Pent antrekk i en travel hverdag.

Det er mye som skal sjongleres i hverdagen. Jeg planlegger som regel godt, men det kommer alltid noe mellom. Hverdagene er heller aldri like. Det er alltid et barn som skal følges opp.

Ved siden av min største oppgave i livet, som er å være mamma, skal jeg drive et firma. Jeg skal på møter, filme til tv, lage egne konsepter og følge opp alt dette.

Jeg skal også helst se så representativ ut som overhode mulig. Helst til enhver tid.

Det er nesten en umulig oppgave. Men jeg har lært meg noe veldig viktig. En liten hemmelighet jeg vil dele med deg i dag.

Vi jenter står jo ofte foran speilet og ikke vet hva vi skal ha på oss. Det skjer i alle fall ofte med meg. Og da graver jeg og prøver ut de mest latterlige antrekkene 😛 Det tar både tid og energi. Tid som jeg rett og slett ikke har.

I min travle hverdag har jeg ikke timesvis til rådighet til å stå foran skapet og speilet og velge antrekk. Det jeg da gjør hver eneste uke er: Å henge klart flere antrekk i skapet. Alt på en henger. Fra skjorte, skjørt og til ytterjakke. Skoene setter jeg under. Slik at om jeg plutselig får et møte, eller en fest, jeg ikke er forberedt til. Så har jeg noe hengene klart.

Genialt!

Som min kjære Erik ville sagt 😛

Jeg liker å pynte meg, men ikke for mye. Jeg liker en ren og ryddig stil. Og liker at ting ikke er for «mye», om dere skjønner.

Hos Gerry Weber finner jeg mye flotte klær. Og jeg synes kvaliteten på klærne er nydelig. Fine snitt, elegant og tidsriktig for meg.

Å ha slike antrekk hengene klart hjelper meg mye i hverdagen. For med 4 barn alene er det mye som skjer og tro meg, jeg har øyeblikk hvor jeg står og tenker at nå, nå får jeg ikke unna alt 😛

Gerry Weber har en del butikker rundt om i Norge, og hele oversikten finner du her:

AMFI Moa | M44, Bryne | Jessheim Storsenter | AMFI Steinkjer | Holmen Senter | CC Vest Linderud Senter | Ski Storsenter | Drammen Steen & Strøm | Lambertseter Senter | Jekta Storsenter | Byhaven, Trondheim Munkegata, Trondheim | Angen City Lade Angen Dronningens gt, Trondheim | Outlet Vestby | Kvadrat, Sandnes | Mæhle AMFI Vågen Mæhle Østervåg | Rasmussen Lillestrøm

Klikk deg inn her og finn din nærmeste butikk.

Jeg anbefaler deg virkelig en tur innom en av butikkene nå i høst. De bugner nå over av flotte kjoler, varme gensere og flotte jeans. ♡ 

 

Bloggpoliti

Jeg tenkte ikke jeg skulle skrive noe om dette med bloggpoliti, for jeg synes egentlig ikke det passer seg at vi som skal bli overvåket diskuterer det.

Men jeg føler jeg må si noe.

Regjeringen vil øke bevilgningen til Forbrukertilsynet slik at de kan følge nøyere med på merking av reklame hos bloggere. 6 millioner er satt av til dette.

Flere bloggere mener det er trist at penger brukes på denne måten.

Jeg tenker: 6 millioner er altfor lite. Det er så tydelig at Forbrukertilsynet trenger midler. MYE mer.

Om jeg mener vi trenger et bloggpoliti? JA!

Herlighet det tok med 5 minutter på Instagram mi går å finne feil på merking av reklame på hele topplista. Alle på topp 10 har merket feil. På en eller annen post. Jeg har gjort det selv. Jeg sjekket mine poster og så 3 feil.

Den største feilen er: Vi glemmer å merke med alle avsenderne. Vi skriver bare reklame, uten at leseren vet hvem det er reklame for.

En hel haug av bloggere skriver SPONS eller AD. Så sent som i går så jeg en treningsblogger gjøre akkurat dette på en giveaway. En annen influencer som deltar i Skal vi danse, har også altfor mange ganger brukt ordet SPONS og nesten alle motebloggere henger fortsatt fast i 2013 og skriver INVITERT.

NEI, du er invitert fordi du har haugevis av lesere og dermed er dette REKLAME. OG SKAL MERKES DERETTER.

Ordene som skal brukes er REKLAME og ANNONSE.

En frue postet et bilde av sin sorte topp fra egen kolleksjon med teksten: Yesterday was fun. Også uten å merke med reklame for egen kolleksjon. En av NOrges største bloggere har på seg genser fra Cubus og merker rett, men i instagrambildet rett etterpå viser hun samme genser uten merking. En versting i bransjen har sponset Volvo men bare 30% av innleggene er merket, og reiser merkes nesten aldri og det fortsetter bare sånn nedover instagramfeeden.

En søt jente skriver i en instapost: Mitt favorittsted ombord på Symphony Of The Seas: Central Park Reklame: Jeg er på sponset reise med: xxx Ordet reklame skal jo komme først ifølge lover og regler? En mannlig blogger gjør akkurat det samme i sine poster, først noen ganger ingress og så ordet REKLAME.

Han, vet jeg har fått mail fra Forbrukertilsynet om dette at dette er innafor, så da er den søte jenta sin Instagrampost også riktig. Eller hvordan var det?

Alle bloggere merker feil eller merker ikke.

Jeg har ikke trukket frem noen eksempler her for å såre eller dra noen ned. Men for å fortelle hvor alvorlig dette bør tas, og da må jeg ha med eksempler.

Det er da ikke et spørsmål om vi trenger et bloggpoliti eller ikke? Spørsmålet må være: Hvor mye penger bør Forbrukertilsynet få. Jeg foreslår å doble innsatsen.

Om jeg hadde brukt 30 minutter til på å finne bloggere som bryter lover med merking av reklame så hadde listen vært lengre enn lengst. Jeg fant nå 10 bloggere/influencere på topplisten som har brutt loven den siste måneden.

Det verste er når vi poster reklameinnlegg med bilder av alkohol. Altså MED etiketter av flasker. Det er ikke lov.

Men så til skyldspørsmålet. For her mener jeg at Forbrukertilsynet faktisk trenger sårt den hjelpen de kan få. For hvorfor er reglene så utydelige? De er altfor vanskelige å forså seg på. Jeg har det siste året sendt masse mailer til «bloggpolitiet» og får noen veldig svada svar til tider. Ja, jeg mener det. Hva med å si: I dette tilfellet skal du merke det sånn her: Og så fortelle meg fasiten.

Men klare svar kommer det ikke fra den kanten. Det kommer mailer lengre enn lengst. Siste mail jeg fikk var 5 sider. Var jeg klokere? Litt, men hadde enda mange spørsmål. I vår måtte jeg bli litt sint og si: Kan du gi meg et svar. Et KLART svar.

 1. Når er en kampanjeperiode over?
 2. Kan man tease med egne produkter i innlegg før lansering uten å merke det med reklame?
 3. Er plaggene kjøpt selv og brukt i annonseinnlegg med annonselenker, hvor lenge etterpå skal plagget merkes? Eller trenger man ikke merke da?
 4. Hvorfor tar ikke bloggnettverkene merking av reklame på alvor? Kanskje de heller ikke forstår reglene? Eller er de også ute etter kun å tjene penger?

Jeg har mange flere spørsmål.

Så klart skal vi ha et bloggpoliti.

Vi er alle tjent med det.

I denne bransjen har vi rett og slett ikke hengt med, sier Linda Hofstad Helleland, til VG. Men det har tydeligvis ikke de som jobber i bransjen heller gjort, tenker jeg. Vel, ikke alle da, bare veldig mange 😛

Det er jo alle bloggerne som ikke merker og som bryter loven, som sørger for at bloggerne har så sykt dårlig rykte.

Jeg har selv glemt å merke. Men jeg har vært heldig som har dere som sier ifra kjapt. Og fortsett med det. Og nå ble jeg også gjort oppmerksom på at noen av p+ostene hos oss som er på UI sin plattform er merket med spons, noe  jeg skal sende en mail inn på teknisk til. For når bloggmalen ikke er tydelig laget så er det jo ikke rart at det gjøres feil. Så her skal jeg gå inn selv og fjerne alternativet «inneholder sponset produkt», for der bryter vi da også med loven.

Men jeg blir matt av at det er så mange som ikke tar dette her seriøst, og bøter er hjertelig velkommen. Skulle bare mangle. Bloggere som sier det motsatte bør virkelig tenke seg om.

Det skal være greit å tjene flere millioner i året, men vi skal ikke følge loven?

Men Forbrukertilsynet må komme meget aktivt på banen her, og gjøre reglene mye mer tydelige.

Mer orker jeg bare ikke si. Jeg må ærlig si at jeg blir skuffet når jeg ser så mange brudd på loven. Og derfor er det ikke noe å diskutere mener jeg.

Ja til bloggpoliti.

Da blir det også mer hyggelig for de som faktisk følger reglene.

God søndag!

PS. Nå er det snart Vixen, og om alle som har brutt loven skulle blitt utelatt så blir det få bloggere igjen. Men hva med da å ha bloggkåringen med de få som faktisk følger reglene? Og så utelate de som har brutt den. Reachen på selve eventet ville jo bare blitt en tiendedel av det det har vært, for mange ville sikkert ikke dukket opp, og igjen ville det blitt mindre omtale osv. Så sikkert en veldig dårlig ide herfra.

Jeg blir nok sikkert ikke nominert, jeg var jo ikke det i fjor, men jeg stilte for søren meg opp og heiet på mine venner, selv uten nominasjon. Jeg dro heller ikke hjem etter 30 minutter slik 50% av forsamlingen gjorde. Var det en mer spennende fest et sted? Eler gikk bare folk når den kategorien de fulgte var over? Ikke vet jeg… det der har plaget meg helt siden altså. Uten å kjefte på noen så mener jeg at publikum bør holde seg i ro til prisutdelingen er over. Så jævlig kjipt å vinne helt til slutt og få applaus fra en nesten tom sal.

 

Årets fineste nyhet!

Inni denne esken befinner det seg en superfin nyhet!

Et nydelig armbånd!

Og helt siden jeg fikk det i posten har jeg hatt det på sammen med den hvite klokken min.

Armbåndet er virkelig vakkert:

Og for en flott eske, altså. Jeg er så fan av hvordan Daniel Wellington pakker inn produktene sine. Det er en gave i seg selv, hvert enkelt produkt.

Jeg har i flere år nå kun hatt klokker og armbånd fra Daniel Wellington. Og jeg kan med hånden på hjertet si at kvaliteten er ekstremt god.

Jeg testet jo dette ut i sommer. I hele 3 måneder har jeg brukt bare en klokke, og jeg har badet i sjøen med den og virkelig satt både den og armbåndet på prøve med både saltvann og sol. Klokken tikker og går og armbåndet ser helt nytt ut fremdeles.

Derfor kan jeg si at dette produktet virkelig passer for meg.

NYHET

Nå har Daniel Wellington altså kommet med et superfint armbånd: CLASSIC BRACELET

Armbåndet finnes i rosegold/hvitt og sølv/hvitt. SÅ du kan velge det som passer best ved en klokke du kanskje allerede har?

Det nye Classic-armbåndet kan beskrives med disse ordene: eleganse, raffinerte materialer og kvalitet. Den subtile logoen «Daniel Wellington» er gravert utenpå armbåndet.   

TILBUD

Nå kan du handle på Daniel Wellington sine nettsider å få 15% rabatt på hele kjøpet. Bruk rabattkoden ANNEBRITH for å få tilbudet.

Det er alltid gratis frakt hos Daniel Wellington, men husk at du må betale toll på alle varer kjøpt i utlandet 🙂

 

Party on!

Skulle nesten tro at det har vært en stor fest fra sommerferien til nå. Det tar liksom ikke slutt heller.

Hva er det som skjer?

Jeg tror at når mennesker bestemmer seg for å «gunne på» i livet og skreller bort alt det uviktige så blir man uovervinnelig. Jeg får veldig mange henvendelser om dagen av flere av dere der ute som trenger hjelp. Hjelp til å kvitte seg med gjeld, hjelp til å komme seg ut av forferdelige forhold og hjelp til å bytte jobb.

Men vet dere? Dere trenger ikke meg. Dere trenger dere selv. At dere selv tar tak, og sier at nå, nå er det faen meg nok.

Ja, det blir tøft, og ja det kan bli beinharde måneder, men jeg kan ikke gå veien for dere. Du må gå den selv, men jeg kan gå den med deg. 😉

Her hjemme nå er det en fest uten sidestykke. Vi har så god stemning og vi gleder oss helt vilt til vi endelig får et hus vi kan kalle vårt. Og vet dere? Det syke er: Jeg vet at jeg en dag kommer til å kjøpe meg et hus som helt sikkert koster 12 millioner.

Jeg printet drømmehuset ut på papir i går. Det sto til salgs på Stabekk. Et år for tidlig, spør du meg. Men det driter jeg i. Det kommer flere muligheter. For meg kom akkurat det huset til en perfekt timing for jeg printet det ut og nå henger det som inspirasjon over senga.

Da jeg valgte å gå ut av Egmont holdt jeg på å «drite i buksa» av nervøsitet. Jeg var livredd for at både plattformskifte og «salgsskifte» ville ta knekken på meg. Jeg var så nervøs og redd. men jeg bestemte meg. Har jobbet døgnet rundt siden, og nå, nå etter 3-4 måneder løsner det.

Jeg har en klar visjon om hvor jeg skal, og hva jeg skal oppnå og jeg jobber om jeg må 14 timer hver dag for å oppnå det. Det er også det du må gjøre. Tenk positivt, få deg en coach eller kjøp noen bøker om det å tenke stort og tørre å satse, og jobb som faen!

I hver eneste lille halvtime jeg har til rådighet jobber jeg. På toget jobber jeg, i bilen ringer jeg og har telefonmøter, når jeg går fra møte til møte ringer jeg og gir beskjeder til min vakre assistent og på kvelden oppdaterer jeg mailen min. Jeg legger meg ikke før jobben er gjort. Om så klokken er 23.00.

Du må bestemme deg for hvor mye du skal tjene. Og så sette verdien på deg selv. Får du for lite lønn i jobben? Si ifra, søk annen jobb, eller finn deg en ekstrajobb. Aldri snakk deg selv ned. For faen! For det mener jeg. Jeg sier det så ofte: Du kan dette, er det en som klarer det så er det deg. Og det må du også fortelle deg selv.

Her hjemme er negativ snakk om oss selv eller andre ikke akseptert.

En annen ting du bør huske på er at ofte må du gjøre ting for andre før du får igjen noe selv. Jobb, jobb, jobb, jobb og jobb, så innkasserer du etterhvert. Om du er en person som møter andre med: Hva kan du gjøre for meg? Så vil du aldri oppnå noe.

Når jeg møter andre sier jeg: Hva kan jeg hjelpe dere med? Hvilke kontakter kan jeg gi dere slik at dere får gli på salget?

Du må tørre å la andre få før du får. Jeg har snakket om akkurat det før: Du må tørre å la andre skinne, foran å fremheve deg selv. Det er en tid for å stå i rampelyset å skinne og det er en tid for å være i skyggen av andre. Husk det.

Men mest av alt må du bestemme deg.

Det kan ikke jeg gjøre for deg.

Akkurat som jeg sa til Annika for noen måneder siden: Er det du eller jeg som skal bli best i cheerleading? Vi var begge enige om at det ikke var min oppgave å motivere henne. Hun måtte finne sin indre motivasjon og triggerpunkt. Det har hun nå gjort, og det er lov for ungdomsskoleelever å si til læreren: Hva må jeg gjøre for å få 6 i dette faget?

Du må tørre å sette deg mål. Tørre å si til andre hva du vil ha.

Andre kommer til å le. Herregud jeg husker det så godt da jeg sa jeg skulle tjene 100.000.- i mnd. Folk lo, og lo av meg. Husker også dagen jeg sendte skjermbilde av inntekten min til pappa i nord. Og han lurte på hva det var? Det sto 136.000.- inn på konto. Jeg forklarte at det var månedslønnen min den måneden. Og pappa var mer eller mindre i sjokk.

Å forklare han hvordan jeg hadde klart det var uvesentlig.

Tro kan flytte fjell.

Bestem deg.

Og slutt og syt!

Det er selvsagt lov å ha dårlige dager, gråte og være lei seg, men man må børste støvet av seg og reise seg igjen. Manuela har inspirert meg mye der med sitt foredrag: Hvordan reise seg i vanskelige tider? Og der fant jeg min «mantra» for vanskelige tider. Hun klarte det, så da skal jeg fader meg også klare det.

Vi har alle en historie, men ikke la historien styre fremtiden din. Kvitt deg med unødvendige laster. Det kan være mennesker som drar deg ned, en sjef som er en tosk eller en mann som er slem, eller bare tunge tanker som styrer hverdagen din.

Ta grep og kom deg opp og frem. Det er plass til så mange her ute i lyset!

Du er velkommen hit, og når du har tatt valget så står jeg her og venter på deg med åpne armer.

Som sagt er det god stemning i heimen.

I kveld skal jeg feire med barna. Tidenes flotteste uke er lagt bak oss. Og barna er en stor del av min suksess. De gir meg energi, utfordrer meg og hjelper meg masse i hverdagen. De vasker hus, rydder, lager mat og sørger for at Familien AS går i pluss.

Så det skåler vi for i kveld.

Med champagnebrus og masse godteri!

God fredag!

Klemmer ♡

 

Terningkast 6!

Nå går det unna! I går filmet vi hele dagen, noe vi også gjorde på mandag!

For 3 uker siden fikk jeg et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Så det betyr at jeg nesten jobber dobbelt frem til i starten av november, for å få unna alt. Både ferie alene og høstferie måtte vike.

Jeg skulle vært i varmen nå, og kost meg med en bok, og så skulle jeg dratt på fjellet om 1 uke når barna reiser i bryllup i Nederland. Men slik blir det altså ikke. Høstferien brukes til å jobbe.

Det er mange spennende ting som skjer og i går fikk jeg faktisk mitt 3 tv tilbud denne høsten. Coachen min Peter ble ringt opp i all hast og han bare ler. Dette er jo det du har drømt om, Anne Brith, kommer det fra andre enden av røret.

Hadde også noen fantastiske møter både på tirsdag og i går og alt ligger tilrette for noen knakende bra samarbeid i 2019.

Når jeg går i møter kjenner jeg kun på magefølelsen. er den god, kjenner jeg at det kribler, da slår jeg til. Da sover jeg ikke en natt på noe, jeg sier ja med en gang. Slike avtaler har gitt meg mye godt opp gjennom tidene.

I dag har jeg også 2 fotoshoots. Og tenke seg det at jeg ble spurt om å gjøre en reklamefilm for et utenlandsk smør i forrige uke. Fordi de mente jeg var så vakker. Og jeg som trodde alle synes jeg var så stygg. Sånn kan det gå når du leser og lytter til for mange vonde kommentarer. Til slutt går man rundt og tror man er stygg.

Jeg har aldri vært en jente som kunne delta i missekonkurranser, men jeg har alltid prøvd å holde humøret mitt oppe. Og det er da tilbakemeldingen jeg får: Du gir mye av deg selv og vi liker energien din.

Uansett å reise til Tyskland for å filme reklame ble det dessverre ikke noe av. Det er så mye å gjøre her hjemme!

Hvis du er en av de som hver dag stikker innom bloggen min for å slenge med leppa, så husk at jeg faktisk ikke leser kommentarene selv. Jeg har ansatt en person som luker bort dritten før jeg logger på. Det betyr at jeg kan ha et kjempepositivt fokus nesten 100% av tiden min. Og i en hverdag med 4 barn, tv, nye prosjekter og søk etter hus er det sannelig viktig å ha riktig fokus.

I dag blir det en kjapp tur til Oslo, så hjem for å bake og ta bilder.

Og i kveld skal jeg nyte noe god mat foran tv, sammen med barna.

Ha en strålende torsdag!

Klemmer.

PS. Så dere den paien Manuela la ut i går på facebook? Jeg døøøør. Jeg må teste den ut i helga. Mener det var med salt karamell og banan. Hun er den råeste ever! Og visste dere at noen av hennes videoer på YouTube har fått nesten 10 million visninger. Helt rått! Respekt altså!

 

164 dager igjen!

Denne uken blir roligere enn forrige. Heldigvis. Men det skjer like mye gøy for det! I går hadde jeg besøk av «noen» og jeg bakte noe godt til noe som skal på TV 😛 Kan ikke røpe hva det er enda, men det kommer!

I dag er det et spennende møte om YouTube faktisk, og i morgen er det enda mer møter!

2019 ser så langt helt strålende ut.

Ingen skyer!

Men det ligger en uro inni magen min. Den er tilstede og bare sier ifra innimellom. Hei du, husker du meg?

Jeg prøver ikke å tenke så mye på det, men vet jo at det «er der» hele tiden. Kommer jeg til å klare det? Skal jeg klare å gjøre akkurat det jeg drømmer så mye om? Min aller største drøm!

Hver kveld når jeg legger meg ber jeg til Gud. Jeg vet mange synes det er rart og helt feil å tro på Gud. Men jeg gjør det. Jeg tror det er sant. Og når jeg trenger hjelp, og har trengt hjelp i livet mitt, har det vært trygt å be. Kjære Gud, nå trenger jeg virkelig hjelp.

Hva du velger å tro får være din sak, men at jeg tror på Gud, skader ingen.

Vil jeg klare å oppnå drømmen min?

Jeg har bare 164 dager på meg.

I mellomtiden må jeg jobbe, prøve å snakke varmt om alle, hjelpe de jeg kan, være fokusert, passe på at barna har det de trenger, forberede en ny konfirmasjon, to bursdager, fikse en tannregulering, være på vaskedugnad, delta på foreldresamtaler og bake.

164 dager er ikke så lenge.

Før det skal det også lanseres noen nye og spennende samarbeid. Kanskje noe jeg ikke allerede vet kommer min vei? I denne bransjen går ting fort og plutselig samarbeider du med noen du aldri trodde du kom til å jobbe med.

Jeg har dårlig tid. Jeg prøver å holde fokus hele tiden. Ta hver enkelt lille halvtime og være produktiv. Pluss at jeg prøver å sove nok. Holde meg unna negative diskusjoner. For det tapper meg for energi. Sletter det. Bort med det.

Jeg skal snart dusje.

Kle på meg og sette meg på toget. Tenke på argumenter til hvorfor de jeg skal i møte med skal ville samarbeide med meg? Hvorfor skal de satse på meg liksom?

I et lite øyeblikk blir jeg usikker. Har du det også sånn noen ganger?

Plutselig blir du 14 år liksom. Og tenker på den gangen du gruet deg til å gå inn i håndballhallen fordi det sto så mange eldre gutter i inngangen. Jeg hater den følelsen.

Men nå er det dusj. Og så skal jeg spyle bort alle negative tanker, sette på en bra sang og smile hele veien inn til Oslo.

Kryss fingrene dere. Og hei litt på meg de neste 164 dagene. Jeg trenger dere!

Klemmer!

 

Her skal vi bo!

Ett skritt nærmere!

Noen dager ett tilbake, men det betyr ikke noe. Vi er i en god prosess og jeg fryder meg over det. Men det er også dager hvor jeg tenker på om vi noen gang kommer oss til målet?

Planen var å kjøpe sammen. Det er fortsatt en mulighet, men det er ikke det kortet jeg satser på.

Ha alltid en plan B.

Plan B for oss er at jeg kjøper et hus til meg og barna.

Jeg har logget meg på det nye systemet til Krogsveen. De fikk det «opp og gå» forrige uke. Og der kan man legge inn alle sine preferanser. Jeg tror du må fysisk inn til en megler å gjøre det. Det gjorde i alle fall jeg.

Så nå kommer det boliger inn i innboksen min nesten daglig. Det er så spennende.

Det er nok enda en lang vei å gå, men innen nå og 5 1/2 måned MÅ vi ha noe annet.

Sandvika er vakkert!

Jeg elsker både senteret og de nære spesialbutikkene rundt i gatene. Hver gang jeg tusler rundt der så møter jeg noen som slår av en prat. Jeg kjenner jo ingen der, men allikevel føler jeg meg alltid velkommen der.

Snart….snart. Jeg drømmer om det kjøkkenet som jeg skal få meg. Og stuen, med peis. Barnas rom og alt annet. Bare et eget hus som er mitt. Som jeg kan male når jeg enn måtte føle for det.

MITT.

Herregud som jeg gleder meg.

En egen hage. Med blomster. Jeg blir så glad av akkurat det.

Kan det bli vakrere? 

Kanskje dette blir broen jeg daglig jogger over i fremtiden?

En mørk høst er i vente, og jeg skal jobbe knallhardt. Jeg og barna. Vi er så klare for å flytte, og vi gleder oss nå mer enn noen gang.

Og selv om jeg ikke har alle svarene enda, så tror jeg på at det er lys i tunellen. Det kommer til å ordne seg for oss. Vi må bare ikke la frykten og tvilen ta oss. Om dere skjønner. Så lenge motet holdes oppe og vi tør å tro. Tør å tenke at også dette vil ordne seg for oss.

Snart dere. Snart!

Ha en nydelig mandag!

 

Gaming! Noen gode råd fra meg!

Det er som oftest slik jeg treffer gutta i huset.

Med ryggen mot meg, og fokuset på skjermen.

Jeg synes det er mye med gaming, eller spilling som vi kaller det, som er vanskelig. Hvor mye skal barna få lov til å spille ila en dag? Hva med helgene? Spillfri i ukedagene?

Ønsket om en bedre pc og skjerm ble stadig større. Og diskusjoner med barna om alt rundt spilling blir et stadig større tema. De andre spiller jo! Og skal jeg da være den kjipe mammaen?

Jeg merker at det er forskjell på gutta. Han på 15 spiller jo mest. Det har blitt mer enn en hobby føles det ut som. Hva skjer med skolen? Jeg som mamma, har mange tanker.

Du som sitter og leser dette har kanskje også noen tanker, og det med spilling engasjerer jo voldsomt. Da vi var unge hadde vi jo ikke tilgang på dette, og da er det ikke så lett å relatere til barnas liv. Vi googler oss i hjel for å finne råd og veiledning, når vi kanskje mest av alt skulle lyttet til barna?

Jeg har lenge tenkt jeg skulle skrive et innlegg om hvordan vi har løst ting her hjemme når det kommer til aldersgrenser, spilling og valg av pc. Og da Sven bestemte seg for å bruke deler av konfirmasjonspengene på utstyr, passet det seg å dele hva vi tenker.

Valg av pc og spill

Jeg brukte 3-4 måneder på å finne ut hva Sven trengte. Dette skulle jo være en overraskelse til konfirmanten, så jeg tok meg god tid. Jeg tittet innom de aller fleste nettbutikkene og vanlige elektronikk-kjedene. Gjengs over følte jeg at det var for mye å sette seg inn i. Jeg lærte fort at det var viktig å vite hvilke spill som spilles, for å kunne matche dette med riktig valg av pc.

En gaming pc er ikke bare en pc.

Her hjemme er det altså mye Fornite.

Jeg har vel vært den av mødrene som opp gjennom årene har vært streng på både aldersgrenser og spill. Men jeg har fulgt opp alle gutta tett og sagt at de kunne få prøve seg på andre spill om jeg fikk se på. Vi har hatt gode dialoger om spill og bruken av det. Så fort det har tatt «overhånd» i heimen har vi trappet ned.

Etter flere måneder på leting falt valget på Multicom. 

Multicom er en selvstendig Norsk nettbutikk som bygger sine egne PC-er.

Vi snakket med flere av våre venner som også hadde bestilt pc der. Både levering og service var kjapp. Fra bestilling på nettbutikken til levering på Sørumsand gikk det 3 dager. Dette var det flere som opplyste oss om. Derfor var jeg trygg på at jeg ville kjøpe alt der.

Vi valgte en Multicom i822C Alpha  for Sven. Det er en heftig Gaming PC med alle de beste komponentene.

Det er ingen vits å ramse opp alt som er i den. Jeg er definitivt «sykt noob» , men for meg som mamma var det viktig at den var bra nok til hans formål og ikke altfor dyr. Det finnes Gaming PC til 30.000.- men det synes jeg personlig er for dyrt. Nå ble det en fin gave, til en fin pris.

Jeg vil dog nevne at minnet i PC er såpass bra at hele systemet fungerer godt og gir bra ytelse når det spilles. Den er rask og åpner programmene fort, når man starter den. Han slipper irriterende ventetid. Det er en ekstra harddisk med 3TB som gir ekstra plass til lagring av musikk og filmer.

Og til slutt: Stillegående kabinett med god kjøling. Råkule vifter med RGB-lys i front.

At denne er stille er for meg veldig deilig, da det spilles til tider i stua.

Man får med en fjernkontroll som kan styre fargene på kabinettet.

Hvilken skjerm og hvorfor?

Vi valgte en: Yashi Pioneer Curved 27″ IPS 

Det er to ting jeg likte spesielt godt med denne, som fikk meg til å velge akkurat den.

 1. Høykvalitete farger og bilder: Panelet er laget med In Plane Switching-teknologi: det gir høye kontraster, kromatisk glans og ensartethet av fargetemperaturer. Ergo bildekvaliteten er helt nydelig.
 2. Forebygger synsforstyrrelser: Bildekvaliteten og LBL-filteret som reduserer utslipp av blått lys, minimerer tretthet og tretthet i øyet. Den høye energien i blått-violett lys i smalbåndet 415-455 nm er spesielt skadelig for øynene. En viktig funksjon for produkter beregnet til intensiv bruk av brukere som bruker mye tid foran datamaskinen.
 3. Det buede panelet gir følelsen av å være midt i handlingen, for en altoppslukende visjonsopplevelse med høy grad av realisme.

Det var en veldig fornøyd konfirmant som åpnet gavekortet.

Her hjemme har vi hatt en regel som sier at så lenge leksene er gjort, vi har bevegd oss og opprettholder gode karakterer, så får barna styre spilling selv. Jeg vet at det kanskje kan være noe andre ser på som rart. men jeg har en tanke bak akkurat den avgjørelsen.

Om barna nå i tenårene får lov til å styre tiden sin bak Gaming PC selv, så vil de lære å fordele tiden, prioritere den og se hva de har til rådighet i løpet av en uke. De vil da også ikke hige etter å få være «alene» for å få spille døgnet rundt. Eller hige etter å reise bort for å døgne og spille.

Jeg ser for meg at jeg på denne måten kan unngå at noen reiser bort i fremtiden på skoler og bruker fritiden sin kun på spilling. Om spilling allerede er godtatt og man har klart å finne en rutine på det som ungdommen selv styrer. At de vet at de må ta ansvar for livet sitt ved siden av også, før de hopper inn i gamingens verden.

Jeg føler at det er riktig for oss. Og så langt har jo karakterene og andre prestasjoner vært strålende, så dette har funket greit. Vi har hatt det slik i over 2 år nå med Sven. Vi startet med denne ordningen da han startet på ungdomsskolen.

Denne høsten har vi også begynt med en spillfri kveld. Det er som regel lørdagene. Da titter vi på Skal vi danse.

For meg som mamma har det viktigste vært å holde dialogen. Hva skjer i spillet? Hvorfor liker du det? Hva er gøy? Og ikke minst: Hvem spiller du med?

Slik tror jeg at jeg er rustet for enda noen år med Gaming.

Ha en nydelig søndag.

Ord du som forelder bør kunne er:

Noob – nybegynner

Owne – Eie noen i et spill

Rage – Bli sint i spill, da kan man kaste ting og rope høyt og det er helt normalt

Trigge – Bli trigget til… igjen i spill blir man overopphetet.

Skjer noe av dette er mitt råd som mamma å bare ta det helt rolig og snakke om det som skjer. Dialog er bedre enn å forby spill i all fremtid. For vi vet jo alle at det aldri skjer 😛

 

Snickerspavlova

Er du glad i snickers? Da vil du digge denne.

Eneste jeg kunne gjort bedre på denne er å ha litt salt karamell på toppen, så skal du lage denne og har god tid, anbefaler jeg deg å lage en salt karamell.

Og mens kaken er i ovnen så lager du sjokoladekremen.

SNICKERSPAVLOVA 

 • 3 eggehviter
 • 250 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 100 g Ritz
 • 200 g salte peanøtter
 • sjokoladekrem
 • 1 pk fløtekrem

Pisk eggehviter, sukker, bakepulver og vanijesukker sammen og pisk det hele til en stiv masse.

Rør inn Ritzkjeksen og peanøttene og fordel dette raskt etterpå på bakepapiret.

Stek bunnen på 170 grader i 40 minutter.

La bunnen avkjøle seg og legg på sjokoladekrem og pisk opp krem rett før servering.

Ha peanøtter på toppen.

Sjokoladekrem

 • 4 eggeplommer
 • 200 g melis
 • 250 g sjokolade
 • 150 g smør

Smelt smør i en kjele og ha sjokoladen i. La dette smelte godt og la det avkjøles litt. Pisk opp eggeplommer og melis og ha sjokoladeblandingen i til slutt. Når kremen er helt avkjølt fordeles den på kaken.

Enjoy!

 

Sjokoladepavlova med krem og jordbær

Dette må nok være en av mine favorittkaker gjennom tidene. Jeg elsker sjokolade og jeg elsker jordbær. Selv om jordbær ikke er helt sesong lenger så finner du deilige og søte jordbær i butikken.

Sammen med en krem som sørger for at det ikke blir så søtt blir den sprø bunnen ekstra deilig.

Det som er viktig når du skal lage sjokoaldepavlova er at du smelter sjokoladen og at den ikke er varm når du blander den inn i marengsen. Er sjokoalden for varm kan marengsen på en måte miste luften og falle sammen. En annen ting du bør huske på er at du ikke rører sjokoladen for mye inn. Menge den inn i 2-3 «drag» og så fordele marengsen på bakepapiret.

Rører du for mye så får du ikke de fine stripene som gjør kaken litt lekker.

Om du skjønner haha.

Her er oppskriften:

SJOKOLADEPAVLOVA

 • 3 eggehviter
 • 250 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 ts bakepulver
 • 100 g smeltet sjokolade
 • 1 pk fløtekrem
 • 1 kurv jordbær

Pisk eggehviter, sukker, bakepulver og vanijesukker sammen og pisk det hele til en stiv masse.

Rør inn smeltet sjokolade og fordel dette raskt etterpå på bakepapiret. Som forklart ovenfor.

Stek bunnen på 170 grader i 40-45 minutter.

La bunnen avkjøle seg og pisk opp krem rett før servering.

Pynt med bær.

Enjoy