Jeg går videre uten barna

Dette er noe jeg har tenkt lenge på.

Det hele startet vel i fjor høst, og tanken slo meg oftere og oftere.

Det er vel ikke akkurat en bestemt grunn for at jeg nå har bestemt meg for å gjøre det jeg gjør. Det er flere ting som har gjort at jeg nå tar dette valget.

Barna skal ikke være en del av bloggen noe mer.

Jeg nevnte dette for mine rådgivere så tidlig som i fjor høst og vi har snakket om dette noen ganger nå. Det har vært en prosess jeg selv har styrt, og som jeg selv har tatt initiativ til. Det er også jeg som har tatt avgjørelsen. Uten noe som helst påvirkning fra andre.

Jeg har følt veldig på disse følelsene de gangene barna har utmerket seg. Som mamma er du stolt over hva barna dine utretter, men at mine barns prestasjoner skal være diskusjon blant mennesker som ikke kjenner dem har jeg bestemt meg for å gjøre en slutt på.

Som jeg har sagt før her på bloggen så har jeg ikke angret på noe jeg har gjort eller sagt annet enn en ting. Jeg står for alt det jeg har skrevet og delt. Men nå når barna begynner å få seg jobber, velge skoler, utmerke seg på områder i livet, skal de få lov til å gjøre det uten at jeg forteller om det. Og uten at andre diskuterer det. Mange har fått med seg at både Sven og Annika har fått seg jobber og flere spør, men jeg har ikke følt at det var riktig å fortelle om dette. Og jo mer jeg tenkte på det jo nærmere avgjørelsen kom jeg.

Som noen kanskje har sett har de fleste bildene av barna på min Instagram blitt fjernet. Det samme vil skje på facebook og blogg og.

Dette er et valg jeg har tatt for barna, og prosessen har de ikke vært en del av. De har alle 4 veldig lyst til å være synlige, og det skal de få lov til å være på egne kanaler.

Jeg tror ikke at eksponering av barn generelt er negativt. Det er mange barn som jobber som modeller, barn som er artister og barn som jobber i TV. Mange av disse klarer å stå i rampelyset helt fint. Personlig føler jeg at barna mine har fått flere muligheter på grunn av dette.

Men nå som jeg skal gå nye veier, tror jeg at det er best å gjøre det uten barna. Dere skal få ta del i livet mitt, mine tanker om forskjellige temaer, men det som skjer i deres liv forblir privat. De eldste 2 har fått unike muligheter som de skal få lov til å stå i uten at flere tusen følger med på deres reise. Og om de velger å dele sine opplevelser så skal de få gjøre det selv. Med egne ord.

Jeg håper dere har en fin dag.

Gode klemmer!

PS Min snap er åpen for alle å se mystory men stengt for alle å sende meldinger. Trenger du meg, send meg en melding på facebook! Jeg svarer nokså kjapt også der 🙂

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram eller snapchat: annebrith.no

24 kommentarer

 1. Undis Josefine Vold

  Synest dette virker som fornufig og helt ok avgjørelse ❤️

  1. Takk for det. Jeg har som sagt tenkt på det helt siden en av barna gjorde noe som var veldig utenom det vanlige, og dermed skilte seg ut fra massen. Så nå, når de eldste to har fått muligheter som er helt unike så vil jeg faktisk la dem få stå i det uten at andre spekulerer og diskuterer. Mange vil nok mene at jeg burde gjort dette før, men for meg er det riktigere å gjøre det nå.

 2. Fornuftig valg! Jeg tolker det du skriver til at barna ikke mer skal være en del av Blogg, Instagram og Facebook, men hva med Snapchat? Vil de fortsette å være synlige der?

  1. Nope

   1. Veldig bra! Håper flere bloggere får opp øynene og følger etter! 🙂

 3. Tusen takk Anne Brith,får virkelig respekt for deg nå😊

 4. Ett meget klokt valg men hva gjør du i forhold til Bloggerene neste sesong? Har ikke barn å vært med på innspilling?

  1. Det er mitt liv som skildres på Bloggerne. Og vi er nå snart ferdige med filmingen til den nye sesongen og det er selvsagt turer hvor barna er en del av settingen men mye mindre enn før. Jeg har ikke sagt at jeg aldri mer skal vise barna i mine kanaler men deres liv og prestasjoner skal de få lov til å ha for seg selv. Hvorfor vil du kunne se i høstens sesong av Bloggerne, da jeg har delt dette på videoblogg.

   Dette er en avgjørelse jeg har brukt 7 måneder på å ta og den er ikke tatt i affekt slik noen mener å proklamere.

 5. Supert!! Tommel opp 🙂

 6. Åh nei.. jeg synes d er litt trist at de ikke skal være med mer.. jeg likte godt å følge med på utviklingen av barna dine da jeg synes de er så fantastiske. Du er en inspirerende mor som jeg beundrer svært høyt og håper at jeg selv klarer å oppdra mitt barn (som er to år) til å bli et like bra menneske som dine barn er. Senest igår sendte du jo masse snaps av han minste som var så flink til å lese osv og mistenker sterkt at det er pga nettroll at du nå velger å slutte med det.. det er veldig synd, samtidig som jeg forstår valget ditt da d sikkert ikke er noe særlig å få tilbakemeldinger fra bedrevitere og folk som er misunnlige. Varme klemmer fra meg.

  1. Det var veldig tydelig i går at man ikke skal tro man er noe. At minsten er skarpere enn mange er ikke noe nytt, men når vi nå skal inn i prosesser med 3 av 4 barn hvor de 3 får muligheter ikke mange andre får velger jeg å skjerme dem for all diskusjonen. Barna får mulighetene fordi de jobber seg til dem, ikke fordi jeg har 300.000 lesere i måneden! 🙂 De kommer til å være på sidelinjen og jeg kommer nok til å dele ting, men ikke på samme måte som før.

 7. Nå steg du mange hakk i min bok, dette var helt fantastisk lesning og jeg håper at andre bloggere følger i dine sko!

 8. Dette var en lurt valg. Jeg er helt imot å dele alt du har gjort så langt med dine barn. La de selv få eksponere seg selv etter hvert hvis de ønsker det. Og hvis dine barn ikke har gjort det bra på skolen, i sport osv. har du helt sikkert ikke nevnt det?? Eller?

  1. Hvis, om, eller…det blir vanskelig å diskutere noe man ikke vet. Jeg er nok en person som trekker frem det gode i enhver person så jeg torr jeg hadde klart å finne noe barna mine var eksperter i uansett 😛 Det er bare sånn jeg er. Ser det gode og fremhever det 🙂

 9. Hei, hvis de ikke har vært gode i sport, flinke på skolen osv, har du skrevet om det? Minste gutten din er veldig søt.

 10. Du er nu ei tøffa som gjør det du vil👍❤ men æ blir nu å savne han Kristian den skøyern🤩 ønsker dæ en finfin sommer og husk at størst av alt er kjærligheten ⚘❤

 11. Supert! Tommel opp 👍

 12. Veldig fornuftig å gjøre, spes når du har så mange lesere. Har fulgt deg lenge og ser mye av den driten folk lirer av seg🙄 Så hadde gjort det samme som deg😊 by the way, så savner veldig alle bake tipsene dine, kaker og alt du gjorde før. Har blitt så lite av det i det siste syns jeg. Liker godt bloggen din men elsker oppskriftene og Kakene😁🙌🏼

 13. Til at du hjar 300 000 lesere i måneden er det svært få som kommenterer. Statistikk er ikke alltid det det ser ut som…. så 300 000 lesere…..jaja.

  1. Jeg er pålogget på et internasjonalt nettverk. Der kobler vi til alle våre sosiale medie kanaler. Instagram, facebook, blogg og pinterest. Utfra hva de statistikkene viser er tallet mitt per i dag 298.000 unike følgere. Så der er tallet 300.000 fra. Det er ikke kun blogg. På alle kanaler og via alle some kanaler når jeg hver måned ca 300.000 stykker 🙂 Håper det var oppklarende )

 14. Synes det har vært gøy å lese om hele din familie, men skjønner godt valget du tar. Ønsker barna lykke til med alt av fritidsaktiviteter og skolegang♥️

 15. Og selvfølgelig måtte du få med at barna dine har fått så unike muligheter. Kan du ikke bare roe ned det skrytet? Min sønn er unik på skolen og i idrett. Jeg skriver det ikke på FB til mine venner engang. Klart du har skarpere barn enn oss andre! Helt unikt! Og at du som endte opp med en pizzabaker er jo helt amazing😂👏🙈. Du som siktet så høyt. Tragikomisk!

  1. Jeg har ikke sagt hva barna skal være med på og det kommer jeg heller ikke til å dele. Dette fordi jeg vet at mennesker kommer til å si akkurat det du sa nå. Jeg føler at jeg med Erik virkelig har fått en mann jeg bare kunne drømme om. Aldri tenkt tanken på at det faktum at han jobber i kjeden Pizzabakeren utgjorde at han «ikke var bra nok». Jeg siktet høyt ja, og fant en mann som er ærlig, har humor, elsker barna og tar vare på menneskene rundt seg. Han har to fantastiske foreldre som jeg har blitt utrolig glad i og som har åpnet armene sine for meg og mine 4 barn. Jeg kan ikke annet enn å se at jeg virkelig siktet høyt og traff blink. Å kalle det for tragikomisk synes jeg er veldig rart egentlig. Men du om det. Ha en nydelig dag.

   1. Amen Anne Brith. Jeg har fulgt bloggen litt og sett på
    bloggerne og selvom jeg kan være uenig i noe av det du gjør eller måten du gjør det på så syns jeg du er vanvittig reflektert og har gode verdier. HVA fuckings så om han jobber på pizzabakeren??! Det er da virkelig ikke det som har betydning i hva slags mann han er for deg og dine? Kjenner jeg blir helt svett av folk altså.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *