Var det verdt strevet?

Jeg er så stolt av barna mine! For en innsats de alle har gjort det siste året. Fra minstemann i barnehagen til eldste i 9. klasse.

3 av dem har jobbet knallhardt med skolen og det er klart jeg er stolt som mamma, når jeg ser at all jobbingen lønner seg.

Jeg har «kjøpt» bedre karakterer til barna.

La meg forklare:

I en hektisk hverdag klarer jeg ikke følge opp barnas skolearbeid slik jeg burde. Jeg har ikke sjans til å rekke over alt som skal gjøres. Dessuten synes jeg det blir mer og mer vanskelig for hvert år, da disse blir smartere og smartere. Og matematikken er vanskelig å henge med på.

Siden jul har vi hatt Torjus hjemme hos oss. Han har vært hos oss hver uke og hatt privattimer med barna. Tirsdag har vært dager uten trening og med fri fra skole klokken 12.00 så har det passet perfekt.

I løpet av disse 6 månedene så har jeg sett en tydelig forandring på måten barna jobber med leksene på. Jeg var veldig spent på hvordan det kom til å gå med frøkna som hadde sitt første år på ungdomsskolen, og med han som allerede skal opp i 10. klasse til høsten.

I mange fag har karakterene gått opp, og jeg kommer til å bli en fattig sjel om noen uker når belønningen skal deles ut. Her hjemme får barna 1000.- per sekser på kortet og 500.- per femmer.

Gode prestasjoner gjør seg ikke selv og begge har måtte jobbe knallhardt med å få disse resultatene. Men vi hadde aldri klart det uten Torjus. Han har noen dager kun hatt fokus på tentamener. Han har gitt barna tips om hvordan de skal tenke rundt oppgaver og hvordan de skal forberede seg til prøver.

Vi har brukt MentorNorge og er veldig fornøyd med det. Noen uker har det blitt mer enn 3 timer mens andre uker har vi stått over. Jeg har erfart den fleksible måten å jobbe på som veldig kjekt for familielivet.

Da barna kom hjem med halvårsvurderingen sin trodde jeg ikke det jeg så.

Nå skal det sies at jeg det siste året ikke har stilt veldig høye krav til barna når det kommer til skole, da alle har mer enn nok med å henge med på alt. De trener jo ekstra mye også. Derfor er det enda mer gøy å se at de i en utfordrende periode har klart å forbedre seg betraktelig på skolen.

Mye takket være Torjus!

Jeg er ikke et sekund i tvil om vi skal fortsette dette til høsten. Det skal vi. Du kan lese mer om privatundervisning fra MentorNorge her

6 kommentarer

 1. Du må huske å merke innlegget med reklame:) Så fint med en leksehjelper, helt enig i at matematikken kan være krevende å huske;)

  1. Dette er ikke reklame 😉

   1. Det skal kun merkes med reklame eller annonse om det er sponsede produkter eller reklame du får betalt for å skrive, ikke sant? Dette så jeg på som et godt tips til andre og skryt om et firma du har brukt og er fornøyd med, siden du alltid merker 🙂 om de har hatt «leksehjelp» fordi du ikke har hatt tid Eller fordi barna trengte det da de ikke klarer å følge opp trening og skole, så syns jeg uansett grunn at det er helt fantastisk at du vil ta deg råd til det. Mange barn som sliter med skolen fordi foreldrene ikke klarer å følge opp pga jobb («tidsklemma»), så all cred til deg her (og barna 😉 )!

   2. Du kan lese mer om privatundervisning fra MentorNorge her.
    Gjorde det, trykket på linken.. og det var jaggu meg ikke reklame? 😉

 2. Så utrolig kjekt for barna også når de ser at de mestrer ting og at det går fremover. Mestring er en viktig følelse for motivasjonen videre.

 3. Så supert å ha råd til, og gi barna leksehjelp! Det hadde vært drømmen da mine trengte det! Du investerer virkelig i skolegangen til barna her, creds for det! Når det kommer til SÅ høy belønning for karakterer blir jeg matt. Å skrive om dette øker bare presset på foreldre som kanskje ikke har mulighet, og gir barna alt fir høye forventninger. Belønning kan være så mye annet… En feiring, en liten ting de har ønsket seg, eller rett og slett bare masse ros for det de har klart.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *