Franske boller med Nugatti

Franske boller med Nugatti. Det blir ikke bedre gjærbakst enn dette. 

Jeg har nesten forspist meg på disse og jeg la ut en video på snapchat => annebrith.no at jeg delte disse bollene i to. Resultatet var at hele snappen min kokte over. Jeg Må få oppskriften, kan jeg få oppskriften osv. 

Meningen var å vente med denne til lørdag men jeg orker ikke flere spørsmål mer haha. Så her kommer den.

FRANSKE BOLLER MED NUGATTI

  • 600 g Møllerens hvetemel
  • 75 g sukker fra Dansukker
  • 1 ts Maldonsalt
  • 1 egg fra Prior
  • 3 dl Tine melk
  • 1 pk fersk gjær
  • 75 g Tine smør i terninger
  • Nugatti max som fyll
  • Perlesukker fra Dansukker til pynt

Varm melken litt opp. Den skal ikke være varmere enn 37 grader. 

Ha i egget og rør dette sammen.

Ha mel, sukker, salt og gjær i bollen. Gjæra smuldrer jeg i til sist etter jeg har hatt det andre i bollen.

Hell så melkeblandingen over. 

Smøret holdes til side. 

Elt deigen i 10-15 minutter med en eltekrok. Ha til slutt i smøret og la det hele elte ytterligere 5-10 minutter. 

Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve seg i 1 time.

Del deigen i emner. Jeg delte min i 12 emner a 100 g. Vil du ha litt mindre boller veier du dem til 80 g. 

Rull ut boller og la dem stå i 5 minutter. 

Kjevle hver bolle flat og legg en skje Nugatti oppå. Brett lappen sammen til en liten pung og legg den i en muffinsform. Jeg brukte store muffinsformer fra Wilton. 

La disse heve seg doble. Dette tok kun 30 minutter hos meg da mitt kjøkken var nokså varmt. Men det kan ta opp til 1 time.

Pensle med egg og strø på hvitt perlesukker. Jeg kjøpte mitt i Sverige. Hint hint til Dansukker, vi vil også ha hvitt perlesukker i Norge 😛

Stek bollene midt i ovnen på 225 grader varmluft i 10-15 minutter. Pass på! 

Hos meg var de ferdige etter 13 minutter. Steker du på over og undervarme så er de nok ferdige etter 14-15 minutter. 

Oppskriften er fra boken: Nybakt til alle måltider. Jeg bare ELSKER den boken. 

Jeg har i dette innlegget skrevet alle leverandører opp i oppskriften. Det kommer jeg ikke til å gjøre hele tiden, men det er mange som spør meg hvilke merker jeg bruker og derfor så nevner jeg det. Det er ingen av disse leverandørene som har betalt meg for å bli nevnt. 

Jeg valgte Nugatti Max fordi den er litt mindre søt enn den vanlige. Du kan også ha i vaniljekrem, karamell, hvit sjokolade osv. Du putter i det du elsker. 

Håper dere har en herlig dag. Jeg har også bakt langpannebrød, boller, sjokoladekake, makroner og cookies i dag. Lover å legge ut oppskriftene så raskt som mulig!

Gode klemmer!

Før jeg glemmer det: Leg gjerne innlegget Hemmeligheten bak perfekt heving av gjærbakst eller sjekk den deilige oppskriften Youghurtboller

Deigen bare tok helt av haha…

Brett bollene fint sammen 🙂

Perlesukker på:

Ferdig stekt: 

34 kommentarer

  1. Disse så herlig ut! Skulle gjerne prøvd oppskriften, men er dessverre allergisk mot egg. Tror du oppskriften fungerer like bra sammen med egg replacer? 🙂

    1. Anne Brith

      Maria: Jeg tror du klarer deg uten egg på denne. Nesten helt sikker på det.

  2. Okei, supert.. tusen takk! Da skal dette prøves 😀

  3. Ser goda ut 🙂

  4. Mm så nydelig ut, så flink du er 🙂 Har dere fortsatt godtestopp så dere gir de bort så send de gjerne i posten til oss 😉

    1. Anne Brith

      Line: 2 klarte ikke å holde ut… men 2 har enda godtestopp ja haha… dagens bakst blir gitt bort 😛

  5. Linneleen

    Disse skal farlig gode ut, så de må jeg teste 😊

  6. De så helt nydelige ut 😊

  7. Kan disse fryses ?:)

    1. Anne Brith

      Maiken: Ja <3

  8. Hvordan fletter man de? De ser helt fantastisk nydelige ut! Gleder meg til å prøve ut oppskriften til helga 🖒

    1. Anne Brith

      Helle: du fletter ikke. Formes som en pung…

  9. Therese

    Hvordan former du bollene ?

    1. Anne Brith

      Therese: Form dem som en pung 🙂

  10. Ann mari

    Anne Britt. Bare elsker bloggen din og alle de nydelige fristende oppskrifter du deler. Vanskelig å ikke la seg friste selv for ei som har fjernet magesekken. Så disse vil jeg bake å ha i fryseren. Elsker ennå gjær bakst og kaker generelt. Takk for at du er du.

    1. Anne Brith

      Ann mari: Takk for det. Sender deg en god klem <3

  11. Hei! Disse så helt nydelig ut! Av ren nysgjerrighet (ikke kritikk), hvordan fungerer det i fh til merking av reklame/ annonse blabla og det at du skriver så spesifikt med produkt/ leverandør navn på varene man trenger i oppskriften? Må være litt av en jungel å finne ut av alt det der – og du virker som en som absolutt har det på stell 🙂

    1. Anne Brith

      Linda: Det er egentlig veldig enkelt: Har du fått betalt for å skrive om et produkt så skal det merkes. Jeg har kjøpt alle disse produktene selv og har ingen avtale med noen av disse leverandørene på kommende innlegg, ergo står jeg fritt til å nevne hvem jeg vil uten å merke det med reklame.

  12. Matilda

    Hadde ikke du et samarbeid med Dansukker rett før jul? Er dette avsluttet da, eller er dere fortsatt samarbeidspartnere?

    Synes forøvrig at bakeinnleggene dine burde merkes med «OBS! Stor fristelse!» hihi 🙊Det er jo sååå mye fristende!

    God klem 🙂

    1. Anne Brith

      Matilda: Ja, stemmer. Et sponset innlegg i november. Det var merket. Dette innlegget er ikke sponset. Det blir litt som Freia. jeg har også hatt et sponset innlegg der. Det som ikek er sponset blir ikke merket. Jeg har ikke noe langsiktig samarbeid med noen av partene.

  13. Matilda

    Takk for svar. Synes det er helt supert at du svarer leserne dine på en fin måte, også på ting som er konstruktiv kritikk.

    Det er nok av bloggere som bare overser de konstruktive kommentarene, (i verste fall bare sletter det) og kun svarer på «kosekomentarer»

    God torsdag videre:)

  14. Hvis det ikke er reklame, hvorfor er det da så viktig med egg fra Prior og sukker fra Dansukker?

    1. Anne Brith

      Svimle: Fordi det kommer spørsmål nesten i hvert innlegg hvor jeg kjøper ting og hvilke merker jeg har. Så derfor skriver jeg det.

  15. Må ikke komme her og si at dette ikke er sponset innlegg.. Folk skjønner da vel hvor de får melk,egg,sukker og mel ifra.

    Om du fortsatt påstår at dette ikke er sponset så synes jeg du bør si hvorfor skriver du Tine fremfor Q meieri? Hvorfor Prior og ikke ett billig merke med egg,siden du er så opptatt med økonomi?

    Men har null tro på at du deler dette spørsmålet med andre her inne,så jeg får aldri svar

    1. Anne Brith

      Hege: Jeg foretrekker Tine foran Q meierier. Jeg som blogger har faktisk lov til å ha en mening og snakke om produkter uten å få mistanker om at jeg driver med skjult reklame. Alle som følger meg tett og har gjort det VET at jeg merker mine innlegg veldig godt.

  16. Så gode ut. Bare et spørsmål? Ble sjokoladen inni litt brent? Så sånn ut! Da blir de jo egentlig ikke så gode på smak? Eller?

    1. Anne Brith

      Silje: nei… men det kan se sånn ut men den max er litt kornete i konsistensen og derfor ble den sånn…. den blir ikke brent…

  17. Og mølleren mel er mye bedre enn Regal,eller egg fra Prior er bedre en f.eks first Price.

    Ja også hvitt perlesukker fra dansukker det vil jeg ha til Norge:) hint hint.

    For det finnes jo ikke perlesukker i Norge.. Eller?

  18. Ok;) Takk for svar. Men så sykt gode ut 😀 tommelopp! Ha en fin dag <3

  19. Rebekka

    I hele dag har jeg drømt om sjokoladeboller! Et rask søk på google så kom disse lekre nugatti bollene servert med full oppskrift. 😀 Mine ble på langt nær ikke så fine som dine, men det er jo litt det indre som teller her 😉

  20. Christina

    Disse ble prøvd idag! Ikke like pene som dine, men veldig gode😀. Takk som deler.

  21. Hei, «stek bollene midt i ovnen» mao. en plate ad gangen? 😀

    1. Anne Brith

      Trine: Ja, jeg bruker å gjøre det men med varmluft kan du steke dem på 2 brett og fordele det. Det går helt fint.

  22. Hva folk nå skal legge seg opp i…. Synes det er fint at Anne Brith legger ut hvilke merker hun bruker iblant jeg. For det er faktisk forskjell på merkene!

    Angående Dansukker sitt hvite perlesukker. Jeg håper Anne Brith maser høl i hue og hinter til Dansukker alt hun kan. Jeg vil også ha hvitt perlesukker til Norge. Så for å svare Hege på akkurat det. JA vi får tak i perlesukker her. Men kun blankt. Ikke hvitt.

    Jeg er sikkert den særeste på jord, men jeg synes den hvite til og med smaker bedre! Så her storhamstres det når man er i Sverige.

    Litt utblåsning av frustrasjon for hva folk legger seg opp i men.

    Gleder meg stort til å teste dette og tenkte prøve med den originale Nugatti. Hmm… kanskje til og med være så gal at man tester ut flere Nugatti typer.

    Du gjør en utrolig bra jobb Anne Brith. Stå på og husk å aldri gi slipp på dine drømmer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *