Kjærlighetens dag

I går feiret vi kjærligheten sammen med mange av Erik sine nydelige venner.

For en herlig guttegjeng de er!

Det var en smellvakker brud som kom inn i kirken og tok pusten fra oss alle. Kjolen, smilet og ikke minst det mest perfekte håret du kan tenke deg. Som tatt ut av et eventyr.

Prinsesse Kathrine fikk sin prins Nicolai og etter vielsen var det middag og fest. Middagen var magisk, og talene like så. En usedvanlig flink toastmaster og enda flere rørende taler.

Da jeg drakk solo og cola hele  kvelden så trodde mange jeg var gravid, men forklaringen var så enkel at  jeg bare kjørte. Og ja, jeg har en liten kul på magen. La oss bare kalle det kjærlighetskiloene.

Jeg var litt redd for å dra i et bryllup hvor jeg ikke kjente så mange, men hvem skulle tro at jeg ved inngangen til middagen skulle møte min mentor, min klippe og en av personene jeg verdsetter høyest. Damen som jeg beundrer og ser opp til, hun som ga minstemann sitt navn og hun som fikk meg på sykehus da jeg falt om gravid. Hun som ble medi ambulansen og ikke minst hun som tok min side da mange på Sørumsand gikk veien for å prøve å sverte meg inn til NSF. Fineste «reservesøsteren» jeg noen gang vil få. Hun er altså tante til brudgommen. Ergo, var nesten halve «slekta mi» i bryllupet.

Gjensynsglede, gode ord, klemmer fra mami, ja det ble rett og slett en magisk kveld.

Lenge siden jeg har ledd så mye!

Verden er jammen ikke stor. En av onklene til brudgommen forsikret meg om at jeg var i gode hender i familien og bare skulle føle meg hjemme!

Jeg tror vi var hjemme på Sørumsand rundt 5.

Erik og jeg brukte store deler av middagen til å snakke sammen med hverandre og diskutere temaer som kom opp. Hvilket bryllup ville du hatt? Hvilke kjole? Ville du giftet deg i kirken?

«Så blir de stående, disse tre: tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.»

Og kjærlighet, gode ord,  raushet, velvilje, smil, åpenhet og ærlighet gjør at kjærligheten gror. Vi bør dyrke disse egenskapene i hverandre og oss selv.

To må man være – Henriette Rantzau

To må man være om livet skal lykkes,

to når vårt kjærlighets tempel skal bygges.

To når det stormer og to i det stille,

to for å kunne og to for å ville.


To må man være for livet å fatte,

to for dets lys og dets gleder å skatte,

to for å nyte og to for å gavne,

to for å elske og to for å favne.


To må man være når verden vil true,

to for i stillhet, mot himlen å skue,

to for å leve i  ungdom og sommer

to for å dø når dødstimen kommer.

Ha en nydelig søndag!

23 kommentarer

 1. Elisabeth H

  For en nydelig kjole Anne Brith og for et nydelig par dere er❤️🥂🍾🌸. Dyrk hverandre og dyrk kjærligheten ❤️ Verset var også nydelig og det skal jeg ta med meg❤️ Vi har 21 års bryllupsdag til uken😊

 2. Hei! Et lite tips, det vil være god stil å kreditere forfatteren av diktet 🙂

  1. Ja, hvem er det? Sto ukjent på det…

 3. Så fine dere er, fler dere å være pyntet til fest:)

 4. *ups….. Skulle vært; kler dere å være pyntet til fest! 🙂

 5. Christina HS

  Herlig med bryllup! 🙂 Hvor er den nydelige kjolen din i fra?

  1. Cecilie Melli <3

 6. Nydelig dikt. Ble nysgjerrig på hvem som har skrevet det så søkte på Google. Fant ut at det er skrevet av Henriette Rantzhau.
  https://m.youtube.com/watch?v=D-IWDIGeaJc
  Jeg gifter meg faktisk til helgen. Ingen kirke. Ingen hvit brudekjole. Ingen utveksling av ringer. Ikke mange gjester. 🙂

 7. Fy flate, den kjolen passet det perfekt. Du var rett og slett vakker. 😉

  Men du, jeg stusset veldig når du skrev «Erik og jeg brukte store deler av middagen til å snakke sammen med hverandre og diskutere temaer som kom opp.»

  Har skjønt at du er veldig opptatt av skikk og bruk, og det er bra.
  Ikke vet jeg, men er det god skikk og bruk å bruke store deler av middagen til å snakke og diskutere med hverandre?
  Er det ikke god skikk og bruk og konversere med sidedame/mann i et stort selskap som et bryllup er?

  1. Jo… vi snakket med dem mye også 😛 haha du har veldig rett 🙂

 8. Håper Erik frir til deg. Innbiller meg at deres bryllup blir full pakke. Hadde vært gøy å lese om hvordan dere ser for dere drømmebryllupet deres.
  Kanskje ønsker dere to forskjellige bryllup. Kom til å tenke på hvor ulike ferdiedrømmer dere hadde. Min ungpikedrøm var et klassisk hvit brud-kirkebryllup med mange gjester, men så har man blitt eldre og jeg syntes ikke lenger at det var så viktig.

  Millionaire Match Maker Patti Stanger mener at mannen skal fri etter 1 år dersom han mener alvor. 😄

  1. Jeg kan forsikre deg med en gang: Det gjør han aldri. Vi kommer nok aldri til å gifte oss og han frir ikke. Men jeg kan fortelle deg en dag hvordan mitt drømmebryllup hadde sett ut 🙂

   1. Man skal aldri si aldri.
    Jeg tenkte det samme om min kjæreste i flere år. 🙂

 9. Usikker på hvordan jeg skal skrive dette for jeg føler at så snart noe kan tolkes som negativt så er de som skriver det troll el. Og ville en sagt dette rett til folk…
  Men jeg kommer nok frem til at jeg forsiktig ville sagt at når dere skal få dress til konfirmasjonen så kan det være greit å få hjelp med både slipsknytting og tilpassing av dress. Å knyte slips kan være en utfordring for mange så endel er fornøyd om de bare får til en knute til slutt. Men slipset skal og ha en viss lengde. Å kunne knyte slips er gøy når en kan det og veldig enkelt å imponere med!! Hva med å finne noen gamle slips event kjøpe på Fretex el og ha en slips knyte konkurranse i hjemmet? Det kan plutselig vise seg at det er minstemann som er den beste til dette. Og gutter synes alltid det er fint med jenter som kan knyte slips så her kan alle vinne 😉
  Må ellers legge til at dere så veldig fine ut!

  1. haha… jeg er typen som ikke pirker på andre. Vi skulle nok fikset slipset før bildene men det gjorde vi altså ikke. PS Alt er lov å si bare det sies pent tenker jeg… som du gjør her 🙂

   1. Du har så rett Christina, og du mener bare godt. Det er ikke pirk, men en velment påminnelse. Samtidig kan jeg forstå at det kan oppleves litt sårt, som om man liksom ikke vet og kan….
    Altså, velger man dress så er det viktig at den sitter riktig, er rett størrelse. Skjorten MÅ være korrekt i størrelse, knappen i halsen MÅ kneppes, og slipset skal sitte helt opp i kraven. Dette synder mange i… kjøper man rett skjortestørrelse så er problemet løst 😉
    Så er det selvsagt viktig at slipset har korrekt lengde, og ikke ser ut som en smekke…. ikke for kort, og ikke for langt, men spissen på slipset skal være midt på beltespennen når man står.
    Slipsknuten skal også se ordentlig ut, enkel eller dobbel windsor, avhengig av slipset tykkelse og bredde.

    Det var mitt lille innspill….. Dere ser nå jammen flotte ut da….;)

 10. Kan du dele et bilde fra når du var brud? Hvis du fortsatt har det ❤

  1. Nei takk. Det er en dag jeg ikke vil huske. Beklager å si det men jeg angrer dypt på den dagen og vil helst ikke bli påminnet om den… jeg snakket tilfeldigvis med Erik om denne dagen i går og han sa han ville se et bilde. Jeg forklarte han som jeg forklarer deg nå at på alle bildene ser jeg helt tom ut. Trist og ikke meg selv. Jo, jeg var vakker og bryllupet var perfekt…men inni meg gråt jeg. Eneste det ekteskapet ga meg var 3 flotte barn og viten om at jeg klarer mye mer enn det jeg tror jeg klarer.

 11. Du har nevnt at barna dine ikke leser bloggen din, mener jeg å ha lest for en tid tilbake. Gjelder dette fortsatt?

  1. De har da andre ting å gjøre enn å lese dette. Dessuten har vi et åpent forhold og vet de hvordan jeg tenker om «visse» ting

   1. Å ha et åpent forhold til sine barn er veldig ok. Det jeg er uenig i er at du deler «visse» ting, med noen tusen fremmede. Det er jo pappaen til barna som er omtalt her, som «visse» ting?

   2. Anne Brith

    Da får vi være enige om at vi er uenige 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *