Festpyntet sukkerfri rullekake til 17. mai

Annonse

Jeg har begynt å teste ut Natreen i bakingen min. Jeg gleder meg virkelig til dette samarbeidet da jeg får satt mine kunnskaper skikkelig på prøve.

Mange er fortsatt usikre på hvordan de skal bruke søtstoff. Spørsmål som: Hvor mye kan jeg bruke av det? Eller: Kan jeg virkelig bake med det?

Svaret er JA 😉

Man kan faktisk ha en sukkerfri variant på kakebordet, enten det er en feiring som 17. mai eller en annen festlighet.

Fremover vil det med jevne mellomrom komme oppskrifter hvor sukker er byttet ut med Natreen. Både i pulverform og i flytende form.

Du visste kanskje ikke at det gikk an å bake med Natreen

Her følger en flott oppskrift:

FESTPYNTET RULLEKAKE

  • 4 egg
  • 120 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 3-4 ss natreen
  • 200 g bringebær
  • 1 pk fløtekrem + 3 ss natreen
  • bær til pynt

Pisk eggene godt til de er stive.

Sikt forsiktig i hvetemel, bakepulver og Natreen.

Hell røren på en bakeplate og stek denne på 180 grader i 10-12 minutter.

Avkjøl bunnen og bland bringebærene sammen. Smør dette over kakebunnen og rull den opp.

Pisk opp fløten med natreen og fordel dette ut på kaken.

Pynt med friske bær og norske flagg.

Det kan være mange grunner til at man har lyst til å redusere sukkerinntaket og med en slik kake har du muligheten til det 🙂

Håper dere får en strålende dag!

4 kommentarer

  1. lisarorvik

    Du er aå flink, så kjempe godt ut 🙂

  2. WOW, først må jeg si: du ser helt fantastisk ut! Du virkelig stråler 🙂

    Og for det andre: TUSEN TAKK for nok et supert innlegg med masse gode tips! Ene og alene pga deg har jeg gått fra å være helt «anti-kokkelerende» til å bli skikkelig interessert i baking (og annen kokkelering også) 🙂 Hærlig!

    Men jeg har et spørsmål og du har sikkert en lur løsning på det:

    Siste sjans jeg har til å handle div. bær osv til 17. mai-kakene er i dag. Problemet er å holde de fine og friske helt til tirsdag! Har prøvd «eddik-vaske-teknikken», men det blir ikke slik jeg ønsker – joda bærene får ikke «mugg-skjegg» men de blir så soggy og vassne selv om jeg er veldig forsiktig med «eddik-vaskingen» og tørker forsiktig med godt. :-/ Hvilken lure triks bruker du? Glaserer du de?

    Tusen takk for svar, og ha en nydelig dag – det har du fortjent 🙂 🙂 🙂

  3. Freshsister

    Det er en veldig god ide å tenke i retning sukkerfrie kaker! Ser veldig god og fin ut denne. Nam:)

    Sjekk gjerne ut min blogg http://freshsister.blogg.no

  4. Takk! Denne kommer til nytte i år! 😘

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *