Rieslingkake med druer

Hjelpe meg vi mistet en tann i går.

Operasjon tannløs 7-åring ble fullført til vill jubel fra storesøster, storebror og mamma. Tannfeen kom som forventet og det var en happy Espen som våknet 25 kroner rikere i dag.

Sven mente imidlertid at det var urettferdig at Espen fikk 25.- når han selv noen år tidligere bare fikk 20 kroner. Men så forklarte jeg han litt om prisutvikling 🙂

Dere kjenner kanskje alle kronesishistorien 😉

JOBB

Det begynner å gå seg litt til med tanke på at hobby har blitt til jobb. Vi er nå to stykker her og jeg kan si det er mye mer hyggelig å komme på jobb når det faktisk er noen andre som kommer, men innimellom må jeg si at jeg savner å bare kunne snakke med meg selv. Da fikk jeg i alle fall de svarene jeg ønsket meg 😉 thihi

Nei det var bare en spøk, Karianne og jeg er et godt team. Hun har allerede bestemt hva som skal selges og lages til blogg denne uken i forbindelse med farsdag!

FARSDAG

Kommende søndag er det altså farsdag og hva passer bedre enn en voksen kake til pappa.

Denne kaken passer kanskje best til en pappa som kanskje allerede har blitt bestefar: Din egen pappa 🙂

Kaken inneholder nemlig vin men selv om alkoholen blir kokt bort så vil du kjenne smaken tydelig.

Bunnen er en sukkerbrødbunn og toppet med druer og en syrlig vingele passer kaken perfekt til fest.

Ved å bruke en sukkerbrødbunn i stedet for en kjeksbunn blir kaken mer eksklusiv og man får en rundere smaksopplevelse.

Kakebunn:

  •  4 egg
  • 100 g sukker
  • 100 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver

Vinkrem:

  • 6 gelatinplater
  • 3 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 dl Riesling

Kakekrem og pynt:

  • 1 pk kremfløte
  • 200 g grønne druer
  • 200 g blå druer

Vingele:

  • 1,5 dl riesling
  • 2 plater gelatin
  • 25 g sukker

Bunn:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en form a 22 cm og stek denne i ovnen i ca 20 minutter på 190 grader.

Avkjøl bunnen.

Vinkrem:

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Visp sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og 1,5 dl Riesling i en kjele og la alt varmes forsiktig opp.

Kremen tykner rundt 80 grader. Når kremen er tykk helles den over i en bolle.

Trykk vannet ut av gelatinen og løs denne opp i ½ dl Riesling ved svak varme.

Når gelatinen er oppløst blandes denne først med 3 ss av den tykke kremen. Bland alt så sammen. Sett kremen kaldt og rør av og til.

Når vinkremen begynner å stivne pisker du opp kremfløten og vender vinkremen forsiktig i.

Legg kakebunnen på et fat og sett en ring rundt bunnen.

Fordel kremen på kaken og jevn den ut.

Vask og rens druene. Tørk dem skikelig og legg dem på kaken. Trykk dem gjerne litt ned i kremen.

Sett kaken kaldt i 2-3 timer.

Vingele:

Bløtlegg gelatinen i kaldt vann.

Kok opp Rieslingen og sukkeret. Trekk kjelen fra varmen og ha i gelatinen.

Når geleen er kald kan den helles over kaken i et tynt lag som akkurat dekker druene.

Sett kaken kaldt i 30 minutter til.

TIPS

Mange har vanskeligheter med å lage sukkerbrød. Gjelder dette også deg? Kjøp en ferdig bunn på dagligvarehandelen.

FREDAGSCAFE

Kommende fredag har vi igjen åpent i Skriverveien 12 og vi frister med:

  • Makroner 69.- for 6 stk                    – suksess, bringebær, sitron og pistasje
  • Cupcakes  39.- kr. 150.- for 4 stk   – nye smaker gulrotcupcakes og pepperkakecupcakes
  • Cookies stor kr. 49.-
  • Cookies stor med eksklusiv gavepakning og valgt tekst kr. 59.- ( feks: pappa eller navn. Tekst må sendes via forhåndsbestilling)
  • Terter kr. 39.-
  • Pepperkaker fra kr. 19.-

Vi gleder oss til en fantastisk fredag igjen. I mellomtiden baker vi. Ha en strålende dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *