Mangosorbet #dessert #frisk

Hei hvor det går folkens! Dere kommenterer, snapper og er helt ville på mail.

Noen har spurt om Mangosorbet så her kommer den 🙂

Jeg ELSKER sorbet…det er så friskt og godt!

SORBET

En sorbet er et deilig alternativ til dessert. Særlig på varme sommerdager.

Det finnes flere måter å lage sorbet på men den enkleste er å lage det i ismaskin. Har du ikke ismaskin gjør en stavmikser også suksess men da må du røre med stavmikseren hver halvtime for å unngå at isen krystalliserer seg.

Selv er jeg opptatt av at det jeg spiser har rene og friske smaker og setter ofte spørsmål ved ingredienser i en oppskrift. Hvorfor er de der? Hvilken betydning har de for desserten eller kaken?

I dette tilfellet er mangoen smaksetteren, noe som er nokså innlysende. Du kan bytte ut mangoen i oppskriften med hvilken som helst annen bær eller frukt men husk bare på at du da har i 500-750 g av ditt eget ønske.

Men hvorfor bruker man glukose i en sorbet? Glukosen gjør at frysepunktet senkes og at sorbeten får en smidig og elastisk konsistens.

Mangosorbet ( 4-6 porsjoner)

  • 4 stk mango
  • 200 g sukker
  • 1 dl vann
  • 80 g glukose
  • Saften av en sitron

Kok opp sukker og vann til sukkerlake og avkjøl. Rens mangoen og ha fruktkjøttet i en blender.

Ha glukose, sukkerlake og sitronsaft i blenderen og miks dette til en jevn konsistens.

Kjør masse i ismaskin og ha det deretter i en beholder. Sett i 2-3 timer i fryseren.

Server!

TIPS

Hvis du ikke har ismaskin ha massen i en plastboks med lokk og sett dette i fryseren i 30 minutter. Rør så med en stavmikser i massen og sett lokket på og beholderen ned i fryseren. Gjenta dette 5 ganger.

Digg dessert!

Rett og slett 🙂

Klemmer til dere alle!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på: annebrith.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *