Jeg er forelsket, men….


Dette her er noe jeg har hatt lyst til å si nokså lenge nå.

Det er litt merkelig hvor mange forståsegpåere det er der ute. Virkelig. Det er utrolig mange der ute som mener at de vet hvordan forholdet til Erik og meg er. Og at jeg setter han foran alt annet.

La meg få si noe veldig klart. Jeg har gått på trynet når det kommer til kjærlighet 4 ganger.

Kjærlighet gjør blind sies det, og jeg har definitivt vært mer enn blind i mange av mine forrige forhold. Men heldigvis lærer man.

Jeg er altså hodestups forelsket, men jeg gjør ikke samme feilen to ganger. Det betyr at barna mine kommer før alt annet. Selv om mange av dere reagerte på at jeg ikke hadde stelt istand en god nok bursdag for eldstemann, og hadde fikset til Erik i ukesvis. Slik var det altså ikke. Erik fikset det helt selv.

Kjærlighet kan gjøre et menneske så blind at man forandrer fremtidsplanene sine og drømmene sine. Det mener jeg man skal være uhyre forsiktig med. Man skal også være forsiktig med å dele den personlige økonomien. Skal du flytte inn hos din kjære? Bo i hans eide leilighet? Betale husleie mens han betaler ned lånet og tjener opp en større egenkapital?

Det er i mine øyne helt feil.

Da vi begynte å snakke om å kjøpe hus sammen var jeg helt klar på dette. Om Erik skulle eie 100% var det ikke sjans i havet at jeg skulle betale husleie. Det var vel ikke engang et alternativ, at han skulle eie 100%. Jeg krever å eie like mye eller en nokså like stor prosent. Jeg vet om mange jenter som går i den fella der. Flytter inn hos kjæresten, betaler høy husleie og tjener ikke noe. Så når forholdet er over så har man ikke noe igjen.

Når det kommer til ferier og større innkjøp også, mener jeg at her må man dele likt. Jeg skal ikke betale noens ferie.

Har du noen gang satt deg ned og tenkt på hvordan din situasjon er? Jeg sier ikke det er mange som opplever dette, men det er noen. Ofte jenter med kontrollerende kjærester.

Jeg er forelsket, men ser meg ikke blind på fremtidig lykke.

Selv om jeg er forelsket så klarer jeg å være nøktern. Mulig vi flytter et sted vi ikke trodde vi ville, men jeg forandrer ikke mine drømmer eller mål bare fordi jeg har fått en kjæreste.

En ekte kjæreste er med på å realisere dine drømmer. Eller flette hverandres drømmer sammen i en.

Sånn er det med Erik også. Han er med på mine drømmer, og fletter sine inn i mine. Han har alltid vært åpen for at det var flere alternativer. Så må man se om den som sier noe faktisk også realiserer det.

Derfor er jeg forelsket med et men.

Og det tror jeg er utrolig viktig å være når man har barn. Vær skeptisk, vær forsiktig. og hold på egne midler. Vær forelsket med et men.

Jeg tror man da lager en sterkere base, og går tryggere inn i et forhold. Og med trygghet kommer også kjærlighet.

God søndag….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *