Sjakk matt – Gratulerer Magnus!

Hele Norge har sjakkfeber! Vi er intet unntak 🙂 I flere uker har vi hatt VM-kampene på i bakgrunnen og vi fant ut at vi bare MÃ…TTE lage et sjakkbrett i pepperkaker. Pepperkaker og cookies er vår spesialitet og jo lengre vi kom med pyntingen av dette sjakkbrettet jo mer inspirerte ble vi 🙂 Skal du virkelig imponere i år med dine pepperkaker så burde du lage Sjakkbrett! Oppskrifen er som følger:

Pepperkaker

  • 150 g  smør
  • 1 dl  mørk sirup
  • 2 dl  sukker
  • 1 dl  kremfløte
  • ½ ts  malt nellik
  • ½ ts  malt ingefær
  • ½ ts  pepper
  • 2 ts  malt kanel
  • 1 ts  bakepulver
  • ca. 450 g  hvetemel

Glasur

  • 2 eggehviter
  • 500 g melis
  • 2 ss sitronsaft
  • sortfarge

Pepperkaker

Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet.

Avkjøl dette og ha fløten i.  Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt lengst mulig.

Kjevle deigen ca 3 mm tykk og skjær ut brettet som er 34×34 cm.

Etterhvert lager du figurene. Det skal være:

  • 2 konger
  • 2 dronninger
  • 4 springere
  • 4 tårn
  • 4 løpere
  • 16 bonder
  • 32 sirkler for å sette brikkene på.

Stek alt på 180 grader i 6-15 minutter. Alt etter hvor stort du lager det. Brettet stekte vi i 15 minutter.

Avkjøl pepperkakene på rist.

Glasur

Ha eggehviter, melis og sitronsaft i en bolle og visp dette sammen til konsistensen er glatt og hvit. Om glasuren er for tykk ha mer sitronsaft i. Konsistensen skal være slik at når du tar litt glasur mellom tommel og pekefinger og drar dette fra hverandre skal glasuren stå fint.

Del glasuren i to og farg den ene delen sort.

Del så disse to glasurene i to og ha den ene delen av hver farge i en sprøytepose med en liten rundt tyll/tipp.

Den andre delen menges med litt van slik at den blir rennende. Dette skal brukes til å fylle figurene og brettet.

Slik ser brettet ut før det går inn i ovnen.

Brettet blir klargjort.

Brettet har 8 x 8 ruter a 4 cm og jeg lager en kant rundt med hvit glasur.

Først fylles det hvit glasur i.

Så sort 🙂

Brikker fant vi mal av på nett 🙂

Alle brikkene lages ved å lage en tykk kant rundt med den ene glasuren i sprøytepose for så å fylle tynn glasur i etterpå.

La dette tørke over natt og så fest brikkene på hver sirkel:

Sett så brettet frem og nyt.

Hos oss mente barna at man skulle spise brikkene etterhvert som man mistet dem 🙂

Det er bare å ta av seg hatten for både Magnus Carlsen som tok med seg VM-tittelen hjem til Norge og vår Karianne som har vært kreativ nok til å lage disse malene til meg.

Vi diskuterer i skrivende stund om vi burde legge ut malene til dere.

Vil dere ha malene så legg igjen en kommentaar så skal vi redigere innlegget etterhvert 🙂

Jeg har stemt FOR å legge ut malene mens min kjære Karianne mente at det kanskej var nok info med alle bildene 🙂

Hva tenker dere?

Gratulerer til Magnus Carlsen! Kom gjerne på besøk til oss på Sørumsand. Vi lover at du skal få med deg denne hjem om du stikker innom 🙂

Vi ønsker dere alle en strålende lørdag kveld 🙂

God klem fra alle oss i Villa Perlesukker 🙂

Del gjerne dette innlegget eller lik det og legg igjen en kommentar hvis du ønsker mal 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *