Et sterkt møte….

Det skjer ting om dagen. Jeg har tatt meg litt fri og det er deilig å være tilbake etter noen dager med ferie ♡

På lørdag gjorde jeg noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge, men som jeg ikke har turt.

Altfor ofte raser jeg forbi alle som sitter på Krl Johan og trenger hjelp. Jeg får ofte dårlig samvittighet fordi jeg ikke tar meg tid til å snakke med noen av dem. Sette meg ned og lytte til deres historie.

På lørdag hadde jeg tid til overs. Mellom henting av klær og konkurransen til barna.

Midt på Karl Johan satt «Ola». Et mer norsk navn enn det han hadde var umulig så jeg bestemte meg for å spørre han om hva han trengte. Det sto jo noe på plakaten hans, men det var liksom litt diffust.

Egentlig ville han bare ha noen penger til mat. Jeg hadde ikke småpenger men hadde noe fra en betaling jeg hadde fått tidligere på dagen. Så jeg ga han det.

Han ble blank innpå øynene og jeg ble satt ut selv. Jeg spurte han hvor han «bodde» og hvordan livet hans så ut. Kanskje jeg kunne hjelpe med noe mer?

Jeg er glad for at han turte å stole på meg og ga meg adressen sin, og at han delte litt av sitt liv med meg. Jeg skal titte innom han kommende uke. Og jeg skal invitere han med på lunsj en dag.

I dag er jeg takknemlig for at jeg har muligheten til å gjøre noe for andre. Jeg har før jobbet frivillig på det som i Amsterdam kalles » De hoertjes» og det var en veldig lærerik tid for meg.

Jeg tror vi generelt sett kan gjøre mer for andre mennesker. Mulig jeg er litt rar av meg som har lyst til å hjelpe en som er norsk, da det er mange andre der ute som trenger hjelp. Men denne karen gjorde noe med meg. Og jeg vil ikke utlevere mer enn det jeg har gjort nå. For meg var det et sterkt møte. Med en person jeg tror har opplevd mye, og som kanskje kan trenge litt ekstra hjelp.

Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme. Sette deg ned og slå av en prat, med en som sitter og ber om hjelp.

Du vet aldri hva du selv vil få ut av det.

GOde klemmer….

19 kommentarer

 1. Snille, gode du! ❤️
  Er så mange som rett og slett bare trenger en å bli sett og hørt.
  Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe.
  Fin oppfordring ❤️

 2. Hva var tanken din bak dette innlegget ? 🙂 hvorfor har du behov for å dele til hele Norge at du hjelper et menneske?
  Det er ikke for å gi deg kritikk. Er bare nyskjerrig 🙂

  1. Hvis vi alle gjør en god gjerning hver dag vil verden bli et bedre sted 🙂

   1. De fleste av oss gjør vel gode gjerninger håper jeg. Er faddere for to-tre stykker, kjøper =Oslo, gir til Frelsesarmeen og kirkens bymisjon etc. ♥️

   2. Anne Brith

    Kjempebra. Faddere må vi faktisk også bli. Minner meg på om at jeg skulle skrive et innlegg for Planfadder jeg tror jeg har glemt.

 3. Så fantastisk gjort 😍

 4. Hei Annebrith. Har fulgt deg lenge, men første gang jeg kommenterer. Syns du er ei rå dame, og har likt å også lese om at du og barna er så steintøffe og står på for det dere ønsker.
  Men tilbake til å kommentere nå, jeg jobber med mennesker innen rus/psykiatri, ikke i Oslo men jeg var i Oslo på lørdag, og jeg så du satt og pratet med en av de som satt langs Karl Johan, og jeg SÅ at det betydde noe også for han, du la akkurat hånden din på armen hans, det var sterkt å se at du virkelig brydde deg om han, og det tror jeg han merket, jeg er overbevist om at du gjorde så dagen hans ble litt bedre. Det skal så lite til 💙

  1. Oj, du så meg ja. Jeg satt ganske lenge og snakket med han.og var litt redd for at noen ville ta bilder etc da jeg ikke ville sette han i en posisjon hvor han som menneske på en måte ble outet. Men det møtet gjorde noe med meg….og jeg har tenkt på det helt siden lørdag. Jeg er glad jeg valgte å trosse frykten min for en «fremmed» og bare gjøre det hjertet sa….

   1. Om noen hadde stoppet og glodd og tatt bilder hadde det jo vært helt forkastelig, men mange eier jo ikke sperrer desverre. Observerte bare et flott øyeblikk mellom dere og tenkte i mitt stille at et slikt møte nok ga dere begge en flott opplevelse. Selv jobber jeg med dene brukergruppen og treffer mange slike flotte mennesker, men desverre med store utfordringer, hver eneste dag, hadde litt flere ville bruke noen minutter på noen hyggelige ord ville det gjort mye 💙

 5. Bra du hjelper de som trenger det men hva med disse alenemødrene du skrev så varmt om? Det ble brått slutt.

  1. Nei, det ble ikke brått slutt. Hvorfor sier du det? Jeg har hjulpet dem og hjelper en av dem fremdeles. Jeg bare skriver ikke om det på bloggen da jeg fikk så sykt mye kritikk for å hjelpe.

 6. Blir matt av de som kommer med surmaga kommentarer på et innlegg som dette. Hva er det med folk? Jeg ble rørt av innlegget ditt. Fikk lyst til å gjøre noe selv.

 7. Bra gjort og så fint at du skriver om det slik at andre også kan bli påminnet om at det ikke skal så mye til 🙂

 8. Mor godhjerta slår til igjen.

 9. Hei, håper ikke det var en rusmisbruker du ga penger, for det vil si at du er med på å vedlikeholde om ikke øke hans misbruk.

  1. Oj, det var en veldig dømmende holdning synes jeg. Han ble så glad og ville gå og ta seg en lunsj med en gang. Men så sa han at nå, nå ble det først en milkshake. Hvem er jeg å bestemme og mene at mannen kom til å bruke pengene på dop? Kanskje han bare gledet seg over at han fikk råd til lunsj og middag akkurt den dagen? Med en slik innstilling til rusmisbrukere så skjønner jeg at du «rettferdiggjør» null hjelp. Synes det er veldig trist å tenke slik. Dømmende rett og slett. Men du om det. Ha en fin kveld.

  2. Litt dømmende vel.. rusmisbrukere trenger også mat vettu, men selvsagt går det mye penger til rus når du lider av den avhengigheten.. men, OM det så også går litt penger til rus av det de får når de sitter på gata da.. tror du de hadde ruset seg noe mindre om de ikke fikk noe ? Nei, men de måtte kanskje gjort noe kriminelt i tillegg., de som sitter å tigger prøver faktisk å finansiere seg uten å måtte ty til kriminalitet..

   1. Anne Brith

    Så sant! KLemmer <3

  3. Er det ikke bedre at man gir penger til en rusmisbruker, enn at de må begå kriminelle handlinger for å få dop?
   Jeg gir alltid penger til rusmisbrukerene i Oslo når jeg er der

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *