Hennes drøm blir virkelighet

Alt jeg gjør er for henne ♡

Det er sånn jeg alltid har villet det skulle være.

Hun og gutta. De kommer alltid først.

Fra de var små, har jeg alltid prøvd å sette 4 små foran.

Da jeg ble alene, tenkte jeg ofte på mine avgjørelser. Ville jeg kunne stå for dem om 5 år, om 10 år, hva når hun er voksen? Vil hun føle at det jeg gjorde var for henne?

Jeg så raskt hvilke egenskaper hun hadde som gjorde henne spesiell. Jeg trakk dem alltid frem. Passet på at hun også skjønte at det alltid var noe som kunne sees på som unikt. Jeg sa det ofte: Du er spesiell, du er viktig og jeg er takknemlig for at akkurat du er min datter.

Jo mer jeg snakket henne frem, jo mer ville hun snakke seg selv frem. Inni seg ♡ Det har i alle fall alltid vært min intensjon.

Alt starter der. Å ha troen på seg selv. Ikke lytte til «styggen på ryggen».

Når hun så begrensninger, så jeg muligheter. Dette klarer du! Jeg ser at du jobber hardt for dette, så du kommer til å klare det. Helt sikkert.

Jeg har også alltid lyttet til hennes drømmer. Sammen har vi hatt utallige samtaler på sengekanten. Vi har snakket om hvor ofte jeg skal besøke henne når hun bor i New York, eller hvor mye hun kommer til å elske og reise på ferier med venninner. Bare gled deg til ditt første møte med Thailand, eller Kina. Vi har diskutert russebussen, OL-gullet når cheerleading blir en olympisk gren.

Tror du jeg klarer det, mamma?

Alle barn og ungdommer spør dette spørsmålet. Og det er vår plikt  å fortelle dem at det skal vi støtte dem i. Selvfølgelig klarer du det.

Jeg vet det!

Det er ikke mer hvis jeg reiser dit og blir det. Det snakkes nå: Når jeg reiser og utdanner meg som….

Jeg ville elsket henne uansett valg. Uansett vei.

Det er også min plikt.

Det aller største ønsket, forblir mellom oss.

Som mamma ønsker jeg jo sårt at hun skal få oppfylt ønsket sitt. Som alle andre mødre, helt sikkert ønsker det samme for sine barn. Slik er livet som mamma.

Jeg savnet alltid det som liten. Da jeg selv var barnet, med store drømmer og mål. At noen skulle fortelle meg at alt jeg ville oppnå var mulig. Min mamma var jo en stor inspirasjon, og hun fortalte meg alltid at jeg kom til å oppnå det jeg bestemte meg for. Men det var ingen som fortalte meg hvilke egenskaper jeg hadde som jeg måtte bygge videre på. Hvilke sterke sider jeg hadde, og i hvilke jobber dette kunne være bra. Derfor har jeg vært ekstra påpasselig å fortelle henne om alle yrker som jeg tror ville passet henne. Fordi hun har egenskaper som trengs i akkurat disse yrkene.

Uansett hva hun har ønsket, så har jeg vært tydelig på at det er hun som må finne den indre driven og flammen. Gnisten som inni deg bare sier: Kom igjen, dette ønsker jeg så sterkt at jeg skal gjøre alt jeg kan for å oppnå det. Det ville aldri fungert om jeg skulle stå og pushe henne fremover.

Jeg følger, heier og gir råd.

Men veien må gås selv.

Og selv om man bare er tenåring, så er det mange store drømmer. Drømmer som jeg er med på å fantasere om.

I dag ble en slik drøm virkelig, og jeg sitter her og føler enorm takknemlighet.

Glad fordi jeg får være med på drømmen. Se henne skinne. I den verden hun har valgt.

Og akkurat det, gjør at jeg elsker min aller viktigste oppgave her i verden.

Nemlig det å være mamma ♡

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram, Snapchat: annebrith.no eller følg min nye YouTube-kanal

24 kommentarer

 1. Jeg blir utrolig rørt over hvilken god mor du er! De er heldige som har deg❤️ Stå på!

  1. Anne Brith

   <3

 2. Hei 🙂 har du bestemt deg for å skrive litt mere om barna igjen? Så på facebook at du delte om din minste gutt sine skoleprestasjoner. Og nå din datters. Liker forresten bloggen din veldig godt 🙂

  1. Anne Brith

   Hvis du har sett at jeg er stolt over min sønn på facebook så er det fordi du er en av mine nære venner. Den statusen ble delt KUN med mine nære venner og det skremmer meg at du er en av dem som da nevner dette her. Hva jeg skrev forventer jeg blir mellom meg og mine NÆRE venner. Min datters prestasjoner er ikke beskrevet i dette innlegget. Les det gjerne på nytt. Men ja, jeg beskriver gjerne livet som mamma på bloggen og synes jeg i dette innlegget gjorde det nokså personlig uten å bli privat.

 3. Astrid Elizabeth

  Så fint du skriver. Du er en god mor ❤️ Klem

  1. Anne Brith

   <3

 4. Pernille

  Ingen skal kunne si at du ikke er der for barna dine.
  Kjenner meg igjen litt for har en tenåring som utdanner seg og snakker ofte med han om drømmer.
  Du er en inspirasjon og et forbilde jeg gjerne leser tekstene til før jeg snakker enda mer med min tenåring så takk for alt du deler♥️

  Stor klem ♥️

  1. Anne Brith

   Takk for fine ord! Vi er heldig som har slike målretta flotte tenåringer i hus som vil dele drømmene sine med mor 😉

 5. Skikkelig fint og rørende! Du er en fantastisk mamma for barna dine <3

  1. Anne Brith

 6. Du er virkelig en inspirasjon i måten du tenker og hva du gjør. Når jeg leser innleggene dine, så tenker jeg JA! Slik er det.
  Barna vår trenger å ha noen som heier, løfter frem og finner de beste egenskapene i dem, UANSETT! Og for en god mor du er for barna dine.

  De oppnår, mestrer og vokser frem til å bli kloke, sterke individer – fordi du lar dem. Fordi du hjelper dem på veien.
  Nydelig ❤️

  1. Anne Brith

   Så flott at du blir inspirert, vårt engasjement har utrolig mye å si for våre barns mestring og selvfølelse. Jeg har en drøm om at alle barn skal ha trygge, omsorgsfulle voksne rundt seg Seim heier, veileder og har tro på dem! Takk for at du leser og kommenterer.
   Klem Anne Brith

 7. Hei til deg, sterke, flotte mor!

  Leser ofte bloggen din og har oppfattet det slikt at din datter drømmer om å studere ved Harvard. Jeg støtter alles store drømmer, spesielt hardtarbeidende og målbevisste ungdom. Har selv slike i huset mitt. Er oppvokst i Amerika selv og har vært veldig glad i mange sider ved det amerikanske samfunn. Likevel vet jeg at statistikken for overgrep blant studenter på amerikanske universitet er nedslående. Så mange som en av fem kvinnelige studenter blir utsatt for seksuelle overgrep av medstudenter. Ivy League er intet unntak. Med siste dagers utnevnelse av en nærmest kristen fundamentalistisk høyesterettsdommer, blir kvinnefiendtligheten i USA ytterligere institusjonalisert.

  Jeg mener ikke å skremme. Jeg håper rett og slett bare at du kan åpne din datters øyne for våre fantastiske universitet i Norge også! Man kan virkelig skaffe seg en topp utdannelse her til lands. Og kanskje få et semester eller to på et annet universitet i utlandet underveis, gjerne i Europa.

  Uansett, bare noen tanker fra en akademisk leser. Ha en fin dag!

  1. Anne Brith

   For et fantastisk innspill. Viktig å belyse alle sider. Vi har nok ikke tenkt så langt enda. Men når den tid kommer tror jeg mye kan ha skjedd på veien. Ha en nydelig dag 🙂

 8. Anne Brith

 9. Engasjement i forhold til barna er viktig, og du skal ha for at du er engasjert. Men, jeg synes du skriver så tungt for tiden, skal det være poesi? Jeg orker ikke å lese hele bloggpostene, da de ofte er bygget opp slik som denne. Er det noe du skal fortsette med, eller skal du begynne å skrive «vanlig» igjen? Du vil vel si at jeg bare må la vær å lese bloggen hvis det ikke passer meg. Og det gjør jeg også inntil videre.

  1. Anne Brith

   Den er grei. Sees ved neste sving:) Ha en nydelig helg når den tid kommer!

   PS Til lags åt alle kan ingen gjere 🙂

 10. Du er sjukt bra <3

  1. Anne Brith

   Tusen takk 🙂 Det var veldig koselig å høre i dag… håper du henger rundt her i kommentarfeltet masse og sprer glede <3 Klemmer

 11. Flott og viktig innlegg. Alle trenger å bli heiet frem! Heia Annika, heia Anne Brith 🙂

 12. Beate Myhre

  Dine barn har en helt utrolig flott mor 🙂 Synes du virker så
  flink med dem. Veldig inspirerende å følge deg.

  1. Anne Brith

   Tusen takk for fine ord ❤ inspirerende at du synes det inspirerer 😉
   Klem

 13. Tusen takk for et flott innlegg. Dette skal jeg skrive ut og og benytte meg av til når jeg og skal få min datter til forstå at hennes drømmer blir virkelig en dag.

  1. Anne Brith

   ❤❤❤

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *