Gode og dårlige nyheter

Dagene går og i morgen har vi faktisk vært sammen i 7 måneder.

Kort sier mange, lenge nok til å bli godt kjent tenker jeg.

Alle har gode og dårlige dager og alle får gode og dårlige nyheter. Det finnes ikke mennesker som er «happy go lucky» 24/7. Alle har noe de grubler over og utfordringer kommer på løpende bånd, og etter en tung periode kommer som regel en fin tid. . Det er jo derfor det heter: Etter regn kommer solskinn. Ingenting er sikrere enn det.

Regnet varer ikke evig!

De gode nyhetene er at barna har fått muligheter til å gjøre ting de lenge har ønsket. Jobben går den riktige veien og mål jeg setter meg blir nådd. Men alt går ikke alltid på skinner. Og planene må forandres på hele tiden. Det er alltid noe som må vike for alt annet. Og man må som forelder prioritere hva som er viktigst hele tiden.

Med 4 barn så vil man aldri kunne gi alle lik oppmerksomhet. Det klarer i alle fall ikke jeg. Men jeg prøver å gjøre noe innimellom som bare er sammen med den ene. Slik at alle får litt tid med bare meg. I fjor høst ble det veldig mye Annika. Dette fordi hun trengte meg mer enn de andre. Og til høsten kan det hende det blir Espen. Slik det ser ut nå i alle fall. Men heldige meg så har jeg jo Erik ved min side, som kan ta litt av det som skjer.

For meg personlig er dårlige nyheter ikke å vite hvordan livet skal se ut om 2-3 måneder. Og med flyttingen så kjenner jeg at usikkerheten begynner å ta et kraftig tak i meg. Klarer alle seg? Vil alle takle det som skal skje?

Når dårlige nyheter kommer spør jeg meg selv: Hva er det verste som kan skje? Det aller, aller verste. Når du får satt ord på akkurat det så er det faktisk ikke så ille som du kanskje trodde? Slik erfarer i alle fall jeg det.

Så er jeg så heldig at jeg for tiden har en coach jeg snakker ukentlig med. Vi snakkes på telefon og skype, og dermed trenger jeg ikke bruke dyrebar tid å reise til og fra. Vi snakker mye om fokus, takle worst case og hva jeg skal tenke når utfordringene kommer.

Et eksempel er dette: Når jeg får tilsendt linker fra anonyme forum, hvor mennesker som ikke kjenner meg diskuterer meg. Hva gjør jeg med det? Skal jeg trykke på linken og lese meg opp? Da har jeg en øvelse jeg gjør:

  1. Vil dette gi meg noe positivt? Kjenn på magefølelsen. Hva sier hjertet? Om hjertet sier nei, så unngår jeg det og går videre.
  2. Sier hjertet ja, dette er noe du skal gjøre, så spør jeg meg selv: Hva sier forstanden? Gir dette meg noe bra? Er jeg sikker på det? Om svaret er nei, så går jeg ikke inn på det.

Slik tenker jeg hele tiden også på henvendelser jeg får. Sier det JA inni meg? Da kjør vi. Sier noe NEI. Da lar jeg det stå og går videre.

Dette har resultert i at jeg per i dag har en god del henvendelser jeg ikke tar meg tid til. Fordi deet ikke gir meg positiv energi.

Jeg skal i et senere innlegg fortelle dere det aller beste Johan har lært meg når det kommer til time management.

Men nå skal jeg hoppe i en Tesla Model X og kjøre mot Norge.

Snakkes!

1 kommentar

  1. Det er så riktig og viktig å gjøre akkurat det.
    Ikke bruk energi på ting som ikke gir deg annet enn hodebry!
    Nyt turen til Norge og kjør forsiktig ❤️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *