Slik har jeg blitt frosset ut de siste årene:

Hei dere,

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle dele denne historien med dere,  men det har vært vanskelig å sette ord på det. Jeg har bestemt meg for å dele dette for å få fokus på noe jeg tror mange synes er leit.

Det  hele startet for min del da eldste skulle ha avslutning i 7. klasse.

Herlighet, hvor ble det av årene? 7 fantastiske år på barneskolen skulle avsluttes med en gigantisk flott avslutning.

Her hjemme hadde vi gledet oss lenge til denne store dagen.

Kvelden før avslutningen så sto jeg i butikken. Jeg skulle handle inn mat til retten jeg skulle ha med. Der møtte jeg to andre mødre. Praten gikk lett og jeg fikk spørsmål om jeg hadde øvd på dansetrinnene?

Dansetrinn?

Jeg visste ikke noe om dette. Jeg spurte hva de snakket om og de sa at det fantes en gruppe på facebook, hvor all info lå. Heldigvis fikk jeg vite om dette kvelden før, og jeg var kjempelettet. Så jeg spurte en mamma om hun kunne legge meg til.

Hva viste seg?

Jo, foreldrene på hele trinnet hadde dannet en gruppe, møttes i flere uker og øvd både på sang og dans.

Kjempegøy.

For de som var i gruppen selvsagt.

På selve avslutningen gjorde jeg så godt jeg kunne. Men da alle foreldrene strømmet til scenen for å gjøre dansen de hadde øvd på så ble jeg sittende. Jeg synes det var trist at jeg ikke var en del av dette.

Hjemme forklarte jeg bare at jeg ikke hadde hatt tid til å dra på øvelsene. Dette for å unngå og si at jeg følte meg ekskludert.

Tiden gikk og en liten jente skulle feire 7. års skolegang.

Denne gangen var jeg på  hugget. Dette skulle ikke skje meg igjen. SÅ jeg var allerede etter jul obs på at jeg ville være med i «gruppene» som ble dannet. I mai fikk jeg bli med i en gruppe og så at diskusjonen gikk livlig.

Gruppen hadde blitt dannet lenge før min «masing» hadde startet og jeg følte at jeg egentlig skviset meg inn i noe jeg ikke var velkommen inn i. Men her var fokuset på en datter som skulle feire avslutning så jeg satt mine egne følelser til side.

Da diskusjonen startet rundt foreldrenes bidrag av cheeroppvisning, heiv jeg meg på og sa at jeg ville være med i gruppen.

Svaret jeg fikk var at den gruppen «dessverre var full».

Full? Jeg skjønte ingenting? Hvor hadde påmeldingen vært? Jeg ble litt overrasket og svarte at jeg ikke hadde fått noen invitasjon og at jeg hadde satt pris på om gruppen kunne utvides med 1 person, ettersom øvingen enda ikke hadde startet.

Det ble en ubehagelig diskusjon, hvor jeg ble satt på plass og fortalt at dessverre så var det ikke rom for flere i gruppen. Ergo, jeg var igjen ekskludert.

Det fant jeg meg faktisk ikke i og sa at de fikk utvide gruppen. Jeg skrev en lang post på veggen i gruppen om inkludering og om at vi må være gode forbilder for barna våre. Jeg fikk så være med i gruppen.

For å si det slik: Det var ikke så hyggelig å føle at jeg presset meg inn i en gruppe jeg følte jeg ikke var ønsket i. Men jeg gjorde det, fordi min datter drev med denne sporten og ville satt pris på at jeg var med i akkurat denne oppvisningen.

Jeg tenkte ikke noe over dette før det ble høst.

Nye klasser og nye grupper.

Høsten gikk og jeg syntes det var rart at jeg ikke var lagt til i gruppen til den nye klassen. Det gikk 4 måneder. Jeg måtte kontakte skolen. Da fikk jeg vite hva gruppen het. Jeg hadde ikke fått noe link i noe referat på mail.

Det som gjorde ekstra vondt var å se at det hadde vært innsamlinger til forskjellige ting og at jeg ikke hadde fått muligheten til å delta. Det ekstra merkelige var at faren til barna, som ikke bor her og som heller ikke har noe ansvar i den «daglige driften» av barna var medlem. Administratorene, som jeg forøvrig er «venn» med på facebook, hadde lagt til han,  men ikke meg.

Jeg merket at jeg akkurat da begynte å føle på en merkelig følelse. Og jeg spurte meg selv om det kunne være tilfeldig?

Jeg beit det i meg, og beklaget i gruppen min «mangel på tilstedeværelse» og skrev i gruppen at jeg akkurat var lagt til, derfor hadde ingen fått noe penger fra meg på Vipps.

Vi er i dag noen dager forbi avslutningen på barnehageåret. Våre herlige førskolebarn skal snart inn i skolen og takket  for seg. Mange fine år i en flott barnehage.

I forrige uke fikk jeg en telefon: Det er bursdag i morgen! Du husker det?

Jeg bare: Bursdag?

Eeeeh nei ikke hørt om.

Jo, det står på facebookgruppen.

Ai. Hvilken da?

Jeg sjekket mailen min, og der var ingen info fra barnehagen. Jeg fikk navnet til gruppen og søkte febrilsk på facebook. Men når gruppen er hemmelig så kommer ikke gruppen opp i søk. Du må da fysisk bli lagt til av en som er medlem.

Ergo noen må legge deg til.

Det ble da gjort, og jeg fikk se at gruppen var dannet i starten av barnehageåret, og sosiale sammenkomster var avtalt. Skiturer, grillkvelder, bursdager og annet.

Igjen stakk det i hjertet.

4 ganger på 2 år. Kan det være tilfeldig? Ikke vet jeg. Men så anonym er jeg vel ikke at ingen vet hvem jeg er?

Jeg klarte denne gangen ikke å dy meg, og sa ifra.

Det er ikke greit å danne facebookgrupper med foreldre, hvor det skal deles viktig informasjon om sosiale sammenkomster for barna våre, og ekskludere noen foreldre.

Lager du en gruppe på facebook så har du et ansvar for å FÅ ALLE MED!

Jeg forbauser meg over at av 40 mennesker i gruppen, så var det ingen som tenkte på å sjekke om alle foreldrene var med i gruppen. Her må vi bli bedre og ta ansvar. Jeg har selv laget grupper, men har alltid vært MEGET NØYE MED Å FÅ ALLE MED.

Det gjør vondt å bli ekskludert.

Jeg ble lei meg. Og tipper nok at det sitter andre som har opplevd det samme som meg der ute.

Vi har alle et sosialt ansvar når vi trer inn i grupper på facebook. Viktig informasjon bør ikke deles i slike grupper. Noen foreldre er faktisk ikke på facebook, mens andre rett og slett blir glemt.

Det er sårt å være den som igjen ikke blir med. Og dette er et ansvar alle bør ta, når de tar initiativ til å danne slike sosiale grupper.

 1. Sett gruppen på lukket, slik kan alle søke den opp. Setter du den på hemmelig, så vil ingen kunne finne den i søket på Facebook. Og kun de som er medlemmer og venn med andre kan legge venner til. Ergo du MÅ være venn med noen i gruppen for å bli lagt til.
 2. Sørg for at link til gruppe blir spredt via mail fra skolen eller barnehagen.
 3. Blir du lagt til i en gruppe, sjekk antall barn, regn kjapt på om alle er med, og be administrator sørge for å få alle med.

Jo flinkere vi er til å inkludere hverandre som voksne, jo flinkere blir barna våre også.

De kopierer jo faktisk oss 😉

Jeg har ikke latt dette gå inn på meg. Men jeg har tatt et valg. Og det er at jeg ikke skal bo mer her på Sørumsand. I forrige uke toppet det hele seg med enda flere ting. Foreldre hadde gått aktivt inn for å sverte meg hos ledelsen på skolen til barna.

Det er ikke ok og det tar jeg fullstendig avstand fra.

Jeg er nå glad vi tar sommerferie fra alt dette og legger det bak oss til høsten!

Hasta la vista!

51 kommentarer

 1. Noen ganger lurer jeg på hva som er galt med folk! Voksne folk faktisk. Skjønner veldig godt det er sårt, og jeg ble trist av å lese innnlegget. Sånn skal det virkelig ikke være. Skjønner godt du flytter fra Sørumsand. God sommer til dere ❤️

  1. Unni Gloslie

   Dette er ikke greit,men ett kjent fenomen,slike `småsamfunn`.du virker som ei flott oppegående dame,tøff,ikke gi deg .❤️❤️

 2. Så typisk det strøket/stedet du bor! Sier ikke mer, jeg. Du er ikke alene om de opplevelsene der borte! Jante de luxe. Gled deg til å flytte til Bærum. Der bor det ihvertfall siviliserte mennesker som klarer å oppføre seg uansett hva de mener og tenker.

 3. Sjokkert …at det går an👀😩
  Misunnelse lang vei…og damer er vel de værste 🙈
  Unner deg alt godt😍
  Klem🌸

 4. Dette er slett ikke greit!!

 5. Dette er ikke greit i det hele tatt. At voksne mennesker kan oppføre seg slik skulle man virkelig ikke tru. Vi voksne er forbilder for våres barn, og skal gå foran som gode eksempler.

 6. Dette er mobbing og disse foreldrene lærer barna sine at det er greit….noe det absolutt ikke er.Lykke til på nytt sted .

 7. Jeg er rystet!!! Håper de leser dette og gremmes langt inni sjela!

 8. Heihei!
  Så utrolig trist. Dette er hverken greit uansett setting (jobb, skole, bhg, aktiviteter++).
  Har akkurat flyttet – og må si jeg stortrives! MEN har sønnen min i min bhg og har heldigvis aldri opplevd noe lignende som deg.
  Håper det var befriende å kunne få dette temaet og egne erfaringer ned «på papir».
  Voksne skal kunne oppføre seg & som du skriver – være gode eksempler for barna våre.
  Ønsker deg en god sommer!
  Mvh Silje

 9. I beste fall ugrei oppførsel. Burde være unødvendig å gjøre en foreldregruppe oppmerksom på at alle foreldre skal og må være med i grupper som er opprettet for klasser.
  Nei, gidd man bo et sånt sted da? Flytt hit til Sandvika eller Bærum -min opplevelse er iallefall veldig god mht sosialt miljø på skolene.

 10. Dette var ikke godt å lese. Vondt å bli holdt utenfor.
  Er det pga av jobben din, at dem ikke vil bli omtalt på bloggen?
  Jævlig feigt at dem ikke i det minste kunne si hvorfor. Gir ikke noe god følelse inni seg dette.
  Ønsker deg og dine en riktig god sommer. 🙂

 11. Trudde voksne skulle lære ungdommer å ikkje mobbe eg. Her er det jo dei voksne som er dei verste mobberan. Skulle hatt juling heile gjengen 😡 Godt du skal flytte derifra. Håpar du får det bedre i Bærum 😀 Lykke til og god sommer 😎☀😁

 12. Dette er absolutt ikke greit 😡 Håper de som har prøvd å sverte deg snart får seg en lærepenge. Hev deg over det Anne Brith og tenk at det er de som har et problem og ikke du😊

 13. Herregud, så ufattelig dårlig gjort! Er det virkelig mulig? Det er noe av det sjukeste jeg har lest, er virkelig folk sånn? Makan til oppførsel! Er helt enig med deg at alle skal med, om det ikke er sånn at en velger å be bare et par venner. Jeg var sånn. Hadde alle jentene på besøk en gang, men som regel ba jeg bare nabogutten og nabojenta. For meg var det riktig. Men å stenge noen ute på denne måten, det er ikke akseptabelt! Håper disse menneskene går LANGT inn i seg selv og tenker over hva de driver med. De burde ha dårlig samvittighet alle sammen spør du meg.. «heldigvis» er det en sterk dame de gjorde dette mot, hadde de stengt ute en svak sjel kunne det ha gått ille. Men du er sterk, og selv om det sårer no innmari klarer du å gå videre. Stay strong, klem ❤️

 14. Kjære Anne-Britt ❤️ Kjenner meg godt igjen. Av hele 6. Klassetrinn på vår skole var jeg den eneste av foreldre/foresatte som ikke var med i den hemmelige gruppa på Facebook. Og med andre ord den eneste som ikke var med på klassens avslutning. En telttur med foreldre og barn. Det føltes som et knyttneveslag og jeg ble ufattelig lei meg på vegne av min datter spesielt. Jeg er en kjent person i lokalmiljøet, engasjert i korps, kultur, frivillighetsarbeid og lokalpolitikk. Har åpen profil på FB og ikke skjult telefonnummer. Med andre ord ikke vanskelig å finne.Nå flere år senere kjenner jeg fortsatt tårene presse på når jeg tenker på situasjon…. tok det opp med skolen, og de beklagde at vi ikke var invitert i hverken gruppe eller på avslutningstur. Lærer la meg til i den forbindelse – og jeg skjønte da at vi hadde vært utestengt fra alt av sosiale arrangementer siste 2 årene. Det var kino, turer, svømming, skitur og båtturer… Det gjorde ikke mindre vondt! Og dessverre var det nok ikke tilfeldig hverken for deg eller meg. Såpass innsikt har vi begge to, at vi vet svaret på det.

 15. Helt utrolig opprørende å lese!Dessverre foregår sånt andre steder også, og jeg er i samme «båt». Frosset ut der baksnakking og nedsnakking virker å være helt greit. Jeg vet at de snakker usannheter der en versjon av tingene på ingen måte fortelles slik det virkelig er, men at viktig og sannferdig helhet ties bort for å lage en dritthistorie om meg. Miljøet her er veldig trangt og spesielt. Som innflytter har jeg ikke store muligheter. Jeg kjenner at det kryper inn i ryggmargen, og det gjør vondt langt der inne, men hvem tenker på sånt av de som holder på.

  Jeg er mest sjokkert over hvordan menneskelig omtanke og verdier blir borte i samfunnet vårt. Likevel, jeg kan ikke slutte med å tro på at godhet også eksisterer. Det er viktig å ha et håp om det selv om det utfordres altfor ofte.

 16. Får rett og slett vondt i magen av å lese dette! Ugrei oppførsel fra voksne mennesker som burde visst bedre.
  Dette er grunnen til hvorfor barna våre har mobbing og utfrysning i skolen, dette er grunnen til at barn og voksne går på skole og jobb med vondt i magen HVER eneste dag og AKKURAT dette er det som utvikler seg videre til den vonde følelsen som spiser en opp innvendig til det til slutt ikke er mer igjen å hente.

  God klem til deg og dine ❤️ Dette er bare så ikke greit. Håper noen er voksen nok til å komme med en skikkelig unnskyldning i det aller minste!

  Den eneste gangen du kan se ned på et menneske, er når du skal bøye deg ned for å spørre en som ligger nede om du skal hjelpe de opp.

 17. Argsint nordlenning

  Æ kjenn æ bi eitranes førbanna og trist på dine vegne! Herregud at det skal være mulig at voksne mennesker skal oppføre seg sånn! Håper at mange av de leser kommentarene her og kjenner på at oppførselen demmes er heelt uakseptabel! Kjenn æ bi så sint at fengran dirra på tastaturet! Heldigvis har karma en tendens til å ordne opp i saker for folk som e sjalu og ond!

  Hadde en helt sinnsyk sjef som mobbet flere av sine ansatte. Like etter nesten hele staben hadde sluttet fikk hun en enorm vannlekasje og huset ble totalødelagt!

  Stå på å vær så fantastisk som du e! Du e beundringsverdig og at du dele sånne historia e supert! Historier som disse bør komme fram. Stor klem fra nordnorge ❤️

 18. Jeg orket ikke lese hele innlegget men er det vanlig at de starter slike gruoøer på facebook og at foreldre skal opptre?
  Jeg har 2 barn på dine sin alder. Her blir det opprettet en facebookgruppe vært år, men den blir kun brukt til informasjon om møter osv.. alle er ikke på facebook så det sendes også mail.
  Her blir det også lagt ut om det er mamma eller pappakveld. Unnskyld meg men dette opplegget høres helt teit ut.
  Andre mødre og fedre måtte gjerne ha danset på en avslutning.det hadde jeg ikke brydd meg om. Håper ikke dette er vanlig rundt om kring for da
  Blir jeg skremt

 19. Dette bør rektor få beskjed om. Kalle admninstrator, klasseforstander og deg inn på møte, og så må du få vite hvorfor de gjør dette… først og fremst går det ut over barna dine. For noen dårlige foreldre dette er. Er det ondskap eller misunnnelse ?

 20. Massesuggesjon! Noen som er misunnelig får med seg resten. Håper de er flau over hvor dumme og likegyldige medmennesker de har vært som voksne. Det er ikke slik at «den som sover, synder ikke». Tvert i mot. Om du ikke står opp, er du en av mobberne!! Håper de alle har klart for seg at Karma is a bich, and what goes around, comes around! Løft nesen i sky, Anne Brith, og hev deg over disse lavmål-folka!

 21. At det går ann:( jeg hater sånn oppførsel! Hva vil de lære barna sine med å ekskludere andre foreldre på den måten? Eller sverte andres foreldre? Jeg skjønner det ikke!!
  Vær mot andre som du vil andre skal være mot deg. Trodde alle viste det🙄
  Jeg føler virkelig med deg❤️

 22. Fy f😢🤬 er det mulig at voksne mennesker oppfører seg slik🤔 du skal ikke tåle alt de onde gjør, for det er bare onde mennesker som gjør slikt. Heldigvis for deg er du fra Nord å da lar du dette skrelle av å så får du glede deg til å flytte. Som jeg forstår blir det Bærum, dit flyttet jeg for mange år siden og har alltid trivdes her☀️ Lykke til med alt du og barna skal gjøre i sommer 🤗 ta vare på kjærligheten 💑

 23. Oi,nå ble jeg skikkelig provosert! Dette er mobbing,rett og slett! Kan tenke meg at her er det mye misunnelse ute og går. Ofte er det ei dame eller to som ruller i gang det hele. Overdriver og finner opp løgnhistorier om deg. De andre er feige og tør ikke si noe fordelaktig om deg og redder skinnet ved å bli med i «hoffet» til disse b…..ch’ene. Årsaken? Du er pen,har flott figur og lar deg ikke pelle på nesa. Slike «damer» tåler ikke sånt. Stå på! De skal ikke få vinne over deg! Stor klem . Heier på deg!😊❤

 24. Helt utrolig, men dessverre ikke uvanlig. Jeg var så uheldig å pirke på alfahunnen i nærmiljøet mitt (måtte melde fra om at barnet oppførte seg ufint mot andre i div sammenhenger). Resulterte ikke bare i utestengelse, men også grunnløs melding til barnevernet. Trist, unødvendig og slitsomt, men kanskje jeg burde takke vedkommende tross alt. Nå har jeg papir på at jeg ikke bare er en god forelder, men en utmerket en 😉

 25. Foreldre gruppene på Facebook som blir dannet av foreldre til skole elever burde ikke støttes, for det som har med skolen og det som skjer på skolen mener jeg det er skolen som skal ta ansvar for og at alle foreldre får all informasjon direkte fra skolen, slik var det før og da trengte ingen å bli presset til å bli med i grupper for ikke alle vill være på Facebook slike som mannen min som hater Facebook har også krav på all informasjon fra skolen.Jeg har gått glipp av noen bursdager og dugnader for jeg vill ikke være med på slike grupper for der er det foreldrene som styrer og bestemmer og når mange forskjellige personligheter skal samarbeide og vi ikke har en sjef med autoritet å forholde oss til da blir det lett uenighet, baksnakking og kansje utfrysing som du har opplevd, derfor er det så viktig att vi bare forholder oss til skolen. Mange vill nok være uenige med meg og mener det funker, men tenk på at ikke alle er i samme situasjon som du for det er ikke enkelt å kansje være en tilflyttet ny mamma eller pappa som skal inn i en ny gruppe med fremmede mennesker og det kan jeg skrive under på at det finnest ikke bare høffelige og snille mennesker som du da føler du uanset må samarbeide med. Nå sier jeg ikke at det er problemer i alle foreldregruppene men nå må skolene ta ansvar for i noen skoleklasser fungerer det ikke å få nesten all informasjon fra sin Facebook gruppe og da er det barna det går ut over, det er barn som blir fryst ut og mobbet når en foreldre gruppe fryser ut div foreldre, da er det soleklart skolen som har ansvaret men det virker som skolene liker foreldre gruppene for det forenkler alt, mindre arbeid og foreldrene sitt ansvar noe som egentlig er helt og holdent skolen sitt ansvar. Er veldig lei meg for alt du har måttet gjennomgå noe som kunnet vært unngått ved å ikke ha desse ordne ut alt gruppene 🤔

 26. Oi.. Den der kjente jeg langt inni magen. Facebook er ikke alltid bra, nettopp av denne grunnen.. Jeg oppdaget også at noen var holdt utenfor, og la vedkommende til der sporenstreks. Man kan ikke bare invitere og avtale på facebook hvis man ikke vet om ALLE er der. Om de har et horn i sida på deg av en eller annen grunn, så må de bare svelge det: Det handler om ungene. (Og selvsagt om å oppføre seg sivilsert.) Lykke til med husjakt🌸

 27. Altså vettu ka..e møsta snart heilt trua på menneskeheta!! E dæ mulig leksom, voksne folk?!
  E håpa kvær og en av di våkna opp i morra mæ akutt evigvaranes kløe en vess plass! Dæ lys kunn rein misunnelse. Rætt og slætt bærre trist! Makan😠
  Hæv d over dæ og husk at DU e en enestående BRA menneske!!

 28. Anita Møller

  Dette er det simpleste jeg har hørt på lenge😭😭😭Hva er årsaken tenker jeg og repliserer med svaret straks: Misunnelse!!!
  En stygg folkesykdom. Du er kjent og godt likt av oss som følger deg, så du får prøve å heve deg over småligheten deres selv om jeg skjønner det er vanskelig.
  STÅ PÅ ANNEBRITH👍👌

 29. Elisabeth H

  Er det mulig😳 dette er jo ren mobbing😡 skjønner godt du flytter. Det værste er at barn får lide for det. Uten grunn. Det er tydelig at «noen» der ikke liker deg og har gått i bresjen for denne kampanjen. Det er kjempevondt å oppleve utestengelse! Å ikke få være med i fellesskapet. Det gjelder voksne ogdet gjelder barn. Det koster så lite å være inkluderende og det betyr så mye. Håper du blir tatt vel imot dit dere flytter❤️ Og at man det inkluderer innflyttere i fellesskapet👍👍 lykke til🌸🌺❤️ Klem

 30. Seriøst ka i alle dager går dt av folk eg hadde blitt så forbanna sjønne ikkje at voksne folk kan oppføra seg sånn, snakka meg om å vera et forbilde. Eg fylle bloggen din og synes du e ei fantastiske dama elske bloggen din og ønske deg og dine ein magisk sommer og lykke te på jakten itte nytt hus og flyttingå når den komme.

 31. New York Mamma

  La oss gå sammen om å jobbe FOR det motsatte av mobbing, FOR et inkluderende, varmt, raust og menneskevennlig samfunn! La oss bidra til at de oppbyggende kreftene kan ta opp kampen mot de destruktive. At vi møter andre mennesker med positiv nysgjerrighet, ser på annerledeshet som en gevinst og at vi verdsetter at vi alle har styrker og svakheter. Jeg skammer meg når jeg leser historier som dette- for hvordan skal vi forvente at barna skal bli inkluderende, gode, trygge mennesker når vi voksne er totalt blottet for raushet og inkludering!? Takk for at du deler!

 32. Åh.. Dette kjenner jeg meg så igjen i.. bare ikke ift skole, men type nabolag og foreninger rundt forbi. Det er veldig vanskelig å flytte til et nytt sted å prøve å skape nytt nettverk hvis man ikke blir inkludert noe sted.. Å det er kanskje ikke i alle tilfeller mobbing, men det er en utenksomhet som jeg synes vi skal holde oss for gode til. Jeg synes sånne lukkede grupper er noe dritt.. Jeg kommer også fra nord og opplevde aldri noe av dette der oppe… Det er ikke en myte at vi nordlendinger er mer inkluderende enn folk flest.. og derfor må vi bare heve oss over folks dumskap. Det er faktisk synd i de menneskene som har behandlet deg sånn.. de får aldri mulighet til å bli kjent med fantastiske deg OG de får sin straff ei eller anna gang. Jeg tror på karma 😁 vær deg selv du og stå på!!! ❤ klem fra nordlending bosatt i sør.

 33. Dette var så trist og leit å lese. Tenk så mye dårlige forbilder disse voksne er som velger å eksludere andre og slik blir også barna oppdratt til å kanskje selv å bli mobbere. Du er så tøff som er åpen om dette Annebrith. Dine barn er heldig som har så fint forbilde i deg. Stå på videre. Det er en glede å følge deg på godt og på vondt.

 34. Dette høres merkelig ut. At det går an! Du er tøff som sa fra. Ikke rart du flyttet fra det – unnskyld – rævhollet Sørumsand!

 35. Merete myrstad

  Kjenner jeg koker inni meg… Jeg kjenner meg så igjen… Vi er innflyttere i nabobygda Di… Og da sønnen min begynte på fotballen her, prøvde jeg komme inn i gjengen til «fotballmammaene», det og en Facebook gruppe. De skulle være med å lage julebord til gutta, joda jeg fikk være med…
  Men da jeg kom dit, så snakket de ikke til meg, jeg er sjenert og, så det gjør ikke ting bedre… Men jeg følte meg så utilpass med de kjerringene… De var en sammenspleisa gjeng…

  Men jeg var med fotballgruppa da de skulle på treningsleir i Spania.. Jeg var eneste mammaen… Og jeg hadde det så utrolig koselig med noen av fotball pappaene, menn er HELT anderledes der… Men vet du hva?? Det ble faktisk sjalue kjerringer der hjemma 😂😂😂😂 jeg har tilogmed vært å tatt en øl med de etter turen… Enda mer sure kjerringer hjemma… Hohohohohoho morsomt….

  Se som eg bryr meg.. 😂, jeg orker hvertfall ikke snakke til noen av de ever igjen… Og med tiden kommer vi og til å flytte fra bygda her… Nå er minste ferdig på VGS… SÅ vanvittig deilig….

  Nei. Hev deg øve de…. Børst det av skuldra å snu deg ikke tilbake… Det e sånne som sliter… Ikke du…

  Kos dere med flytteplaner, og det blir så bra for ungene og å skifte miljø… 💕

  Og ja… Det er bare misunnelse.. Fra ende til annen… Gi dem finger, n….

  Hilsen ho som sa eg såg deg på toget herom dagen, og du sa eg måtte komme å si hei neste gang ❤️
  M.

 36. Åfyfaen!! Så utrolig bra du informerer om dette!! Kanskje flere endelig tar til vettet?! Tusen takk for at du var tøff nok til å dele dette❤️

 37. Huff.. Janteloven ruler over hele landet, men noen steder er tydeligvis verre enn andre. Glad jeg ikke er på Facebook lenger. Mye rart som skjer der. Skulle tro at man i en foreldregruppe sendte ut informasjon til alle foreldrene via e-post. Ikke alle som er på Facebook og alle er ikke like aktive på Facebook heller.

  Innbiller meg at den FB gruppa fungerer mer som en sladregruppe, og da kan man naturlig nok ikke legge til dem det sladres om. Trist at det er blitt sånn at voksne går foran som så utrolig dårlige eksempler når det gjelder mobbing.

  Skulle tro at det beste var å begynne på scratch et helt annet sted, samtidig er vel ungene knyttet til Sørumsand og har venner der. Valget om å flytte fra Sørumsand, kan ikke ha vært enkelt. Nå er unger heldigvis utrolig tilpasningsdyktige og vil sikkert raskt får nye venner og finne seg godt til rette uansett hvor det måtte være. (I hvert fall de jeg kjenner til som har måttet flytte som barn/tenåringer.)

  Kjøpe noe sammen med Erik og flytt til Bærum! Da vil dere bo nærmere Eriks foreldre og ferieparadiset på Oustøya. 🙂 Håper dere snart finner drømmehuset og kommer dere vekk fra Sørumsand.

 38. Fyyy!! Dette gjorde meg sint!! For noen dårlige forbilder, ahh dette skulle virkelig ikke vært mulig.. Stå på, Anne Brith!! Du er fantastisk, en god mor og et godt forbilde!

 39. Jeg får lyst til å gi deg en klem fordi du deler og fordi du er den du er! Du er god nok! Dette er mobbing… På høyt nivå! Og av verste sort! Det er godt du har gode mennesker i ditt liv nå, som er deg nærme og er der. Som leser hos deg, kan jeg ønske deg alt godt og jeg håper av hele mitt hjerte at du og alle dine får det så mye bedre når dere flytter. Klemmer

 40. Hei,blir veldig lei meg å lese dette innlegget. At voksne mennesker kan gjøre noe sånt er ikke tilgivelig . Godt å høre at du vil bort i fra Sørumsand. Heier videre på deg Anne Brith. God sommer og kos deg masse med gjengen din😊

 41. Dette skjedde med oss også. Vi og en familie til var de eneste som ikke ble invitert til foreldre-facebookgruppa til sønnen min på barneskolen. Da vi oppdaget det så hadde den eksistert i 3 år. De hadde avtalt alt mulig av sosiale sammenkomster som vi ikke ble invitert til. På samme tid slet sønnen vår veldig sosialt og hadde ingen venner i klassen. Mannen min tok et krast oppgjør med foreldrene og administratorene av gruppa når vi fant det ut, men vi fikk bare dårlige unnskyldninger tilbake. De trodde at alle var med……

 42. Å kor dumt lell…

  Tommelen opp for framsnakk

  Smil fra ho Monika

 43. Jeg skal ta dette opp med rektor, så vi får tatt et møte på dette ifb med skolestart. Klem 🙂

 44. Anne-Merete

  Kjære Anne Brith. Noen fortalte meg hva du hadde skrevet. Blir lei meg. Men du drar alle under en kam her. Og når det kommer til fjesboka til klassen til Espen ble opprettet ble du også invitert inn. Og dette hadde jeg ansvar for. Du er ille utestengt eller frosdet ut i klassen. Om noen har frosset deg ut så er det trist. Men klassen og foreldrene har ikke frosset deg ut. Har noen har gjort det er det personlig. Ønsker deg lykke til med flytting og kjærleiken. Klem fra Anne-Merete

  1. Stemmer det 🙂 Den klassen er heller ikke beskrevet i innlegget 🙂 Her er det snakk om 7. klasse avslutning, x 2, samt 8 klasse og barnehagen 🙂 Så det er helt riktig det. Leser du innlegget på nytt så ser du at jeg skriver om 7. klasse avslutning.

 45. Er det ikke naturlig at dette skjer i skolens regi eller via læreren? At alle får mail om ting som skal foregå? Alle er faktisk ikke på Facebook.

  1. Jo, men noen linker blir spredt men så lenge admin har lagt gruppen på «hemmelig» vil det aldri lykkes noen å finne den uansett om du får link via skole eller barnehage og er man prisgitt at man blir lagt til av «venner»

 46. Er det rart barna blir mobbere når foreldrene gjør det?!? Skammelig!!

 47. Med fare for å trå noen på tærne.. Slike foreldregrupper har vært helt vanlig i åresvis og de blir som regel avtalt på årets første foreldremøte. Om en feks ikke har hatt mulighet til å delta på det (jeg sier ikke at du ikke var der) så har en et ansvar om å ta rede på det selv. Og ikke vente 4 mnd før en begynner å spørr? Så må en nesten gå i seg selv og spørre om en har gjort det en burde for å ta rede på ting, eller om ansvaret burde ligge hos andre? Jeg digger deg som person, og om det har seg slik at du med vilje har blitt ekskludert flere ganger av flere forskjellige foreldregrupper så er det utrolig trist. Og jeg skjønner godt at du flytter. Et lite råd til når skolen starter på nytt sted… det vil bli opprettet grupper på fb der også. Ta rede på hva den heter med en gang. Og ikke vent å se om du blir inkludert. Ansvaret ligger best i egne hender 😊 lykke til, håper ny plass blir en ny god start for dere alle ❤️

  1. Helt enig. Så må man også huske på at dette ikke bare var på starten av året. Var 2 avslutninger inni der også. Og det er ikke ok når man ikke får være med på slike øvelser for barna. Så her tror jeg at jeg tør påstå at dt er en ukultur som blomster.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *