Bryllupskake – Del 1

Det er en stund siden Christian begynte å spørre om han kunne få lov til å lage en bryllupskake. Han hadde sett på Litt av en jobb og sett at de hadde laget en så han ville lage en han også. 

Han pekte ut en 4 etg sto kake og sa: DEN, mamma, den skal vi lage ❤

Vi har lagt en bra plan denne uken og bakte en kveld alle bunnene. Vi valgte å lage 20, 15, 10 og 5 cm store kaker. Det rekker til en fest på 30-35 stykker. 

Vi brukte en helt vanlig sjokoaldekakeoppskrift:

  • 6 egg
  • 5 dl sukker
  • 7 dl mel
  • 4 ss kakao
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl melk 
  • 300 g smør

Først pisket vi egg og sukker til eggedosis. Mens det står og går smelter du smøret. Når det er smeltet skal melken i. 

Ha mel i en bolle og bland i vaniljesukker, bakepulver og kakao.

Når eggedosisen er ferdig, heller du i smør og melkeblandingen. Så har du i melet og resten og rører det hele sammen. 

Vi stekte våre bunner i 2 x 20 cm og 2 x 15 cm. Det vi hadde til overs hadde vi i en firkantet form og stakk vi etterpå ut former på størrelser 10 og 5 cm. 2 x disse altså. Toppen blir ekstremt liten men dette er en kake for å prøve seg. Jeg ville til et ekte bryllup ikke anbefalt en topp mindre enn 7,5 cm. 

Vi stekte bunnene i 25 minutter på 180 grader. Midt i ovnene med varmluft. 

Kremen er verdens beste sjokoladekrem. 

Nå skal vi ut og kjøpe fondant for å trekke den. Så jeg tipper turen går til Sandvika denne gangen. Vi sees. Det kommer en til del av denne kaken så fort den er ferdig! 

Gode klemmer!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *