 • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)

KREM

 • 150 g smør
 • 4 dl melis
 • 4 ss melk eller fløte
 • blader av mynte ( har du ikke det kan du bruke mintdråper)
 • 1 stor pakke After Eight.

Slik gjør du: Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene. Browniesen blir best om du rører den for hånd. Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften. Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter. Slik lages kremen: Ha alle ingredienser i en bolle og rør alt sammen med en stavmikser. Slik får du myntebladene skikkelig moset. Om du føler mintsmaken er for lite fremtredende ha i noen dråper med mint.

Jeg gjorde ikke det. I den opprinnelige oppskriften til kremen er grønn pastafarge en ingrediens men ved å tilsette ferske mynteblader har jeg fått en brownies som er helt uten fargestoffer.

Sett kaken litt i kjøleskap og hakk opp 1 pk med After Eight.

Strø dette oppå det grønne kremlaget og skjær ut porsjonsbiter a 5×5 cm.

NYT!

I helgen møtte jeg min sjokoladesoulmate Zaid. Herlighet, dobbel lykke! Ikke bare er han like gal som meg etter sjokolade men han er like gal som meg også 🙂

Zaid er også en sjokoladeelsker av dimensjoner. Han vet så mye om sjokolade at jeg blir helt hekta når han begynner å fortelle.

I helga laget han og jeg en herlig variant av lam selvfølgelig med sjokolade hehe og den kommer på bloggen i morgen. Zaid er mannen bak bloggen Foralldel og det er også der jeg har funnet denne deilige browniesoppskriften! Det kommer helt sikkert mer inspirasjon fra Zaid i månedene som kommer.

Både Zaid og alle andre matbloggere fra portalen til matprat er opptatte av rene og ekte råvarer og Trine fra Trines matblogg og Ingunn fra Min Middag oppfordret meg i helga til å prøve å søke etter alternativer til alle grusomme e-stoffer. Takk for dytt i rompa Trine og Ingunn…jeg har noen prosjekter gående:)

Hva mener du? Er det viktig å bake uten så mange  e-stoffer eller er det greit at kakene er fulle av fargestoffer?

Legg gjerne igjen en kommentar i feltet under.

Ha en strålende dag videre!

Skriv en kommentar