Vi ler av deg!

Espen og jeg satt på togstasjonen denne uken. Det kom en gutt gående forbi oss. Han hadde sort skjorte på seg, Sort bukse og skinnjakke.

Jeg så på han og tenkte: Det må være varmt.

Espen så på meg og sa: Se, han har tatoveringer i ansiktet. Tror du de er ekte, mamma?

Vi snakket litt rundt det og jeg spurt hva han syntes om stilen til denne litt rocka fyren. Espen svarte, at det helt sikkert var mange som ikke likte den stilen men at han digget «looken» Han sa at han var kul som skilte seg ut.

Jeg påpekte hvor bra det var at Espen var positiv til det å være annerledes, men at klær ikke betyr noe for hvordan du er som menneske. Vi så på mage forskjellige typer mennesker i toget og jeg spurte om Espen kunne trekke frem en bra ting med alle han så?

Fordommer.

Betyr det å dømme noen før du vet mer?

Det motsatte av fordommer er i alle fall toleranse og kunnskap.

Jo mer kunnskap om seksualitet, nasjonalitet, kjønn og alder, jo mindre fordommer.

Men for å få kunnskap må vi tørre å åpne oss. Se mer enn bare tatoveringer i ansiktet og en skinnjakke.

Erik og jeg skiller 11 år. Det betyr at mange av vennene til Erik også er i 30-årene, noen til og med yngre.  Har jeg noen gang sett på det som «et problem»? Kjærestene til noen av kompisene til Erik er i tjueårene. Har jeg tenkt på det? At jeg ikke passet inn? Aldri! Beklager.

Hun menger seg med ungdommer.

Nei, jeg omgås vennene til Erik.

Når ble det forbudt å ha yngre venner?

Har jeg noen gang tenkt at mine svigerforeldre er «unge»? Og at det kan virke rart? Nope.

Det er du som tenker tanken og ytrer deg om forskjellene, som har problemet. Du dyrker din egen usikkerhet og kunnskapsløshet. I det du lar fordommer spire og gro, så er du med på å drepe toleransen.

Tenker du noen gang på det?

At du kan være lite tolerant?

Anne Brith passer så absolutt ikke inn i familien til Erik! Dere tisker og hvisker, ler og peker.

Da jeg møtte foreldrene til Erik, møtte jeg verdens to mest rause og tolerante mennesker. Aldri i mitt liv møtt foreldre som er så åpne, så humoristiske og med så stor takhøyde.

Er det rart jeg liker Erik?

Han er et resultat av de to.

Jeg tok meg litt fri denne uken. Sist jeg overnattet borte var på min bursdag. Da hadde vi alle 4 barna med. Før det var 1 uke tidligere. Det er altså over 1 mnd siden jeg ikke sov eller var hjemme med barna.

Så får jeg spørsmål: Hvordan kan du forlate barna dine?

Dere dømmer meg, fordi jeg tar fri, koser meg med Erik og noen av vennene hans. Det snakkes: Dette går bare ikke an.

Fliringen fortsetter.

Du har forandret deg, Anne Brith. DU ser absolutt ikke lik ut i dag som du gjorde for 10 år siden. Hva har skjedd?

For mange år siden levde jeg et liv i frykt. Jeg sov aldri godt, jeg var traumatisert og opplevde en stor krise. Store kriser i livet kan føre til at både negler, hud og hår forandrer seg. Da jeg var liten ble jeg brun, da jeg levde mitt liv i det jeg kaller «den tåkete perioden» ble jeg aldri brun. Nå i 2018 har jeg blitt brun igjen.

De som har kjent meg siden jeg var liten sier ikke du har forandret deg. Vet dere hva de sier?

Du har blitt den gamle Anne Brith igjen. Den vi kjente før. Den jenta som var livsglad. Smilte og lo. Alle bildene mine før 2001 var jeg sånn på. Jeg husker de siste bildene fra flyturene mine i KLM. Der ser du meg, slik jeg er den dag i dag. Endelig er jeg meg selv igjen.

Det føles så deilig.

Huden min blir bedre og bedre, negler vokser, pigmentene er tilbake og håret gror normalt. Jeg sover, spiser og legger meg alltid trygg på puten. Eneste jeg er redd for i dager å dø. Ellers er det ikke noe jeg frykter.

Før du snakker kan det være greit å innhente seg kunnskap. Uvitenhet er roten til alt vondt.

Toleranse krever at du har to tanker i hodet på samme tid. Misbilligelse av en holdning eller handling og samtidig respekt for mennesket «bak» holdningen/handlingen. Toleransebegrepet er derfor både deskriptivt og normativt fordi det handler om både en (psykologisk) evne og en vilje.

Kilde: Wikipedia

Bildet jeg la ut i badedrakt forleden var ikke noe planlagt PR stunt. Igjen kan man dømme før man vet sannheten bak. Men hva med å innhente fakta før man prater i vei. Hadde jeg planlagt å ringe Se & Hør? Nope. De kontaktet meg, og ville skrive om saken uansett om jeg ga et svar. Jeg bestemte meg for å se på episoden som jeg gjør med alt annet i livet mitt: med glimt i øyet.

Gårdagens krise er morgendagens spøk.

Har du noen gang invitert en vilt fremmed med hjem på lunsj? Satt deg ned og snakket med en som lever på gata? Satt deg ved siden av den mest fargerike personen på bussen og slått av en prat? Blitt venn med din uvenn? Har du noen gang selv tatt initiativ til å bryte ned fordommenes mur? Den muren som hindrer oss i å omfavne hverandre.

Skrekk, gru, uvitenhet og frykt.

Hvis armene åpnes oftere for det vi frykter mest og vi lar oss lede av nysgjerrighet og lyst til å lære. Da tror jeg vi klarer å skape et bedre samfunn. Men du må starte med deg selv!

 

Vi har holdt det hemmelig

Jeg fortalte dere i forrige uke at det var noe jeg gruet meg til å fortelle dere.

Det er ikke meningen å være en blogger som sier A og så ikke B. Dere som følger meg tett og har gjort det i noen år nå, har sikkert skjønt tegninga, og har forstått hva som har pågått. Man trenger ikke være rakettforsker for å se det.

Dog har jeg følt meg meget ukomfortablel med å dele tankene mine om akkurat dette på bloggen. Jeg ville fortelle dere at jeg hadde det vanskelig, men ikke si så mye mer. Nå har vi kommet oss litt over en uke videre, og ting har blitt bedre.

Jeg har delt det som skjedde med  min familie og mine nærmeste venner, og alle rundt meg har hjulpet meg gjennom dette.

Jeg synes det må være greit å kunne si at man har det vanskelig uten at man forteller hva det er.

Kriser i livet oppstår, men det er ikke alltid man vil dele det. Noe blir for privat. Og for å skåne barna og resten av familien valgte jeg å holde dette stille.

Jeg var raskt ute med å fortelle det til mine beste venninner og har i tiden siden den første dagen fått mye støtte. En melding som hvordan går det med deg? Eller en telefon: Jeg tenker på deg. Det har hjulpet meg.

Jeg er fortsatt litt tom, etter dette og trodde på onsdag at jeg holdt på å miste meg selv. Jeg gikk inn på Kiwi hele 3 ganger uten å klare å få med meg det jeg skulle.

Avgjørelsen om å ta seg noen dager fri var raskt tatt og jeg har de siste dagene kost meg med venner, familie og vasking.

Rydding er terapi.

Jeg har bakt cupcakes og kaker uten å fotografere dem! Hatt på meg nydelige kjoler uten å ta masse bilder.

Det viktigste er at ting ser ut til å løse seg.

Jeg har forandret meg mye de siste 10 dagene. Ser på ting på en helt annen måte. Der jeg før var litt likegyldig, har jeg nå mye mer fokus. Jeg skal aldri mer gå en dag uten å fortelle de rundt meg hvor fint jeg har det med dem.

Fokuset er flyttet fra «om to uker» og «i ferien skal jeg» til «det er NÅ det skjer»!

Jeg trengte dette.

Jeg er glad for alle fine ord fra mine beste venner og familie i denne tiden, og gleder meg nå mer enn noe til en ny vakker dag med de jeg elsker mest.

Håper du får en nydelig dag

 

Salt air in my hair

Inneholder reklame for Sundance / Daniel Wellington / Bubbleroom

Altså, dagene flyr og vi har altfor lite tid egentlig.

Men hva er tid? Handler det ikke mer om prioriteringer?

Det er ikke alltid vi kan ta oss fri og møtes slik vi gjorde i går, Erik og jeg, men når vi har muligheten så gjør vi det. Nå var det altfor lenge siden vi gjorde noe fint sammen.

Vi skulle egentlig bare fikse noen Stand Up Paddle boards til i sommer og vipps var vi på vei utover i båt.

Spontanitet lenge leve!

Sol, saltvann og måkeskrik! Akkurat nok tid til å rekke å bade, teste ut brettene og bade litt.

Jeg snappet og la ut en del ting på Instastory. Jeg vet ikke hvor mange som spurte meg hvor kjolen min er fra og hvor jeg har kjøpt badedrakten.

Badedrakten finner du her (annonselenke) Den finnes i mange forskjellige farger, du finner alle her (annonselenke)

Det fine med denne er at for oss som kanskje har litt overflødig hud eller strekkmerker på magen, så skjuler denne badedrakten akkurat det. Jeg liker den kjempegodt!

Mange av dere har spurt etter solbrillene og de er fra Burberry, det rosa armbåndet mitt fikk jeg i gave fra barna på bursdagen min og er fra Snø of Sweden ♡

Jeg har så mye å fortelle dere! Men dagen i går ble helt kaos, da vi fikk levert vårt nye kjøleskap haha. Jeg bakte cupcakes klokken 22 og var hos brudeparet for prøvesmaking klokken 23. Hjemme halv ett og lå ikke i senga før ett. Opp 5.00 for å dra på God morgen Norge.

Den blomstrete kjolen min er fra Nelly og ble kjøpt for 2 år siden så den er nok ikke i butikken mer.

Minstemann mistet sin første tann i går og vi jublet alle! Men også mer om det, for det var full panikk i dag tidlig om akkurat den tannen 😛

Livet altså!

Den salte sjøluften gjør underverker på både hår og hud altså!

Takk for masse gode og hyggelige meldinger de siste dagene 🙂

Nå skal jeg bake 100 makroner, så oppdaterer jeg dere på veien senere!

Klemmer ♡

Happy girl:

 

Mamma, hvor mye er klokken?

Hvor mye er klokka?

Det er et spørsmål vi stiller mange ganger i løpet av en dag her hjemme. Vi skal rekke treninger, privatundervisning, handletur, en bursdag og helst ha tid til overs til å gjøre noe gøy.

Vi haster og haster oss. I alle fall jeg. Fra den ene avtalen til den andre. Det beste er å være presis, men det er ikke alltid det går.

Hvor mye er klokka?

Kjører vi nå, rekker vi treningen! Mamma, har du tid til å kjøre meg bort til togstasjonen?

Jeg ser på klokken og vet innerst inne at jeg ikke rekker det, men jeg sier ja for det. Den korte bilturen kan gjøre forskjellen akkurat den dagen. Har du hatt det fint på skolen?

Alle tanker, utfordringer og gleder blir delt. I løpet av noen minutter har vi snakket om de nye klassene og konfirmasjonen.

Rekker du toget nå Annika?

Jeg kjører inn på parkeringsplassen og i det jeg parkerer kommer toget som skal bringe henne til neste stasjon.

Jeg ser på klokken min igjen og smiler. Tenker tanker om at vi faktisk må bli flinkere til å bruke tiden vår riktig.

Og hva ville time-management være uten en klokke? Den jeg titter på 500 ganger hver dag? Klokken som hjelper meg til å være en presis mamma. Hente, bringe, middag, lekser, handle, fikse eller bake. Alt i tide, med hjelp av klokken.

Jeg digger klokkene mine fra Daniel Wellington, og har faktisk de siste årene ikke hatt andre merker enn dette.

Tidløse, vakre og klassiske. Nydelige til sommeren med natobånd, eller til fest med sølv eller gull.

Nå har Daniel Wellington kommet med en ny kolleksjon.

Kolleksjonen heter CLASSIC ROSELYN & BAYSWATER

Nå får du 2 reimer med! De er faktisk også veldig maritime og passer perfekt i sommer. Altså 2 klokker i ett!
Bruker du koden ANNEBRITH får du 15% ekstra på et kjøp hos Daniel Wellington

Det er gratis frakt hos Daniel Wellington! Og de leverer som regel superkjapt.

Rekker vi det? 

PS Det kommer selvsagt toll i tillegg når du bestiller 🙂

 

Summer vibes

Altså dere! For noen herlige dager vi har, og for noen dager vi har i vente.

Det er superdeilig at mai ble en så flott måned.

Jeg prøver å få unna so mye jobb som overhode mulig om dagen, for når august kommer så smeller det. Jeg har signert flere gøye samarbeid for høsten.

Å ta det skumle valget jeg gjorde i slutten av april har vist seg å være riktig så langt. Men hvordan ting vil gå seg til vet man faktisk først etter et år. Jeg må derfor bare holde ut litt i uvissheten og belage meg på kjempehard jobbing.

Jeg rydder mye i bloggen om dagen også, så om det er noe du ikke finner så send meg gjerne en melding så skal jeg hjelpe deg.

Det er mange spørsmål også fra dere. De fleste går på forholdet til Erik og meg, barna og mine tanker om mammarollen. Mange vil gjerne vite hvordan historien min er før bloggen og før jeg og barna flyttet sørover.

Det har jeg åpnet meg om i neste sesong av Bloggerne. Jeg kaller det ofte den «tåkete» perioden av livet mitt. Den delen som ikke var særlig bloggvennlig for å si det slik.

Men alle erfaringene jeg har gjort meg i livet har formet meg til den personen jeg er i dag. Og det snakket Erik og jeg litt om i dag. Jeg har jo 4 barn, eier et AS 100% og er medeier i et til AS. Jeg jobber veldig hardt for å utvikle meg og bloggen, og jobber med planer for femtiden. Hvor er jeg om 3 år eller om 5 år?

Jeg er glad for alle ting jeg har opplevd. Både på godt og vondt. Det gjør ting for meg enklere den dag i dag. Jeg har aldri problemer med å omstille meg, eller å reise meg etter å ha falt. Og jeg bruker nokså lite tid på å bekymre meg over hva andre tenker om meg.

Barna har ikke opplevd noe negativt i forhold til at jeg som mamma er blogger. Mange mener at de vil kunne bli påvirket av det, men her hjemme har vi hatt mye fokus på akkurat dette. Jeg har, tross hva dere tror, alltid hatt en god dialog med begge fedrene rundt oppdragelse, eksponering og andre aktiviteter.

Når barna har vært med i intervjuer eller andre innspillinger så har begge foreldrene samtykket. Det har ikke vært et sololøp fra min side. Derfor har jeg alltid vært nokså sterk i troen på at dette livet i rampelyset ikke ville skade barna noe, heller gi dem unike muligheter.

Og selv om ikke alle er enige i det så er det heldigvis vi som foreldre som har kunne få ta de valgene.

Hvordan er det å være sammen med en som er så ung? Det tror jeg er 1000-kroners spørsmålet altså. Det får jeg nesten daglig.

I starten merket vi jo ikke så mye til dette. Men det er situasjoner hvor det selvsagt kjennes at vi har en aldersforskjell. Men frem til nå har vi klart å finne en vei i dette.

Vi to skal gjøre noe nokså morsomt sammen snart og jeg lover å dele det på video med dere.

I dag var det mange som spurte hvor denne kjolen var fra og den er fra BIK BOK og kan kjøpes via denne linken. ( annonselenke) Jeg elsker kjolen. Skoene er faktisk fra H&M.

Jeg gleder meg til denne uken! Jeg har fått barnevakt på onsdag og skal forlate barna for å være litt med Erik!

Gode klemmer!

 

Jeg fikk en ring av Erik ♡

Erik og jeg har ikke sett hverandre på altfor mange dager nå. Jeg har savnet han veldig, men vi har så mange ting på hver vår kant og må prioritere jobbene våre først i en periode nå.

Jeg står midt i et prosjekt som skal lanseres til høsten og jobber nesten døgnet rundt. Erik har stått på Pizzabakeren og jobbet altfor mye de siste ukene. Da må vi prioritere å hvile når vi kan.

Så får kjærligheten pleies når det igjen er tid til det.

Det var det heldigvis i dag ♡

Vi møtte hverandre på halvveien og satt og ned ved en strand. Vi trengte virkelig å få snakket om alt som skjer. Hva skal vi gjøre til høsten? Skal vi dra på båttur med barna? Skal vi ta en helg med bobil? Og hva gjør vi denne uken?

Jeg sa at jeg trengte litt tid bare vi to. Så nå har jeg fikset barnevakt på onsdag og drar vi på tur ♡

Midt i fotograferingen av svaner og wienerbrød tok Erik hånden min og knøt en ring på fingeren min.

Selv om vi fremover ikke ser hverandre så mye så var disse timene nok til at jeg kan smile i noen uker. Det er ikke alltid kvantiteten som gjelder, men kvaliteten på tiden man er sammen. Om man bare lager gode nok minner sammen, så vil man klare det meste.

Så nå sitter jeg her med verdens fineste ring av plast, knytt rundt min ringfinger.

Selv om ukene fremover blir hektiske så skal jeg nyte de få stundene vi har sammen.

Ha en magisk 2. pinsedag ♡

Vil du lese alle mine siste innlegg etter hverandre, finner du bloggfeeden min HER. Lagre gjerne lenken om du føler for det så vil du alltid få siste innlegg opp først og så kan du scrolle deg nedover.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller snapchat: annebrith.no

 

Fransk makron i cookies

Jeg klarte ikke dy meg da jeg så flinke Dana fra Danas Bakery lagde disse. Jeg måtte teste dem ut selv, og kastet meg rundt.

Samme dag hadde jeg vært innom Toro og fått noen smaksprøver og bråbestemte meg for å lage deres cookies og legge dem oppå makroner jeg allerede hadde i fryseren.

Dana lagde disse først og det er franske makroner med cookiesdeig oppå. Stekt i ovnen så lenge cookies skal stekes. Makronene skal være feridigstekte og fylte.

Du legger altså makronene ned på platen og deigen over. Så steker du dem.

Slik ser de ut når de kommer ut av ovnen.

 Her er en veldig god oppskrift på makroner:

Franske makroner med bringebærfyll

 • 200 g eggehvite
 • 120 g sukker
 • 260 g mandelmel
 • 340 g melis
 • rosa pastafarge

Start med å blande melis om mandelmel sammen.

Ha eggehviter og sukker i en ren bolle og visp dette med en ballongvisp i 7-8 minutter til det er stivt.

Farg marengsen rosa. Altså ha farge i marengsen og pisk til fargen er jevnt fordelt. Ha melis og mandelmel i den ferdigpiskede marengsen og rør dette sammen godt til du får en rennende og skinnende konsistens.

Sprøyt røren ut på bakepapir og la dem tørke i minimum 20 minutter. Jeg bruker alltid en rund tip både når jeg sprøyter ut og når jeg fyller. Rett og slett fordi makronene blir penere 🙂 Stekes på 140 grader varmluft i 9-10 minutter.

Bringebærkrem 

 • 4 egg
 • 0,5 dl sitronsaft
 • 1,5 dl bringebærsaft
 • 200 g sukker
 • 125 g smør

Ha alle ingredienser i en kjele.

Sett varmen på medium styrke. La smøret smelte. Kremen er da rundt 40 grader.  Sett platen litt høyere slik at kremen tykner. Når kremen begynner å tykne er den mellom 60-80 grader.  Sett platen så på høy styrke og la kremen få et oppkok.  La det småkoke i 1 minutt.

Bruk en stavmikser for å få kremen glatt.  Avkjøl.

Jeg blandet min bringebærkrem med frosting ( 50/50) men du kan servere dem med kun bringebærkrem i eller du kan piske opp smør og røre smør og bringebærkrem 50/50 sammen.

Det kan være lurt å farge kremen litt rosa slik at kremen ikke er så blass.

CHOCOLATE CHIP COOKIES

 • 50 g usaltet smør
 • 400 g mørk sjokolade
 • 2 egg
 • 170 g muscovadosukker ( vanlig sukker kan brukes)
 • 5 tvist på Dr. Oetkers vaniljetvister ( eller frø fra en vaniljestang)
 • 85 g mel
 • 1/2 ts havsalt
 • 1/2 ts bakepulver

Dette er nok til 12 store cookies.

Smelt smør og ha sjokoladen i .

Visp sammen egg, sukker og vaniljefrø og ha i den smeltede sjokoaldeblandingen.

Rør dette godt til alt er blandet. Sikt så i melet. Vend melet i røren med en slikkepott og skrap godt ned på kantene hver gang.

Ha til slutt i den hakkede sjokoladen og fordel røren over makronene.

Stek disse på 170 grader i 10-15 min.

Når de kommer ut skal de være myke og du skal ha en følelse av at de kanskje er litt understekte. Avkjøl på rist 🙂

 

Sommerlig forrett med avokado og reker

Dette er min favoritt for tiden ♡

Jeg får bare ikke nok av denne deilige, sommerlige forretten.

Den kan helt klart spises til lunsj også med noe brød ved siden av. Det smaker utrolig godt. Om du er glad i reker da!

Til 4 personer trenger du:

 • 2 spisemodne avokadoer
 • skagensalat
 • noen ferske reker
 • kaviar
 • dill

Kutt avokadoene i 2. Ta ut steinen og kutt baksiden av slik at avokadoen ligger rolig på tallerkenen.

Ha i salat og legg noen reker oppå til slutt, om du har.

Topp det hele med kaviar og dill.

Jeg har blitt hekta på denne helt siden moren til Erik lagde den til meg for første gang. SUPERdigg og veldig sommerlig synes jeg.

Er du glad i avokado tror jeg du også blir hektet ♡

 

Kjærlighetsferie for to ♡

Hvor skal vi reise på ferie i år?

Det store spørsmålet de aller fleste familier stiller seg rundt denne tiden. Mange har kanskje allerede booket tur, eller fastsatt ukene det skal ferieres på?

Vi har også tenkt oss på tur. Eller rettere sagt jeg tenkte at Erik og jeg skulle dra på en romantisk kjærlighetsferie i år. Sjekke inn på et romantisk hotell et sted, med kanskje en egen jacuzzi og strand rett utenfor balkongen.

Jeg har tittet på Maldivene, Bali og Dubai ♡

Jeg var helt klar for superromantisk ferie for to, med champagneglass i solnedgang. Bare vi to.

Svaret jeg fikk da jeg spurte Erik om hva vi skulle gjøre var derfor ikke helt som forventet. Snakk om å forskjellige tanker på hva romantisk ferie for to er 😛

Hva med at vi koser oss på hytta?

…..

…..

…..

Jeg ble litt stille og tenkte: hytta?

Jeg var ikke akkurat super entusiast, men jo mer jeg tenker på det jo bedre ide synes jeg at det er.

Ingen hotellfrokost å rekke. Det er 3 egne strender der og den ene ligger såpass usjenert til at vi faktisk kan bade nakne der uten at noen ser oss. Vi kan pusse opp båthuset. Vi kan bade, sole oss og kjøre båt. Fiske etter krabber, bli solbrente og kose oss.

Vi kan grille, være oppe hele natten, råkjøre med golfbilen, møte endene og svanene «våre» hver dag. Et andepar har vært på hytta i over 15 år nå. De kommer alltid tilbake. Hver eneste dag. De har fått navnet Paul og Anne Anka ♡

Vi kan sitte her og se på solnedgangen sammen ♡

Stolene fra Sundance er perfekte!  Se hele kolleksjonen til Sundance her. 

Utemøblene er ikke bare fine å se på de er laget av resirkulert plast – altså de er miljøvennlige. De er vedlikeholdsfrie og du sitter godt i dem. De er håndlagde og i plastblandingen er det tilsatt UV – beskyttelse slik at de ikke blekner. De kan derfor stå ute hele året. De er som navnet sier: Built to last. 

Vi valgte dekkstolene og er så fornøyde med dem!

Hva med en piknik under kirsebærtreet? Piknik for to?

Sa jeg at hytta ikke var romantisk? Jeg tror jeg tar det tilbake 😛

Jeg gleder meg veldig til late dager i juli og noen velfortjente dager fri. Jeg skal nemlig logge helt av en uke til sommeren.

Hva skal du i ferien?

Det viktigste er vel at man slapper av og koser seg med de man er glad i tenker jeg. Hvor det skjer er vel uvesentlig. Maldivene, Bali eller hytta?

Jeg skal nyte mange dager med verdens beste forrett i alle fall. Oppskriften skal dere få nokså snart her på bloggen! Den er supergod ♡

Gode klemmer ♡

 

Dugnad? Nei takk!

Dugnadsånden står sterkt i Norge.

Landet virker noen ganger å være bygd opp av dugnad. Og det er noe vi som nordmenn skal være stolte over.

Dog er det tydeligvis ikke lov å si at man dropper en dugnad eller to ila et år, for da kommer alle de perfekte menneskene med pekefingrene sine. De roper og bærer seg over hvor ille det er om man ikke stiller opp. Ingen ting i livet er viktigere enn dugnad!

Jeg skrev innlegget: Jeg lærte noe viktig på 17. mai. 

Det er lenge siden jeg har fått så mye kritikk for noe så lite. Jeg har til og med fått en trussel fra en mann som skulle komme og filleriste meg og dra meg med på neste dugnad om han ikke så meg der.

Jeg skal helt ærlig innrømme at jeg bryr meg lite om de som kjefter og smeller. Jeg tar valgene for min familie. Det bør også du gjøre.

Det virker nesten som om det ikke er lov til å si at man ikke strekker til. nei, for når du har fått barn så er det faen meg bare å stille opp. Vi glemmer noe viktig her. Og det er å lytte til kroppen vår og deres signaler.

Jeg skjønner at det er veldig mange damer som har «flink pike syndromet» her og som setter andre foran seg selv. Jeg gjør bare ikke det. Jeg setter meg og mine først.

Betyr det at jeg ikke stiller opp? Neida. Det betyr bare at jeg stiller opp når jeg har overskudd og vilje til det.

Jeg baker, får ting sponset, vasker og stiller opp. Men ikke alltid.

For at jeg skal kunne fungere i hverdagen så må jeg sette meg selv først. Er jeg en surmegga egoist da? Javel. Kall meg egotripper og alt som verre er, men sannheten er jo at jeg gjør det som er best for meg.

Mange presset seg gjennom 17. mai og lå på sengen etterpå. Noen klarer kanskje ikke gå på jobb om noen dager fordi de ikke turte å si nei til dugnad. Hva slags verden er det?

Ingen kan tvinge deg til å være med på dugnad. Det er fullt lovlig å si: Beklager jeg kan ikke stille. UTEN å måtte begrunne dette. Ditt liv, dine valg.

Det viktigste i livet er at du har det bra.

Jeg har aldri hatt dårlig samvittighet for å droppe en dugnad på 16. mai. Bæring av stoler og annet tungt utstyr er ikke noe for meg og jeg velger det bort. Det jeg derimot gjør hvert år, er å stå 5-6 dager i strekk å lage adventskalendere til klassene som de kan henge opp i klasserommene. Pepperkakene blir alltid pyntet veldig pent. Og til denne «dugnaden» spør jeg alltid om noen har lyst til å hjelpe til. Men i løpet av de 7 årene jeg har gjort det har det vart 1 gang at noen mødre hjalp til. De siste 4-5 årene har jeg gjort det selv.

Har jeg blitt forbannet på de andre for ikke å stille opp?

Kunne ikke falle meg inn.

Si mer nei, er mitt råd til alle der ute som ikke får hverdagen eller store dager som 17. mai til å strekke til.

Det er lov å si: Dugnad? Nei takk!

Ha en god søndag!

Vil du lese alle mine siste innlegg etter hverandre, finner du bloggfeeden min HER.

Lagre gjerne lenken om du føler for det så vil du alltid få siste innlegg opp først og så kan du scrolle deg nedover.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller snapchat: annebrith.no