Anne Brith
Gjærbakst

Skoleboller

Published on: 15. oktober 2010
0 comments

Det er alltid koselig å glede familien og andre man setter pris på med noe godt. Boller trenger ikke alltid være runde;) Disse hjertebollene er laget av min standard bolledeig som jeg alltid tar utgangspunkt i når jeg baker søte gjærbakster. Ser ingen grunn til å forandre på en  oppskrift som er så “blondinesikker” som denne er 😉

Kjevle ut bolledeigen og stikk ut former. Jeg har brukt hjerter men du kan også bruke stjerner eller andre pepperkakeformer;)

Hev bollene og når de er ferdighevet så lager du en liten grop og legger vaniljekrem i denne. Smør på med egg og bak bollene etter oppskriften 😉

Sprøyt så glasur på hjertene eller skriv en søt tekst 😉

OBS: Ikke ta for mye vann i glasuren. Melis og vann fungerer helt fint til dette bruket men vær forsiktig med vann for det er så lite pent å se glasur som har sklidd langt ned på bollene fordi man rett og slett har tatt seg for lite tid:) Som mamma sa da jeg var liten: hastverk er lastverk;)

Lykke til!

Share

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Blogglistenhits