Nisseluer

Lurer du på hva du kan servere til dessert i julen? Er du litt lei alle tredisjonelle julekakene? Har du lyst til å holde det enkelt og er du kanskje ikke verdens stjernebaker?

Lag nisseluer til jul. Enklere blir det ikke!

Herlige brownies toppet med en nisselue av jordbær og ostekrem. NAM.

Kanskje er du en av dem som titter innom bloggen fordi du har sett meg på NRK1 – Morgennytt i dag?

Velkommen skal du være!

SNART JUL

Det er snart jul dere. Jeg kjenner jeg stresser litt fordi jeg rett og slett ikke har fått gjort alt jeg har satt meg som mål å gjøre.

Men er det ikke litt slik: At vi vært år setter oss kanskje litt for høye krav?

Jeg har jo 4 små barn og tenk atjeg enda ikke har fått ferdig pepperkakehusene til de små? Uansett jul blir det og har du lyst til å være litt utradisjonell i julen så slå til med disse søte nisseluene!

NISSELUER

Brownies

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao
  • 100 g mørk sjokolade ( 70 %)

Slik gjør du: Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene. Browniesen blir best om du rører den for hånd. Jeg brukte en firkantet form a 25 cm og doblet oppskriften. Stek browniesen på 180 grader i 25-30 minutter. Krem

  • 160 g melis
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl kremfløte

Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse. Glem for all del ikke å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen

Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen. Jordbær Velg ut fine store jordbær til pynt. Det er ikke så nøye at alle er like. De får sin egen identitet når lua settes på uansett 🙂 SERVERE

  1. Stikk ut små sirkler med en utstikker. Har du ikke dette snu et lite glass (shot) opp ned.
  2. Sprøyt krem på brownisen
  3. Sett på et bær.
  4. Sprøyt ut en liten dusk oppå toppen av bæret.

Disse smaker utrolig godt og av denne kaken og kremen får du 30-40 slike små munfuller. PS. Du kan kanskje tenke at du skal lage nisseluene større? Husk bare på for å få det pent at underkanten er like stor som jordbærene. Da blir nisseluene aller flottest! Hvilke desserter spiser du i julen? Har du lyst til å dele din oppskrift med meg? Legg gjerne igjen en kommentar!

Nyt de siste dagene før jul dere! I dag vil du også få mal på pepperkakesleden som jeg lagde på NRK – Morgennytt i morrest. 🙂

4 kommentarer

  1. Trine-Lise

    Lite spørsmål..
    Lages disse samme dag som de spises?

    Klem klem

  2. Anne Brith

    Må ikke det men de blir selvsagt ikke mye bedre av å stå lenge i kjøleskapet. De kan fint stå natten over men bør helst spises samme dag 🙂

  3. Disse var skikkelig kule og jeg kommer garantert til å servere disse i jula!
    https://studentkjokkenblog.wordpress.com/

  4. Anne Brith

    Så gøy at du blir inspirert. Gi lyd om hvordan det gikk da 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *