Anne Brith
Cupcakes

Gulrotmuffins med ostekrem

Published on: 18. september 2011
2 comments

Deilige gulrotmuffins med ostekrem!

Sverre Sætre er en av mine favoritter og han har utrolig mange gode oppskrifter. En av dem er denne! Deilige og saftige blir disse gulrotmuffinsene. Ostekremen er lett og frisk og kombinasjon kake – fyll er perfekt!

Det var foreldremøte denne uken på skolen og guttemammaer skulle ha med noe å bite i. Jeg hadde lyst til å prøve en ny oppskrift på gulrotmuffins som ikke inneholder nøtter, rosiner eller annet “grums” Det enkle er ofte det beste! Dette gjelder også kaker 😉

Jeg har forandret litt på oppskriften da jeg ikke er forkjemper for oljer i kaker men liker å bake med smør og melange.

Et lite tips som jeg har lyst til å gi med til dere som kun baker med smør og hyler og vræler om at melange margarin er “annenrangs” og kjemisk. Bakeegenskapene til margarin er så mye bedre enn ekte smør at det faktisk anbefales av konditorer å bruke 50% av hver når du skal lage formkaker etc. Du får da de gode bakeegenskapene fra margarinen pluss den gode smaken på smøret i kaken 😉

Kom ikke her å si at du kjenner forskjellen på smaken for til og med de aller beste konditorene i Norge kjenner ikke forkjell opp til 50-50 deling. Sånn det var dagens opplysning! Diskuter gjerne i kommentarfeltet om du er enig eller uenig. Jeg har lært dette i sommer da jeg var hos Samson og tar gjerne diskusjonen med deg.

Oppskriften gir ca 32 muffins a 50 gram men du kan også lage en kake av røren. Jeg anbefaler da en 22-24 cm form.

Gulrotmuffins

500 g gulrøtter
5 egg
600 g sukker
1,75 dl smør

1,50 dl margarin
360 g hvetemel
1 ss bakepulver
1 ts kanel

Ostekrem

250 g philadelpia
250 g smør
400 g melis
saft av 1 appelsin

eventuelt 100 g smeltet hvit sjokolade

Riv gulrøttene fint og bland med egg, sukker og smeltet smør og margarin.

Ha dette i en mikser og sett på lav hastighet. Ha i det siktede melet og resten av det tørre.

Fordel røren i muffinsformer og stek på 180 grader i 17 minutter.

Lager du dette som en kake vil steketiden være 45 minutter.

Ostekremen lager du mens muffinsene stekes. Bland kremost og smør. Ha i melis og saften fra en appelsin. Sprøyt ut kremen oppå hver muffins og server. Jeg brukte 1m.

Denne kremen er så god at det går fint å ha så mye pynt på som vist på bildet. Hvis du vil ha mindre krem på kan du sprøyte en lav blomst med tip 104.

Herlige gulrotmuffins med ostekrem

Det var utrolig mange fra foreldremøtet som kommenterte hvor saftige disse var og mange ville ha oppskriften:) Det er jo alltid litt skummelt å servere egenlaget og nyprøvet oppskrifter til andre men denne gangen gikk det strålende:) Så her alle mammaer fra klasse 3b: This one is for you!

Jeg håper dere alle har hatt en super helg.

Selv sitter jeg i pysjamas ennå på sofaen og prøver og varme meg. Har slitt med feber hele denne uka og det ser ikke ut som om det blir noe bedre. Jeg har faktisk vært så syk som menn er når de er syke! Kjenner dere til det? haha…DA er man syk!

Uansett jeg håper dere har det flott og møter hverdagen i morgen igjen med et SMIL!

Share

Comments (2)

  1. Går ikke ann at det skal være så mye smør! Mifdinsan flinse av fett! Var også litt vel mye sukker virke det som…

    1. Anne Brith

      Neida det er helt riktig dette.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Blogglistenhits