Hav og himmel kinn mot kinn

Det er fremdeles stille.

Vinden har smått begynt å røske litt i grenene, og solstrålene kjemper seg gjennom de grønne bladene. Fuglekvitring fra tretoppen borti Børsparken, vitner om at det er på tide å starte dagen.

Jeg lukker øynene. Bare noen minutter til. Her. Alene.

Hav og himmel kinn mot kinn. Motortøff og sønnavind. Sommerfølelsen sitter enda i.

Der borte ved brygga badet vi i sommer. Der borte lærte Christian seg å svømme. Sven og Espen tok backflips, mens en liten bror sto og beundret. Store, glitrende, blå øyne som beundret brødrene. En dag vil jeg bli som dere, sa han.

På standa rett foran hadde vi krabbeløp. Hvem vant? Jeg husker ikke. Jeg minnes kun den rungende latteren fra barna. Den har festet seg i tretoppene, og om jeg lukker øynene og lytter godt nok hører jeg den fremdeles.

Erik skal vi bade?

Nye ting å utforske. Dykke etter blåskjell, titte på sjøstjerna som ligger og soler seg på bunnen, pirke bort sanden mellom tærne, og krype tett inntil en varm Erik når badingen tok overhånd.

Jeg elsker.

Bølgene ruller innover i et jevnt tempo. Tanken flyr. Elsker jeg nok?

Hvorfor bruker jeg unødvendig tid på å diskutere og tenke på ting jeg ikke får gjort noe med? Krangle om uvesentlige ting? Hvorfor elsker jeg ikke mer? Klemmer mer? Si til de jeg elsker at jeg faktisk elsker.

I Middagsbukta har solen stått helt opp. Båtene ligger og soler seg allerede. Som i en kjærlighetsroman. Den kunne startet der. Det kunne vært umulig kjærlighet. Og to mennesker som kjempet for å elske.

Kjemper du for å kunne elske?

Noen ganger tar vi det for gitt. At vi får lov til å elske. Det er så mange som ikke føler de får vise sin kjærlighet.

Solen har tatt tak i brygga nå. Det har blitt litt varmere.

Bølgene slutter aldri. Solstrålene gir heller aldri opp. Hvorfor gjør vi det da?

Jeg lukker øynene igjen. Snart vil brygga fylles av latter og vennskap. Klemmer, smil og gode ord.

Jeg gleder meg!

Ostøya, du er perfekt!

2 kommentarer

  1. Ida, 16 år

    Har nylig begynt å følge deg, og du skriver så insane bra, noen ganger at jeg føler at jeg er med deg. keep doing the good work.

    1. Anne Brith

      Takk <3 Håper du henger med fremover :)))

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *