Anne Brith lyver!

Jeg får daglig meldinger fra dere der ute om at noen snakker om «løgnene mine»

Noen sender linker, andre skjermbilder, mens noen forsiktig bare sier at: Jeg leste det, er det sant?

Jeg har aldri brukt mye tid på å forsvare eller rette opp rykter som svirrer rundt. Skulle jeg gjort det så ville jeg ikke brukt tiden min på annet enn rykteflommen. Og det er helt ærlig ikke der fokuset mitt skal være. Skiller man seg ut så blir man snakket om. Sånn er det bare.

Men når uskyldige tredjeparter får gjennomgå så føler jeg for å si noe.

Som nå.

Foreldrene til Erik har aldri sagt til meg at jeg må skjerpe meg, forandre meg eller tilpasse meg, slik at jeg kan ta en plass i deres familie. De har fra dag en åpnet armene sine og sagt at jeg og mine barn var velkommen. Hjemme hos dem, på hytta og på andre steder vi måtte møtes.

Les: Første møtet med foreldrene

I forrige uke skulle vi ut på hytta. Jeg hadde C og hunden i baksetet og kunne ikke handle på butikken. Jeg kunne jo ikke forlate hund og barn i bil og det er faktisk ulovlig å binde en hund fast utenfor en butikk, har jeg fått høre.

Så da jeg ringte Erik og sa at jeg ventet til han kom, sa han at han trodde faren var ved havna. Noe som viste seg å stemme. Han hadde tatt den andre båten og var på vei ut til hytta. SÅ ringte jeg han og spurte om han var ved båtplassen, eller om han var reist ut. Han sa han var på vei, men om jeg hadde barn som ville bli med ut der og da, to timer før vi andre kom, så ville han snu.

Jo, takk sa jeg. Jeg har C her. Så han snudde. Vel ute på brygga ser han hunden og sier: Skal den der også være med ut kanskje?

Jo, det skulle hun jo men jeg kunne jo ta henne jeg. Nei, nei sa han. Kom hit. Vi drar ut nå. Altså, hvilken «farfar» hadde gjort dette uten et sukk? Det var kun et stort glis på alle, og vel ute koste de seg hele 3 timer før vi kom.

Jeg skjønner at det er mange som mener at jeg absolutt ikke passer inn i familien til Erik. Jeg er ikke bra nok for dem, hører jeg dere si. Noen ganger tenker jeg det også. Jeg vil aldri klare å komme opp på det nivået de er. De har en utrolig stor kjærlighet for hverandre og snakker alt og alle frem. Jeg ville aldri klart det i lengden selv. Så det stemmer det, jeg kan ikke måle meg med foreldrene til Erik. Men kanskje en dag, når jeg blir enda litt klokere, klarer jeg å være like bra.

Foreldrene til Erik leser faktisk bloggen min og sender meg ofte meldinger om hvor fint jeg skriver, så dere som går rundt og forteller at foreldrene til Erik gremmes av meg, dere får tro om igjen.

Jo mer dere spør og graver om grunnen til at Erik er sammen med meg, jo mer tenker jeg også på det. Først mente dere at han var betalt for å være med meg, så var det kjendisstatusen min, nå spekuleres det i når det skal bli slutt, og når han skal ta til «vettet».

Det er vanskelig å svelge for mange at en 4 barns mamma på over 40 finner seg en 11 år yngre kjæreste fra Bærum.

Men vit at foreldrene til Erik aldri har sagt at jeg må forandre meg. De tar meg og barna som vi er ♡

Jeg har hatt lyst til å skrøne litt med alderen på dem, da mange helt klart tror at moren til Erik må være på min alder, men jeg har ikke gjort det. Tenk å kunne være venninne med sin svigermor? Er det så ille?

Så til han «uteliggeren», rusmisbrukeren og til «løgnen» om at jeg satt meg ned på Karl Johan og tok en prat. Løgn, fordi når man er rusmisbruker så har man ingen adresse. Haha, hvor dum går det an å bli. Der tok vi Anne Brith i løgn igjen folkens.

Jeg vet mye om rusmisbrukere. Tro meg.

Det finnes steder hvor de får rom. Sikkerhet. Vite at de har en pass å sove. Den adressen fikk jeg. Jeg fikk også vite hvor «Ola» normalt satt. Om jeg ville titte innom på nytt.

Jeg er en blogger, som deler av livet mitt. Alt for klikk tenker du. Men jeg synes det med rus er utrolig viktig. For visste du at det ikke har med oppvekst eller familie å gjøre. Det er helt tilfeldig hvem som havner på kjøret. Og ingen, tro meg, ingen ønsker det. Alle vil ut, men de klarer ikke alltid.

De er mennesker de også. Med en historie, og kanskje litt mer baggasje enn du og jeg. Og om jeg velger å dele at jeg møtte han, og skal treffe han i fremtiden, så må jeg få lov til det. Uten at dere skal tro at jeg lyver. Jeg har lagt klart 2 uker middag til 2 personer. Det skal leveres på en adresse i Oslo i morgen. Og hver eneste gang jeg møter «Ola», skal jeg gi han litt penger.

Du som mener jeg lyver kan godt få lov til å kontakte adressen jeg leverer maten og pengene. For å sjekke om det er sant. Slik at du kan spre sannheten i stedet for løgner for en gang skyld.

Det skuffer meg, at så mange tror at det å hjelpe andre blir sett på som en «greie» for å pynte på merkevaren min, når jeg har engasjert meg i rusmisbrukere i over 20 år!

At noen klarer å lire ut av seg i kommentarfeltet at kommentaren fra hun som hadde sett meg på Karl Johan ikke kan være reell, det blir for dumt. Skulle ønske hun som skrev det, skrev det samme på facebook slik at folk bare for en gangs skyld kunne holde seg rolig, men da ville det sikkert være noe annet » å ta meg på».

Og det, akkurat det er noe som gjør mag ufattelig trist.

Ha en fin dag ♡

37 kommentarer

 1. Sikkert mye rart du får tilbakemelding på.
  Men du bedriver mye selvskryt.

  Jeg er titt og ofte ute og snakker med hjemløse, rusmisbrukere etc og hjelper dem. Dog aldri øknonomisk. Jeg kjøper mat og annet til dem. Men jeg har aldri hatt behov for å skryte av det?

  1. Ja, for man skal ikke tro man er noe 😛 Ref Janteloven 😛

  2. Anne Brith gjør noe positivt, og skriver om det. Hvorfor, lurer vi på?

   Alternativ A: «Nå skal jeg jammen skryte av meg selv, bare for å skryte. Jeg driter i mennesker som har det vanskelig, bryr meg bare om meg selv.»

   Alternativ B: «Jeg har tross alt en plattform hvor jeg har muligheten til å snakke til ganske mange mennesker. Kanskje jeg, ved å dele noe medmenneskelig jeg har gjort, kan oppmuntre flere til å gjøre noe lignende?»

   For all del, gå rett på alternativ A, uten å vurdere muligheten for at andre faktisk bare ønsker å gjøre verden ørlitegrann bedre, uten en eneste baktanke…. Kanskje du også burde begynne å «skryte» litt av din innsats for vanskeligstilte, så kan det hende noen i kretsen rundt deg blir inspirert?

   Det blir for dumt å bruke tid på å rakke ned på folk som faktisk gjør noe bra, det er mer nok av annet her i verden man kan kritisere med god grunn.

   1. Anne Brith

    WORD!

  3. U just did! 😜

 2. Elisabeth H

  Jeg skjønner meg ikke på folk. Hvorfor kan man ikke bare lese det du skriver istedet for å synse, og mene, og tro og fantasere om hvordan «sikkert» sannheten er. Du må ha en engels tålmodighet AB, med de nettrolla. Ja for jeg kaller dem det når de tillegger andre motiver og meninger utfra hvordan DE mener ting er. Himmel og hav, kjenner jeg blir oppgitt på dine vegne. Jeg tenker: så fantastisk for deg at du har møtt en mann av Eriks kaliber! Og så fanrastisk flott at han har slike flotte inkluderende foreldre. Vet du slike folk blir man bare glad i! Og om de er fra Bærum eller Grorud eller Grønland, det har da ingenting å si! Det er menneskene som teller! Hvordan de er som mennesker! Kos dere kjempemasse! Klem fra meg! 🍓🌺🐾🐾🌸📕✨🌙⭐️😎

 3. Det er mye synsing om deg på ulike fora, og det kan begynne med noe lite, men endre med at synsingen og antagelsene blir en sannhet for dem som sitter å bruke tid på å rakke ned på andre. Det er demmes liv, demmes hobby og være negativ, og spa opp møkk som ikke finnes.. Jeg vil nu heller si at det skulle vært flere som deg Annebrith 🙂 Makan til positiv, smart, og ærlig skal man lete lenge etter:) Go girl..

  1. Sikker på at du ikke er en robot? eller en av mine beste venninner? Ettersom du skriver en positiv kommentar? 😛

   1. hehe jeg er vell veldig lik deg på mange måter:)

 4. Håper flere gjør som deg (hjelper andre) og roper det HØYT ut! Om de kaller det selvskryt eller hva, spiller ingen rolle. For det tror jeg kan gi en positiv ringvirkning. Jo flere som hjelper andre – jo bedre!

  Stå på kjære deg, de fortjener deg og du fortjener de 💞

 5. Du kan jo snappe maten du har laga klart da?

  1. Såklart…skal gjøre det og snappe når jeg går inn dit i morgen 🙂

 6. Har savnet innlegg fra deg 😊 Trodde det var telefonen som gjorde at jeg ikke så nye. Men ser nye nå.
  Havner av og til innom kvinneguiden og leser, noen få ganger kan det være konstruktiv kritikk. Men stort sett sitter de der og leter etter noe å ta bloggerne på. For et kjedelig liv de har når det består av å diskutere feil på bloggere og kjendiser!

 7. Jeg forstår at det er frustrerende, og mange går helt sikkert lang over grensen, men legger du ikke litt opp til det også? At folk spekulerer i alders forskjellen mellom deg og din svigermor når du selv sier at dere har helt lik smak. Jeg leste det og kom på mange artige kommentarer på det, som jeg, dersom vi hadde vært venninner sannsynligvis ha små ertet deg med. Ikke slem erting altså. Poenget mitt er bare at du vet at folk bryr seg, og om du ikke ønsker kommentarer så bør du kanskje være mer forsiktig med hva og hvordan du deler dine personlige ting.

 8. Nettrollene har så lite å gjøre at de må rakke ned og spre usanne rykter rundtomkring. Dette er en blogg, du skriver om hva som opptar deg i din hverdag og meninger om ulike ting. Uansett hva du skriver så må nettrollene finne noe «feil» eller ta deg for noe. Hva skulle du skrevet om da om du ikke kan skrive om hva du bedriver tiden din med? Folk må virkelig ta seg en bolle (bruk gjerne en av dine gode oppskrifter 😉) også kan de gå litt inn i seg selv og fundere på hva som gjør at de absolutt må komme med spydigheter gang på gang. Har du ikke noe hyggelig å si så la være å si noe! Synes du er helt rå og ikke minst tøff som tør å si hva du mener! Skulle likt å lest hva disse nettrollene hadde skrevet på sin blogg.. tviler på at de har noe blogg i det hele tatt og ihvertfall ikke den suksessen du har. De er nok meget misunnelig på deg..og kan umulig ha det noe godt med seg selv..

 9. Mye av det tullet du skriver om i bloggen, stammer fra sjuskeklubben på Kvinneguiden. Der er det de samme som går igjen, som er så opptatt av deg, at de bruker av sin dyrebare tid til å spekulere og mistenkeliggjøre deg. Det sier jo alt om hvordan de har det selv. Ingen av de nevner hvor mye eldre feks Petter Stordalen er enn kona si, og jeg skal love deg at de sutrer bare av misunnelse på noe de selv aldri kan oppnå. Nyt livet og gi f… i sladresjuskene. Ha en fin sommer ❤️

 10. Jeg må bare kommentere: «For visste du at det ikke har med oppvekst eller familie å gjøre.» ref. rusmisbrukere. Skulle ønske du ikke var fullt så bombastisk der, for det er ikke sant. Familie og oppvekst kan ha veldig(!) mye med fremtidig rusmisbruk å gjøre. Ellers fint innlegg, og det er supert at du hjelper andre! Noe hjelp er alltid bedre enn ikke noe hjelp.

  1. Altså, blir ikke det litt dømmende å si? At familie og oppvekst gjør at man blir rusmisbruker? Gang på gang har jeg sett familier fortvilet over at en tok feil valg og begynte med narkotika. Alle barna hadde lik oppvekst og like vilkår, men en havnet «utpå». Det er det jeg mener med den setningen der.

   1. Nå skrev ikke jeg at familie og oppvekst *gjør* at man blir rusmisbruker, men at det derimot *kan* ha mye å si. Jeg har også (opptil flere) bekjente og venner som er eller har vært rusmisbrukere, pga problemer i oppveksten/med familien. Poenget med kommentaren min var bare å gjøre oppmerksom på at formuleringen kunne vært bedre akkurat der- da det, som du også vet, er et sårt tema for mange. Forstår hvorfor du skrev som du gjorde når jeg leser svaret til kommentaren min. Vi ser sikkert bare på dette fra forskjellige synspunkt 🙂

 11. Milla… det som Anne Britt skriver om i sine blogginnlegg kan ikke stamme fra Kvinneguiden. Fordi Anne Brith har selv sagt at hun ikke leser på det forumet.

  1. Jeg får nok skjermbilder derfra 😛

 12. Jeg leser bloggen din,men bryr meg «døyten» i om du har ung kjæreste eller er venninne med svigermor,eller andre ting for den slags skyld…Men er ikke helt enig i at alle som begynner med rus,har hatt en bra barndom,vi vet ikke alltid hva som har foregått bak husets fire vegger til alle som havner utpå.Mennesker er flink
  til å skjule sine problemer for andre…

  1. Har jeg skrevet at alle som begynner med rus har hatt en bra barndom?

 13. Vær som du er, du er ei topp dame med beina godt plantet på jorda. Litt sprø, uten «filter» og alltid like blid 😊
  JEG liker deg!
  Drit i netttrollene og moralpolitiet, som bare må legge igjen noe av den dårlige dagen sin i kommentarfeltet ditt.
  Det finnes to typer mennesker i denne verden
  1: De som føler seg bedre, av å skrive shit og prøve å dytte andre ned.
  2: De som føler seg bedre, med å skrive noe hyggelig og heller få den andre til å føle seg bedre.

  Til deg Eline lenger oppe her, familie og oppvekst har ikke alltid noe å si, på om man blir rusmisbruker. Jeg er selv vokst opp i ghettoen, med alkis pappa, festglad mor og 2 narkomane brødre. Så jeg har sett det meste. Mitt alderstrinn (samt året eldre og yngre) når jeg vokste opp, var det ingen som valgte veien som rusmisbruker, men jeg har venner fra oslo’s beste vestkant, som lett tok valgene om å ruse seg fra tidlig ungdom og fortsatt gjør dette. Så det er faktisk eget valg, man kan ikke skylde på hvordan man er vokst opp, for hvilke valg man tar.
  Anne Brith, fortsett og vær den sprø solstråla du er, du er mer enn bra nok sånn du er 🤩

  1. Haha nå måtte jeg le. Morsom du! Takk for hyggelig kommentar <3

   1. De beste menneskene er de blide, positive og som byr på seg selv, akkurat som du<3
    og nå har jeg lest innlegg etter innlegg og det er ikke til å skyve under en stol, at uansett hva du skriver om, så kommer disse kategori 1 menneskene inn og lirer fra seg. Jeg har veldig mange ganger kjent at det ryker i toppen og hatt lyst til å skrive noe hyggelig, nå var tiden inne. Vi er da damer, og skal dytte hverandre opp og frem. Du imponerer stort med å takle dette hver eneste dag. Glad jeg trykket liker (den gang) og får med meg dine innlegg.
    Btw hva er snappen din?
    Tenker at mer av din positive energi, er godt å ta med seg i hverdagen 😉

   2. Anne Brith

    annebrith.no

    Sees der <3

  2. Jeg er helt enig, Tine! Og ber deg lese gjennom kommentarene mine èn gang til du fikk ut av dem at alle med vanskelig familiebakgrunn blir narkomane- det var nemlig ikke det jeg skrev i det hele tatt. Jeg presiserer nok en gang at det jeg kritiserte med formuleringen var det at Anne Brith skrev konkret at «…det *ikke* har med oppvekst eller familie å gjøre». Det eneste jeg etterlyser er et «trenger» inni den setningen der feks. «Visste du, at det *trenger* ikke ha noe som helst med familie eller oppvekst å gjøre» hadde for meg vært mye bedre å skrive. For slik det står nå, står det i praksis at det absolutt ikke under noen omstendighet har med familie å gjøre om man blir narkoman. Skjønner at det er pirkete, men påstanden som Anne Brith skriver over her, sånn det står nå, er feil. (Sjekk ut SSB eller andre sider for massevis av undersøkelser som viser korrelasjon mellom omsorgssvikt og alkohol/rusmisbruk feks).

   1. Anne Brith

    Nå skjønte jeg det og. Og du har helt rett, burde stått en trenger inni der. Redigerer det inn.

 14. Uansett hva du skriver eller gjør, så er det noen som klarer å vri det om til noe negativt eller feil på ett eller annet vis. Det er rett og slett gått sport i å hakke på deg.
  Hvorfor i all verden skulle ikke du være god nok for Eriks famile?
  Du beviser jo gang på gang hvor dyktig du er. Ikke bare har du verdens viktigste jobb som 4 barnsmamma, men du jobber på og står på egne ben, gir deg aldri før du når målene dine og i tillegg så står du for egne meninger og for det du tror på.

  Det er virkelig gode verdier å ha med seg videre i livet både når man skal formidle noe videre til sine egne barn og inspirere andre… feks via bloggen.

  Jeg syns du får ufortjent mye pes!

  Klem til deg!

 15. Jeg kan ikke skjønne hvorfor så mange som leser bloggen din skal komme med så mye kritikk av deg og hva du gjør. Jeg har lest bloggen din en stund, og leser den fordi jeg synes det er spennende å følge deg og familien din, og for å se hva du har fått til, men også når du deler det som er vanskelig. Forstår ikke at de som velger å lese bloggen har et så stort behov for å kritisere, det er helt frivillig å logge seg inn…Fortsett som du gjør, og vær glad for alt du får til!

 16. Takk Anne Brith, for at du er du! Du gjør en fantastisk jobb, du er et forbilde, og alt du gjør, gjør du med hjertet! Fuck janteloven, det må da være lov å fortelle om ting du opplever i hverdagen når jobben din er å blogge.
  Jeg vet at du fortsetter å hjelpe andre i vanskelige situasjoner, men jeg håper at du vil fortsette å skrive om det også, for det inspirerer! Heia deg!
  Klem fra en stor fan! 😘

 17. Du sier du vil ha positivitet på bloggen din og ikke stygge kommentarer,og det er noe jrg skjønner godt. Men hvorfor blir det da sluppet gjennom kommentarer,som sjuskene og sjuskeklubben på kvinneguiden?håper du kan ta deg tid til og gi meg et svar på dette. Jeg syns ingen fortjener kallenavn uansett hvor de måtte oppholde seg😊forøvrig er jeg ikke enig med deg i alt du sier og gjør,men hvor kjedelig hadde det ikke vært om alle hadde vært like😀

 18. Altså.. både tilkommende og svigers er utrolige flotte mennesker fordi de gjør positive saker og ting for deg og barna. I min naivitet trodde jeg slik positiv oppmerksomhet var og er ganske så vanlig medmenneskelig behave 🙂

 19. Hei:) Ville bare si at du gjør en kjempejobb:) Jeg vet alt om rus å er selv narkoman,jeg har hatt en vanskelig oppvekst med misbruk å diverse annet som har vørt tøft,jeg bruker ikke dette som en unnskyldning men dette var noe av grunnen som førte til valgene jeg tok. Jeg ble tilbydt på skolen som 12 åring første gang å da var dt gjort for min del å dt ble bare værre med årene. Som 17 åring var jeg avhengi av sprøyter å brukte alt av stoffer som jeg kunne få tak i fran til i midten av 20 årene, ruste meg i 13 år. En rusavhening kan være hvem som helst rundt deg å om en persom har adresse eller ikke har ikke noe med saken å gjøre… Jeg bodde rundt forbi hos forskjellige så hadde alltid en plass å sove å i bil om dt var krise. Jeg har mistet mange til rusen å syntes det er synd å se hvor få som faktisk får hjelp:/ Da jeg ruste meg å var i dette miljøet så jeg hvor mange dt var som faktisk brukte noe, det var di som var i full jobb med familie å virket ganske oppegående,ambulansesjåfører som brukte amfetamin for å holde seg våkne å firma du leier inn for å gjøre en jobb som har tatt seg en sprøyte rett før di går på jobb. Jeg har nå vært rusfri ca 10 år å har jobb/Hus/bil å lever lykkelig sammen med barna,sluttet med alt når jeg ble gravid. Jeg kunne ønske at folk kunne gjøre som deg å se di som kansje bare trenger å bli sett, 1 person kan være nok for at en som sliter kan ha det bra, kunne ønske di som sliter med rus kunne fått hjelpen di trenger… Di som sitter i fengsel kunne fått mer ettervern isedenfor å bare bli kasta på gata å forventet at di har lært noe:/ Kunne ønske flere tenkte som deg AB:) Ikke bry deg om stygge kommentarer å folk som vil ødelgge for deg,desverre i denne verden vi lever er det alltid noen som ikke tåler andres lykke å skal henge seg opp i alt andre gjør feil eller rakke ned på andre for å føle seg bedre:/ Stå på videre å veldig glad for at du engasjerer deg i dette ❤

 20. Jaja…
  Hjelper rusmisbrukere, men så dukker det jaggu meg opp reklame for vinmonopolet på innlegget..

  1. Er det sant? Kan du sende meg skjermbilde på post@annebrith.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *