Vaniljeboller med bringebær #gjærbakst #kosestund

Disse herlige vaniljebollene innfrir så til de grader. Den søte vaniljekremen i kombinasjon med de syrlige bringebærene er en knall kombinasjon.

Du må nesten bare teste dem ut ♥

For å lage disse trenger du:

Søt gjærdeig

  • 500 gram hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 80 gram sukker
  • 125 gram smør
  • 1 t kardemomme
  • 1 egg
  • 3 dl melk

Sikt alt det tørre i en bolle.

Smelt smør og ha i melk.

Når dette er lunkent ( ca. 37 grader) vispes egget i. Ha så i fersk gjær. ( Om du bruker tørrgjør så har du det i det tørre.

Hell det våte i det tørre.  Elt deigen i 10-15 minutter.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

Vaniljekrem

  • 1 vaniljestang
  • 2 dl + 1/2 dl h melk
  • 3/4 dl kremfløte
  • 55 g sukker
  • 30 g eggeplomme
  • 20 g maizena

Splitt vaniljestangen. Ha stang, frø, fløte og sukker i en kjele rør sammen og varm til kokepunktet. Ha resten av melken og maizena i en liten bolle og rør ut maizena.

Visp inn eggeplommene i maizenablandingen.

Hell 2/3 av den varme blandingen i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 min mens du hele tiden rører i kjelen med en visp. slik at kremen ikke brenner seg.

Ta ut vaniljestangen og ha kremen i en bolle og avkjøl raskt.

Kjevle ut en leiv som er ca 20×30 cm og smør på vaniljkrem.

Legg på frosne bringebær og rull leiven sammen.

Kutt opp biter a 1 cm og legg dem til etterheving på et brett.

La dem etterheve i ca 30-45 minutter.

Stek herlighetene på 220 grader i 12-15 minutter.

De skal være godt brune!

Pynt med glasur når de er avkjølte ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *