Trippel kremkake

Noen kaller den Karmøykake, noen trippel kremkake mens noen kaller den snopekake.

Kjært barn har mange navn og det stemmer så visst med denne kaken. Det finnes sikkert mange forskjellige varianter også. Men her er i alle fall varianten fra min familie.

Min kjære kusine Trine som bakte denne. Den var NYDELIG!

TRIPPEL KREMKAKE

Mandelbunn:

  • 20 g meierismør til langpannen
  • 300 g mandler
  • ½ ts bakepulver
  • 9 stk eggehviter
  • 300 g melis

Kle en langpanne med bakepapir og pensle papiret med det smeltede smøret.

Mal mandlene fint i foodprosessoren og bland bakepulver inn i dette.

Pisk eggehviter stive. Tilsett melis litt etter litt. Dette skal bli en tykk marengs. Vend mandelblandingen inn i marengsmassen med slikkepott.

Stek bunnen på 160 grader varmluft midt i ovnen i 40 minutter.

Avkjøl bunnen i langpannen på rist.

Sjokoladekrem:

  •  1½ dl kremfløte
  • 135 g finkornet sukker
  • 200 g Firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert meierismør

Kok kremfløte og sukker  i en kasserolle. Skru ned til lav varme og rør med en slikkepott til sukkeret har løst seg opp.

Ta kasserollen av varmen og tilsett sjokoladen i biter. La sjokoladen smelte. Rør med slikkepotten til all sjokoladen er rørt inn.

Tilsett meierismør i biter og rør til du har en fin og glatt krem.

Avkjøl kremen til romtemperatur.

Eggekrem:

  •  9 stk eggeplommer
  • 2 dl kremfløte
  • 200 g finkornet sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g romtemperert meierismør

Kok eggeplommer, kremfløte og sukker  opp i en kjele.

Når du ser at dette koker tar du kjelen av varmen.  Tilsett vaniljesukker og rør det hele sammen.

Avkjøl kremen i 30 minutter.

Ha til slutt  meierismør i biter i, og rør til du har en fin og glatt konsistens på kremen.

Avkjøl til romtemperatur.

Hvelv mandelbunnen på et bakebrett og trekk bakepapiret forsiktig av.

Smør sjokoladekremen utover bunnen og sett det hele i kjøl eller i fryseren.

Smør så eggekremen over kaken og kjøl dette også ned.

Et tips nå er å dele bunnen i to, fryse ned begge delene og bruke dem hver for seg. Hver del trenger 1 pk fløtekrem oppå og friske bær.

Bruker du hele anbefales 2 pakker fløtekrem og 6-750 g friske bær. Her har noen jordbær og blåbær, mens andre sper på med annen frisk frukt eller bær.

Husk at når du pisker fløtekremen opp så er det lurt å tilsette litt melis i stedet for sukker. melis har stivelse i seg og gjør at kremen din ikke vil renne så fort. Kremen skal bres utover kaken og det hele skal toppes med bær.

Nam, nam.

Denne skal vi lage til helgen!

Tusen takk til alle dere som har sendt inn oppskrifter. Denne her er en miks av alle som er sendt inn.

Gode klemmer!

7 kommentarer

  1. Denne er nydelig! ❤️ Og et godt valg av kake når man har noen i familien som må ha glutenfritt.

  2. Denna kaka blir ennå bedre me brelett smør enn meierismør😊

  3. Bjørg Gunleiksrud

    Hvor stor langpanne skal en bruke?

    1. Anne Brith

      30×40, altså den vanlige 🙂

  4. Tusen takk for oppskriften på denne kaka. Den ser nydelig ut. Hvis jeg vil lage den i en rund form, 26 cm. Skal jeg halvere oppskriften, eller blir det for mye?

    1. Anne Brith

      Ja gjør det!

  5. Kjært barn har mange navn. I Haugesundstraktene kalles den både «Vann i munnen» og «Sommerdrøm».

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *