Jeg har ikke ord

Det er nesten blitt sånn at jeg ikke klarer å logge meg på nettaviser om dagen. Den ene vonde nyheten etter den andre. I går og i dag toppet det seg. Først med Vibeke så med en uskyldig 13 år gammel jente.

Jeg blir tom for ord.

Jeg har bare scrollet gjennom Instagram de siste timene og lest innlegg etter innlegg om vakre Vibeke. Og kjenner at det hele er altfor trist.

Så nyheten om en død jente. Altfor ung, altfor tidlig. Og tankene mine går til foreldrene.

Jeg klarer ikke fatte hva de må gå gjennom nå. Bunnløs sorg.

Jeg klarer ikke tenke på det for lenge om gangen. Tankene mine streifer Annika. Min lille store jente. Som på mange vis klarer seg utmerket godt uten meg. Men også ikke. 13 små år. For kort, for tidlig.

En familie som aldri mer blir den samme. Alltid en for lite.

Jeg føler denne sommeren har tatt altfor mange liv. Og det får meg til å tenke at vi må være flinkere å leve her og nå. Si: Jeg elsker deg. Ikke krangle unødig. Ikke bekymre oss over ting vi ikke kan gjøre noe med, men leve.

Og elske.

Livet er såskjørt og så kort. Plutselig er det over.

Selv om man ikke er klar for det. Sånn, ferdig. Game over.

Og hva om vi da glemte å si noe, som vi egentlig burde ha gjort? Eller hva med tiden vi bekymret oss for alt? Eller krangelen fra i går?  Higet etter den ene ferien? Som vi aldri fikk, men higet så mye etter at alt rundt oss forfalt,fordi feriedrømmen var altoppslukende?

Finnes engler, lurer jeg på?

En oransje bok ligger vedsiden av meg. Det står Helvetesuka på den. For meg betyr helvete å presse meg selv til det umenneskelige. Men det ekte helvete, det er det familiene ogvennene til de som går bort altfor tidlig opplever.

Mitt helvete blir bare smårusk i den store sammenhengen.

Mine tanker er hos deg som akkurat mistet en du er glad i. Måtte du komme deg gjennom dette,selvhvor svart det ser ut.

Klemmer  ♥

7 kommentarer

 1. Eva Oline Helsø

  Hei Anne Brit😘

  D e masse trist, d de pårørende gjennomgår e ubeskrivelig vondt…. Men visst fins d engler! Min eldste sønn e ein av dem💕hainn ble nesten 17 år, omkom i en boligbrann for vel 21 år sia. Han e vår engel…og æ e sikker på han har masse selskap i andre engla💕 sammen passe de på oss😊d fortalte datra mi da ho va 3 år, en kveld ho satt å titta opp på Karlsvogna….at han satt oppi den va hennes overbevisning. Ho e 23 no, og mene fortsatt han e vår beskyttende engel😍❤

  ❤lig hilsen Eva!

 2. Menyen din funker ikke i dag..

  1. Hva fungerer ikke?

   Jeg sjekker…. kan du sende skjermbilde på snap?

 3. Elisabeth H

  Jeg er så enig. Man må ta vare på øyeblikket, muligheten, ikke utsette ting som kan gjøres nå. If tomorrow never comes synger Ronan Keating. En av mine favorittsanger. Fortell at du elsker noen. Glem aldri å fortelle noen at du er glad i noen hver dag. Sørg for at barna føler set elsket hvert minutt av dagen. Tenk om det ikke blir flere muligheter. Det har skjedd så mye i sommer. Branner, ulykker, drukninger og annet som har tatt liv. Igjen sitter det mennesker med sorg og savn. Livet er så dyrebart. Ta vare på det og nyt hvert sekund v det. Carpe diem……

  1. Ikke sant… så fint skrevet <3 Klemmer!

 4. Funket nå. Men det stod «hei fra Annika» og et hjerte da jeg trykket på menyen i går. :p

  1. Ja, stemmer haha var en feil 😛

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *