Daim-Iskake

Jeg kan ikke røpe hvor mye vi spiste av denne kaken, men det var ikke veldig mye igjen etterpå for å si det slik.

Nøttebunnen under gjør den så god på smak, og isen, med Daimbiter….mmm. En skikkelig deilig kake nå i sommer.

Her er oppskriften.

DAIM-ISKAKE

Bunn

  • 6 eggehviter
  • 150 g sukker
  • 150 g malte mandler/mandelmel eller malte hasselnøtter
  • 2 ss hvetgemel
  • 1/2 ts bakepulver

Sett ovnen på 180 grader.

Kle en form a 22-24 med bakepapir.

Skill eggene og hold unna eggeplommene til iskremen.

Ha eggehviter og sukker i en bolle og pisk dette stivt. Bland sammen resten i en skål og fordel dette i den stivpiskede marengsen. Bland det forsiktig sammen og hell massen i formen.

Stek bunnen midt i ovnen i ca 20 minutter.

Avkjøl bunnen.

Fyll/ Iskrem

  • 6 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 pakker dobbel Daim ( Oppskriften var opprinnelig bare 1 men jeg liker MYE sjokolade i)

Hakk opp sjokoladen.

Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Velger du finkornet sukker vil dette gå lettere. Finkornet sukker finnes i velassorterte dagligvarebutikker.

Pisk fløte og vaniljesukker og bland dette sammen med eggedosisen. Rør til slutt i sjokoladen og hell det hele over bunnen, med bakeringen på. Dryss gjerne litt Daim på toppen.

Sett kaken i sin helhet i fryseren. La den stå i 3 timer.

Ta gjerne kaken ut 20-30 minutter før servering.

TIPS

Om du er glad i kaffe, så kan du ha 1 ts pulverkaffe i eggedosisen for en ekstra ettersmak.

Vinneren av Kitchenaid- konkurransen er Marte Pettersen. Send oss en epost så får du maskinen sendt hjem 🙂

9 kommentarer

  1. Denne fikk jeg alltid til bursdagen min (har bursdag om sommeren). Skikkelig god kake! Kanskje jeg skal lage den i år 😊

    1. Den er såååå god <3

  2. Takk for denne oppskriften,skikkelig 80 talls nostalgi😊var favotitt kaken min,men jeg bruker alltid kaffe i kremen,denne må lages snart😋

    1. Ja, jeg liker personlig denne bedre uten. Men noen MÅ bare ha kaffen i 😛

  3. Jeg bruker 2 pk Daimkuler. Det meste i kakefyllet og litt på toppen. Litt kaffe er også godt. Det som er greit med denne kaken, er at du kan lage den i god tid før den skal brukes. Jeg skal lage den en av dagene til familieselskap i midten av august.

    1. Så bra tips. DAimkuler er jo bare sååå godt. Hvordan ville det funket med Smørbukk-kuler tror du?

  4. En «dæsj» Baileys er også nydelig godt.

  5. Elisabeth H

    Ååå den laget jeg mye før! Men finner ikke oppskrift! Nå skal jeg prøve lage din😊👍🎂 gleder meg😁👍

  6. Nordlending

    Beste kaka i verden. Jeg kutter ut hvetemelet (skjønner ikke helt hvorfor det skal være der), bruker mandelbunn pga nøtteallergi i familien. Tre poser med daimkuler, en til pynt, og en ts kaffe, nymaltog rørt ut i 1ss vann. Servert i bryllup har jeg gjerne 1ss bailyes/konjakk i.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *