Møtet med psykopaten

Heldigvis er det ikke så mange av dem for tiden. Men de er der. Og jeg mister litt meg selv når jeg i møter opplever å møte «psykopater» eller personer med «psykopatiske trekk».

Jeg kjenner de veldig godt igjen. På utsiden er de superglatte, men de driver med hersketeknikker og snakker veldig nedlatende. Særlig om deg. I samtaler er det at psykopaten ikke hører på meningene dine eller har empati nok til å sette seg inn i din situasjon.

I noen yrker finner man dem oftere. Dessverre så er de blant oss. Og det er flere av dem enn vi tror. Men som sagt så kjenner jeg dem utrolig godt igjen. Det tar nemlig ikke veldig lang tid før en person som innehar noen av disse egenskapene ( som er forenelig med en person med slike trekk ) viser sitt sanne jeg.

Torsdag morgen møtte jeg altså på en slik type. Og det skremte meg noe forferdelig. Heldigvis er det slik at vi forbrukere kan velge hvilke bedrifter vi vil ha forhold til, og dermed ble det ikke noe kundeforhold på meg der.

Hva som ble sagt er uvesentlig.

Men, etter alt jeg har opplevd i livet så setter det alltid en «støkk» i meg, når jeg innser at jeg har møtt på et slikt «eksemplar»igjen.

Jeg blir satt ut, kaldsvetter, begynner å skjelve og klarer ikke sitte rolig. Alt jeg egentlig bare vil da er å komme meg ut. Legge meg under dyna og gråte.

Mange vonde minner som kommer opp.

Men dette er hverdagen. Og jeg må lære meg å leve med min frykt for visse mennesketyper.

Vi som har opplevd en «psykopat» på nært hold, må stålsette oss ekstra. Og forvente i et hvert møte med nye mennesker at vi faktisk kan møte på psykopaten igjen.

Les: 5 tegn på at sjefen din er psykopat

Så tenkte jeg at jeg skulle skrive det som skjedde, for jeg var rett og slett i sjokk, men jeg ringte min «storebror» og fikk snakket om hendelsen. Her nede på Sørum har jeg en dame og en mann som jeg står veldig nære, og som er som søsken for meg. De er helt anonyme og vil aldri bli snakket om på bloggen.

Men det preget altså dagene mine. Og jeg lot dette prege dagene. Og det er ikke bra. Jeg må være bedre enn det. Ikke la et slikt møte gå så inn på meg.

Les: Hva er en psykopat? 50 kjennetegn

Men det gjorde det altså. Og ettersom jeg var midt i helvetesuka, så ble alt snudd litt opp ned.

Jeg lærte mye da. Om meg selv. Hvordan jeg bør forberede meg til et møte og hva jeg skal godta før jeg sier ifra. Jeg angrer nemlig på at jeg ikke sa ifra, og at jeg ikke gikk fra møtet. Jeg skulle reist meg opp, takket for tiden og sagt at dette, dette ikke ville fungere. Og så lukket døren og gått.

Men jeg lærte mye om meg selv og mine grenser.

Jeg er på dag 5 nå av helvetesuka, og det kan bli utfordrende å legge seg 22 i kveld, da vi skal på hyttetur til Kragerø. Men det løser seg nok.

Fra neste uke er alt 100% tilbake til normalen her i heimen. Alle barna er tilbake, turer til Tigershallen blir en daglig rutine, og minstemann vil vekke oss mellom 6 og 7 et sted. Det gledes!

Håper du har en god lørdag.

Instagram HER ♦ Facebook HER ♦ Snapchat Annebrith.no

5 kommentarer

  1. Elisabeth H

    Uff. Forstår din reaksjon. Så fint at du har en «storebror» å ringe til👍 Kroppen husker, så reaksjonen er naturlig. Men du kan lære å takle situasjoner som dette. Vær tøff, bli sint, stålsett deg og vinn litt hver gang du treffer en sånn person. Jeg hadde en sjef med slike trekk. Det tok nesten livet av meg uten at jeg sier mer om det. Men jeg klarte komme meg bort til slutt og fikk en ny start. Det var et viktig vendepunkt! Heldigvis har man valg som du sier👍 Gode klemmer til deg❤️

    1. Ikke sant. Viktig at man bare lukker døren og går. Ikke se tilbake. Godt du kom deg bort. God klem.

  2. En psykopat faktisk. Trodde man måtte være utdannet psykolog for å kunne sette slike diagnoser, men selvdiagnosering er jo blitt bloggerne sin nye utdannelse. Så hva vet vell jeg? 🤷‍♀️

    1. hehe er vel derfor jeg har satt det i hermetegn også;)

  3. Sex before klokken 6 its the best sex. Denne var til kjæresten din. Så at du sovner klokken 22 og står opp klokken 5 er no problem😅

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *