Terter med friske bær

Disse tertene er rågode! Rett og slett en deilig og populær godbit som frisker opp bordet etter maten.

Det er så mye du kan bruke en tertedeig til så jeg vil anbefale at når du først lager den så lager du dobbel deig og baker det du trenger. Resten kan fryses.

For å lage tertene trenger du:

Tertedeig:

  • 300 g hvetemel
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 egg ( vispet i skål)

Miks hvetemel, smør og melis i en mikser med K element eller smuldre dette sammen. Når dette klumper seg ha i egget og bland lett sammen. Legg dette i plastfolie og la det hvile natten over. Har du dårlig tid? La deigen hvile 1-2 timer.

Vaniljekrem:

Lag vaniljekrem eller bruk ferdigkjøpt slik jeg gjorde.

Bær:

Jeg brukte 200 g bringebær og 200 g blåbær til 4 terter a 10 cm.

Klar gele:

Dette er en veldig god oppskrift på klar gelé. Den er veldig godt egnet til å pensle på bær på en kake eller terte for å få ekstra holdbarhet og glans, hilsen Hobbykokken!

  • 3 plater gelatin
  • 50 g glukose
  • 1 dl vann
  • 50 g sukker
  • 3 ss sitronsaft

Ha gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Ha de øvrige ingrediensene i en liten kjele og kok opp på middels varme. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme væsken.

Ha geleen i en bolle og avkjøl i romtemperatur. Etter ca. 1 time begynner geléen å tykne og den er klar til bruk.

Kjevle tertedeigen mellom to bakepapir når du kjevler den ut. Da setter den seg ikke fast. Stikk ut sirkler og legg disse i terteformene.

Jeg stekte mine terter med bakepapir og erter oppå for at de ikke skulle heve seg. Stek tertene i 15-20 min. 5 minutter før tiden kan du ta de ut og pensle de med eggeplomme eller en mandelmasse.

La tertene avkjøle.

Fyll tertene med vaniljekrem.

Legg bær etter ønske på og pynt med mynte.

Tertene kan nå serveres slik eller med et lite melisdryss oppå.

Jeg valgte å ha en klar gele oppå.

Nyt!

Som dere ser gjør det terten blank og fin.

En deilig dessert!

Håper dere får en fin dag!

Følg meg gjerne også på: Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter ♥

Mine gale påfunn snapper jeg på annebrith.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *