Er det greit å ta, uten å spørre?

 Situasjonen er som følger:

Langbordet er fullt. Dekket til storfamilien. På endene av bordet sitter Maria og Anne Brith. Mellom jentene sitter Erik, Stian, Marius, Petter, Anne og Bjarne.

Det er en rolig morgen og alle nyter den deilige frokosten. Praten går lett og stemningen er god. Ute skinner solen om kapp med vinden.

Maria vil ha smøret og spør pent om Anne Brith kan sende det, ettersom det står på den andre enden av bordet.

Og Anne Brith spør Bjarne om han kan sende smøret videre nedover til Maria.

På veien nedover til Maria tar Marius og forsyner seg av smøret. Uten å ha spurt Maria om om det er greit om han tar en bit på veien.

For gøy setter vi i gang en diskusjon rundt frokostbordet om hva vi tenker rundt det å forsyne seg på veien uten hå spørre om lov.

Maria og Anne Brith mener nemlig at det er frekt av Marius å ta smør uten å spørre om det er ok. Det skal være en selvfølge å spørre om lov.

Selvfølgelig er det greit å ta på veien om man spør: Er det ok at jeg tar en bit på veien? Dette svarer selvsagt alle ja på. Men å gjøre det uten å spørre er ikke ok.

Kan vi nå få avgjort dette en gang for alle? Vi har laget en InstagramPOLL på InstaSTORY på dette så fint om du sveiper opp på Instagram og trykker deg inn der ELLER svarer i kommentarfeltet.

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

20 kommentarer

 1. Siden jeg var en del av denne gjengen så er dette helt selvfølgelig greit.. 😁

 2. For å være helt ærlig, er dere virkelig så konforme? Jeg hadde ikke følt meg vel blant mennesker som er så opphengt i kutymer 24/7. Ro ned det er snakk om en smørkladd. Jizzzzes🙈

  1. Er vi konforme? Det er vel hva man er vant til? Eller?

 3. Hvorfor skulle det ikke være greit? Merkelig problemstilling.

  1. Tove, du fortjener en blomst. Mvh Marius :)))

 4. Herremin! Selvsagt kan han ta en bit «på veien» uten å spørre!! Kan ikke ha «regler» på sånne filleting,da skal det bli bra mange diskusjoner.

 5. Smør i vei, helt ok å ta / forsyne seg på runden uten å spørre først…fort gjort 👍

 6. Synes det er helt greit å ta når noe sendes nedover.. Så lenge det ikke er siste rest på fatet man tar.. Så slipper folk sender frem og tilbake. Synes ikke man burde trenge spørre!

 7. Nei det hadde jeg ikke brydd meg noe om at noen forsyner seg på veien. Men en ting jeg iritrerer meg grønn over er hvis jeg for eks spiser taco og vi sitter på langbord og jeg blir sittende litt lang unna for eks kjøtt, ost etc. De som sitter nærme kan også ta litt ansvar å sende rundt så den som sitter på bordenden ikke må etterlyse alt den vil fylle lefsa si med😊 Jeg syntes det er god folkeskikk å faktisk spørre de som sitter litt langt unna om de trenger noe som jeg kan sende.

  1. Her må jeg si meg enig <3

 8. Man sender smøret /brødet/pålegg rundt bordet og da forsyner den seg som har behov for det. Ellers vil det jo bli en evig kryssing over bordet mange ganger før alle har fått.
  Tar man osten og skjærer ei skive spør man om hvilke andre som vil ha og sender eventuelt rundt.
  Avslappet og hyggelig.

 9. Formell middag er det ikke greit, i lag med venner er det helt ok 😉

 10. Eg lærte faktisk dette under «smørjematen» i barnehagen, ein spør om å ta «på veien» ellers venter ein til etterpå👍

 11. Er det rart det er krig i verden???? Litt vanskelig å finne på noe å skrive om eller????

 12. Såklart er de greit og ta. Man kan ikke henge seg opp i alt heller..

 13. Kjære vene!
  Du aner da overhodet ikke hva problemer er.

  Hent da for h…. to tre klatter til med smør og legg rundt omkring.

  Meeeen nå har det jo vist seg at du må krangle om det meste med de fleste så da nytter det ikke hva andre sier.

 14. Hva med å ha to pakker smør/ to tallerkener med smør? Men spør om det er greit likevel når noe sendes fra en kortside til den andre kortsiden. Vanlige høflighet bør alle lære. Tenk på at alt du gjør/ lærer hjemme…..gjør du også borte/ i selskap…da er IKKE slike familie godkjente «frekkheter» like akspterte. Og kan få litt ubehagelige overraskelser. Selv om barn er barn. Høflighet er en god ting å lære tidlig. 😊❤

 15. Og praten går lett rundt frokostbordet,og solen skinner, skriver du. Ingen rund bordet lest eller hørt nyheter om den store vide verden? Siden diskusjonen handlet om en smørklatt😂

 16. Hei fine! <3 Så lenge man kjenner hverandre og er "kjapp med smøret", syns jeg ikke det er noe problem… Stor klem <3<3<3

 17. Lisbeth Lone

  Jeg tenker bordskikk er greit , men dette her er helt hinsides. Jeg skjønner ærlig snakket ikke hva som blir feil 🤔
  Si om det var et lengre langbord og smøret måtte innom flere på veien. Skal hver og enkelt , spørre, Kan jeg ta litt også ?
  Og det da igjen på hver eneste ting som sendes videre ?
  Jeg har bordskikk faktisk, men
  Her ville jeg tenkt at ok nå forsvinner smøret langt forbi meg , så jeg tar litt selv før jeg sender det videre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *