Bryllupskake – Del 1

Det er en stund siden Christian begynte å spørre om han kunne få lov til å lage en bryllupskake. Han hadde sett på Litt av en jobb og sett at de hadde laget en så han ville lage en han også. 

Han pekte ut en 4 etg sto kake og sa: DEN, mamma, den skal vi lage ❤

Vi har lagt en bra plan denne uken og bakte en kveld alle bunnene. Vi valgte å lage 20, 15, 10 og 5 cm store kaker. Det rekker til en fest på 30-35 stykker. 

Vi brukte en helt vanlig sjokoaldekakeoppskrift:

  • 6 egg
  • 5 dl sukker
  • 7 dl mel
  • 4 ss kakao
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk 
  • 300 g smør

Først pisket vi egg og sukker til eggedosis. Mens det står og går smelter du smøret. Når det er smeltet skal melken i. 

Ha mel i en bolle og bland i vaniljesukker, bakepulver og kakao.

Når eggedosisen er ferdig, heller du i smør og melkeblandingen. Så har du i melet og resten og rører det hele sammen. 

Vi stekte våre bunner i 2 x 20 cm og 2 x 15 cm. Det vi hadde til overs hadde vi i en firkantet form og stakk vi etterpå ut former på størrelser 10 og 5 cm. 2 x disse altså. Toppen blir ekstremt liten men dette er en kake for å prøve seg. Jeg ville til et ekte bryllup ikke anbefalt en topp mindre enn 7,5 cm. 

Vi stekte bunnene i 25 minutter på 180 grader. Midt i ovnene med varmluft. 

Kremen er verdens beste sjokoladekrem. 

Nå skal vi ut og kjøpe fondant for å trekke den. Så jeg tipper turen går til Sandvika denne gangen. Vi sees. Det kommer en til del av denne kaken så fort den er ferdig! 

Gode klemmer!

1 kommentar

  1. Hei, hvor stor langpanne kan denne kaken lages i?
    Blir den høy og saftig?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *